ALMA School of Italian Culinary Arts

Alma Srl Scuola Internazionale Di Cucina Italiana, Piazza Giuseppe Garibaldi, Colorno, Province of Parma, Italy

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova Accademia di Belle Arti, Via Carlo Darwin, Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

Ostali akademski i stručni programi

Cena: od 1.795 €

Nuova Accademia di Belle Arti, Via Carlo Darwin, Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

Letnji NABA kursevi u Italiji – modni i grafički dizajn. Širok izbor letnjih kurseva u trajanju od 2, 4 i 6 nedelja, koji predstavljaju sveobuhvatnu sintezu praktičnog znanja kojim NABA podučava svoje studente.

Fakultet

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

NABA Nuova Accademia di Belle Arti je renomirana umetnička i dizajnerska akademija smeštena u svetskom modnom i umetničkom epicentru – Milanu. Reč je o najvećoj privatnoj akademiji u Italiji, sa visokoobrazovnim sistemom u oblasti umetnosti. Osnovana je 1980. godine i već 1981. godine akreditovana je od strane italijanskog Ministarstva obrazovanja.

Danas je NABA ugledna internacionalna akademija koju pohađa 30% studenata iz različitih delova sveta, dok preostalo čine domaći studenti iz cele Italije. Polaznici na osnovnim studijama potiču iz srednjih škola različitih profila umetnosti, dok su polaznici master programa uglavnom diplomci sa univerziteta i akademija primenjenih umetnosti završenih u Italiji ili inostranstvu.

Predavače na NABA akademiji čine stručnjaci i umetnici koji dolaze iz različitih profesionalnih okruženja i raznih krajeva sveta, takođe sa studentima učestvuju u mnogim vannastavnim aktivnostima. NABA je domaćin niza seminara i konferencija koji omogućavaju polaznicima da se upoznaju kako sa italijanskom, tako i sa međunarodnom umetničkom scenom.

Više o osnovnim i master studijama na linku NABA Nuova Accademia di Belle Arti

 

Modni i grafički dizajn u Italiji

Letnji kursevi

Letnji kursevi

Pored osnovnih i master studija, NABA organizuje i letnje programe u trajanju od 2 do 6 nedelja za sve one koji žele da usavrše svoje znanje i veštine u oblasti umetnosti ili za buduće studente koji bi želeli da se upute u rad i koncept studija akademije.

Naba Summer School nudi širok izbor letnjih kurseva u trajanju od 2, 4 i 6 nedelja, koji predstavljaju sveobuhvatnu sintezu praktičnog znanja kojim NABA podučava svoje studente. Kursevi omogućavaju studentima ili budućim studentima da upoznaju najznačajnije tržišne trendove, procese kreativne industrije, kao i trendove u umetničkom i društvenom izražavanju, eksperimentišući kroz različite tematske projekte.

Letnji NABA kursevi predstavljaju istraživačko iskustvo i rad na projektima u 5 stručnih tematskih oblasti: Fashion Design, Design, Visual Arts, Graphic Design and Communication,  Media Design and New Technologuies . Kursevi su podeljeni su u tri letnje sesije, mogu se pohađati u Milanu ili Rimu, i to na 3 različita nivoa: početnom, srednjem i naprednom. Nakon svakog dvonedeljnog kursa završenog u Milanu NABA akademija izdaje 3 ECTS kredita koja se mogu preneti na matični fakultet ukoliko to fakultet prihvati. Osim profesionalnih kurseva, NABA organizuje i Experience kurseve namenjene svima onima koji su zainteresovani da istraže svoju strast ka nekoj od oblasti umetnosti istovremeno upoznajući Milano – svetski centar mode i dizajna, ili Rim – svetski centar istorije i kulture.

Destinacije

U Milanu je NABA kampus smešten u istorijskom delu grada, u zoni Navigli, jednoj od najatraktivnijih oblasti Milana. Pored prostora gde se odvija nastava, NABA poseduje mnoštvo najsavremenije opremljenih laboratorija i ateljea – za izradu kompjuterske grafike, video zapisa, 2D i 3D modeliranja, kao i za rad sa najrazličitijim materijalima poput plastike, drveta i metala. Škola poseduje izložbeni prostor, pa je često domaćin izložbi italijanskih i stranih umetnika. NABA raspolaže multimedijalnom laboratorijom sa poslednjom IT tehnologijom, bibliotekom, jezičkim centrom, prostorijama za odmor i relaksaciju polaznika i kafeterijom.

Škola u Rimu otvarila se 2019. godine. Nalazi se u dve istorijske zgrade u blizini metro stanice Garbatella, a sadrži najsavremenije laboratorije – modnu laboratoriju (opremljenu industrijskim mašinama za šivenje, presama, peglama, lutkama i sl.), umetničku laboratoriju (opremljenu i mašinama za štampanje i gravuru) i medijsku laboratoriju (koja sadrži najmoderniju IT infrastrukturu i high-tech opremu za digitalne eksperimente i umetničko izražavanje). Tu su još i biblioteka, zajedničke prostorije i kancelarije.

