Ostale škole u Nemačkoj

Škola

Horizonte

Ova škola nemačkog jezika osnovana je  1986. godine. Vrlo brzo stekla je međunarodnu reputaciju, kako zahvaljujući svojim nastavnim metodama, tako i pomoću nastavnog osoblja koje radi po visokim standardima stvarajući istovremeno i prijateljsku atmosferu među polaznicima.

Škola je smeštena na četvrtom spratu u poslovnoj zgradi u samom centru grada. Učionice su prostrane, svetle i dobro opremljene, a nedaleko od zgrade škole nalaze se i mnogi kafei, pabovi,  restorani.

Vannastavne aktivnosti Škola nudi širok izbor vannastavnih aktivnosti, od kojih su neke uključene u cenu programa. Organizuju se obilasci grada sa vodičem, predavanja o modernoj nemačkoj književnosti, trenutnoj društveno-političkoj situaciji u zemlji, prikazuju se noviji nemački filmovi i organizuju poludnevne i celodnevne ekskurzije u okolne bavarske gradove, ture pešačenja i vožnje biciklom.

škola nemačkog Regensburg

Destinacija

Regensburg

Ovaj grad nalazi se na ušću reka Dunav i Regen, u samom srcu Bavarske, a na oko sat vremena udaljenosti od Minhena. Stari grad je pod zaštitom UNESCO-a, a kao studentski grad predstavlja odličnu lokaciju za učenje i usavršavanje nemačkog jezika za strane polaznike.

Sa raznolikom kulturnom scenom, Regensburg predstavlja idealnu kombinaciju tradicionalnog i modernog, sa uticajima iz celog sveta. Raspolaže sa mnoštvom barova, restorana, bioskopa, muzeja, pozorišta, a u njemu se održavaju i različiti festivali, plesne priredbe, izložbe i druge manifestacije.

Neke od znamenitosti po kojima je prepoznatljiv jesu stari deo grada Stadtamhof, kameni most preko reke Dunav, katedrala Svetog Petra, crkva Svetog Jovana i mnoštvo drugih. Za one koji su avanturističkog duha na raspolaganju su pešačke i biciklističke ture po gradu i okolnim mestima, ali i zabavne lokacije poput tržnog centra Arcaden, glavne ulice Goliath i drugih.

škola nemačkog u Regensburgu

Kursevi 

 Po dolasku u školu, svi polaznici rade test jezika na osnovu kog se raspoređuju u adekvatne jezičke grupe. Kursevi jezika počinju svakog ponedeljka tokom cele godine (napomena: pojedini kursevi imaju određene datume početka). Za potpune početnike bez predznanja nemačkog jezika postoje određeni datumi početka kurseva (pretežno jednom mesečno). Nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 12 polaznika. nudi sledeće kurseve nemačkog jezika:

Standardni kurs jezika

20 časova nedeljno

Intenzivni kurs jezika

30 časova jezika nedeljno

TestDaF ispitni kurs

Nemački za profesore

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizovan je u školskoj rezidenciji ili u lokalnim porodicama.

Rezidencija se nalazi odmah do škole i nudi dve vrste smeštaja. Na raspolaganju su jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilom (kuhinju deli više soba), kao i jednokrevetne i dvokrevetne sobe grupisane u apartmane (svaki apartman ima po nekoliko soba; stanari dele kuhinju i kupatilo). Dvokrevetne sobe namenjene su polaznicima koji putuju u paru. Smeštajem nisu obuhvaćeni obroci, u rezidenciji je dostupan internet, vešeraj, a o higijeni soba vode računa sami stanari.

Boravak u lokalnoj porodici dobar je način upoznavanja kulture i načina života stanovnika Regensburga: smeštaj obuhvata jednokrevetnu sobu na bazi noćenja sa doručkom ili polupansiona. Porodice su od škole udaljene oko 20 minuta gradskim prevozom ili biciklom. Ovaj tip smeštaja moguće je bukirati na minimum 2 nedelje. Pored pomenutih opcija škola može da pomogne pri odabiru hotelskog smeštaja ili gostinjskih kuća.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Akreditacije

Horizonte

Rote-Hahnen-Gasse 12, 93047 Regensburg,Germany

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".