Fashion Design

 • Fashion Design I (Milano: 23.06-03.07.2020. i 21.07-31.07.2020.) početni nivo – polaznicima će biti predstavljen pregled italijanskog modnog sistema i naučiće da crtaju modne skice, sprovedu istraživanje i da ga iskoriste u svrhu pravljenja modne kolekcije.
 • Fashion Design II (Milano: 07.07-17.07.2020.) srednji nivo – polaznici stvaraju malu koordinisanu kolekciju. Koncepti i teme će biti osmišljeni i razvijeni da pruže inspiraciju za odeću, boju i oblik. Polaznici će iskusiti rad u studiju i radnu praksu, radiće na stvaranju prototipa uz pomoć metoda ručnog krojenja.
 • Textile Design (Milano: 21.07-31.07.2020.) napredni nivo – polaznici stiču osnovno znanje o raspoloživim materijalima i strukturama i kako da naprave pametan i odgovoran izbor. Potom se fokusiraju na estetska pitanja koja pokrivaju polja manipulacije, površinski dizajn (štampanje i vez), mrežaste i čipkane materijale. Polaznici na kraju kursa prezentuju rezultate svog mini projekta.
 • Fashion Image and Styling I (Milano i Rim: 23.06-03.07.2020; Milano: 21.07-31.07.2020.) osnovni nivo – polaznicima će biti predstavljen pregled italijanskog modnog sistema i biće stimulisani da u potpunosti razviju svoje ideje i potencijal. Naučiće kako da inovativno primene veštine trenutno aktuelnih kretanja kako bi tumačili ličnost klijenta i njegov stil života, kako da stvore collection look za modni časopis i da predlože novu sliku kroz odeću, modne dodatke, fotografije i kombinaciju lokacija.
 • Fashion Image and Styling II (Milano: 07.07-17.07.2020.) srednji nivo – Polaznici će imati posebnu tehničku obuku na polju modnog stila kako bi stvorili nove slike za telo i odeću koja obuhvata tehnike šminkanja, frizure, lokaciju, svetlost, fotografiju. Uz to, doživeće uzbuđenje u fotografisanju u stvarnom radnom okruženju: sa živim modelima, na lokaciji i u profesionalnom studiju.
 • Visual Merchandising (Milano: 07.07-17.07.2020.) srednji nivo – Analiza vizuelnih trgovačkih strategija za showroom-ove, koncept prodavnice, mono-brend prodavnice i robne kuće će biti glavna element kursa, uz razumevanje alata za kreiranje strateškog jezika za modni brend.
 • Fashion Marketing and Communication (Milano: 23.06-03.07.2020; Rim: 07.07-17.07.2020.) početni nivo – Kurs se fokusira na modnu industriju kroz perspektivu poslovanja i menadžmenta. Polaznicima će pružiti neophodne alate za razumevanje dinamičnog konteksta modnog biznisa u Italiji i inostranstvu. Upoznaće se sa osnovama kao što su izvorišta modne industrije, lanac snabdevanja i ciklus kupovine robe, odabir dobavljača i kriterijumi odluke o kupovini robe, marketing maloprodajnog brenda u modnoj industriji, internacionalizacija modne maloprodaje.
 • Accessories Design (Milano: 07.07-17.07.2020.) srednji nivo – Kurs se fokusira na istraživanje osnova kolekcija brendova luksuzne opreme, cipela i torbi proizvedenih u Italiji. Polaznici će sticati osnovne veštine potrebne za koordinaciju i razvoj novog brenda luksuzne opreme i upoznati se sa tehničkom metodologijom za izradu cipela.
 • Costume Design for Cinema (Rim: 21.07-31.07.2020.) srednji nivo – Kurs se fokusira na kreiranje kostima za scenu uz razumevanje važnosti kostima za kreiranje lika. Tokom druge nedelje programa pravi se portfolio kostima za nastup uživo ili za film, a u zavisnosti od veštine grupe, moguće je praviti i prototip kostima.
 • Fashion Illustration I (Rim:06-03.07.2020) početni nivo – Polaznici će tokom kursa imati priliku da kreiraju različite stilove odeće, uključujući analizu različitih tekstilnih materijala.
 • Fashion Illustration II (Rim:07-17.07.2020) srednji nivo – Cilj ovog kursa je da upozna studente sa svetom modne industrije počevči od anatomskog crtanja i različitih vrsta ilustracije, kako bi došli do studija ručne i digitalne ilustracije. Studenti će biti vođeni kroz razvoj svog ličnog ilustrovanog stila.

Design

 • Interior Design I (Milano: 23.06-03.07.2020. i 21.07-31.07.2020.) početni nivo – Polaznici će se upoznati sa analizom elemenata prostora i imati priliku da se posebno usredsrede na dizajn enterijera i zadube u intenzivne radove na projektu.
 • Interior Design II (Milano: 07.07-17.07.2020.) srednji nivo – Ovaj kurs je namenjen polaznicima koji imaju iskustva u dizajnu enterijera. Oni će imati priliku da analiziraju savremene unutrašnje prostore kroz posmatranje zasnovano na ličnim istraživanjima. Takođe će razviti stav profesionalnog dizajnera koji traži materijale kao izvor inspiracije kroz istraživanje grada.
 • Interior Design for Hotels (Milano: 07.07-17.07.2020. i 21.07-31.07.2020) napredni nivo – Kurs će omogućiti učesnicima da razumeju kombinaciju estetike, funkcionalnih i operativnih aspekata dizajniranja uspešnih hotela. Polaznici će iskusiti kako izgleda potanka analiza savremenih tipova hotela, najnoviji trendovi u vezi sa dizajnom hotela i informacije u vezi sa materijalima, nameštajem i osvetljenjem.
 • Product Design I (Milano: 23.06-03.07.2020. i 21.07-31.07.2020.) početni nivo – Polaznici će biti uvedeni i izloženi procesu dizajniranja kako bi razumeli šta stoji iza proizvoda. Oni će imati priliku da se upuste u intenzivan rad na projektu usmeren ka kreativnom razmišljanju istražujući oblik i funkciju. Polaznici će raditi u malim grupama, u otvorenom okruženju, razvijajući svoj kreativni proces od ideje do prezentacije.
 • Product Design II (Milano: 07.07-17.07.2020.) srednji nivo – Polaznici će razviti koordinisanu liniju proizvoda pomoću ručnog ili digitalnog crtanja kao i prototip modela proizvoda. Projekat će se izvoditi u grupama kao studijski rad, pod nadzorom iskusnog dizajnera. Specijalističke radionice fokusirane na materijale, istoriju dizajna i na biografiju objekta će upoznati učenike sa višestrukim mogućim pristupima.
 • Lighting Design (Milano: 21.07-31.07.2020.) napredni nivo – Predmet daje sveobuhvatnu viziju umetnosti osvetljenja i njegovih povezanih funkcija sa tehničke i stilske tačke gledišta. Predavanja će se baviti predmetom svetlosti i dizajna, kako u teoriji i u praktičnom smislu. Očekuje se da će polaznici izraditi skice i tehničke crteže.
 • Design and digital fabrication (Milano: 21.07-31.07.2020) srednji nivoKurs će omogućiti studentima da dizajniraju i izrađuju objekte i proizvode male veličine kroz proces digitalne izrade. Studenti će se u toku kursa upoznati sa mogućnostima 3D modelitanja na polju dizajna koje mogu primeniti u praksi.
 • Interior design for retail (Milano: 07.07-17.07.2020. i 21.07-31.07.2020) napredni nivoCilj kursa je da polaznicima omogući da razumeju ulogu vizuelnog trgovanja i iskustva dizajna u maloprodajim objektima. Polaznici će tokom kursa istraživati strategije za generisanje maloprodajnih prosotra kako bi polaznici stekli viši nivo svesti u oblasti maloprodajnih prostora i dizajna brenda.

Visual Arts

 • Hand Illustration (Milano: 23.06-03.07.2020.) početni nivo – Polaznici će naučiti da stvaraju efektne i moćne slike, zanimljive ilustracije koje se mogu primeniti u različitim profesionalnim oblastima. Obuhvatajući i teorijsko i praktično znanje, kurs će omogućiti polaznicima da se upoznaju sa različitim tehnikama, procesima i pristupima. Kurs je namenjen polaznicima koji nemaju iskustva u ilustrovanju, kao i za one koji pohađaju ili planiraju da pohađaju prvu godinu fakulteta iz oblasti umetnost i dizajn.
 • Photography I (Milano: 07.07-17.07.2020.) početni nivo – Tokom intenzivnog kursa polaznici koji imaju osnovno znanje o fotografiji biće uvedeni na viši nivo korišćenjem tehnika i materijala. Kurs će se kretati od osnove optike i svetlosti (otvor blende, brzine zatvarača, ekspozicije), radnih procedura i fotografskih metoda do dubljih putovanja kroz jezik (tehnike kompozicije). Takođe, obrada slike u Photoshop-u i izlazne tehnike će biti pokrivena tokom kursa.
 • Photography II (Milano: 21.07-31.07.2020.) srednji nivo – Ovaj kurs će biti nastavak fotografije I i omogućiti polaznicima da dodatno prodube svoje znanje o fotografskim tehnikama i dalje razviju svoje ekspresivne veštine. Polaznici će dobiti posebnu temu i morati da razviju koncept i da privedu kraju projekat pod vođstvom profesionalnog fotografa.
 • Painting I (Milano: 23.06-03.07.2020.; Rim: 07.07-17.07.2020.) početni nivo – Tokom kursa polaznici će naučiti specifične veštine u crtanju i slikanju lica, koristeći fotografije i žive modele. Polaznici će imati priliku da eksperimentišu sa različitim materijalima.
 • Painting II (Milano: 07.07-17.07.2020; Rim: 21.07-31.07.2020) srednji nivo – Kurs ima za cilj da proširi prethodno postojeće znanje o slikarstvu, kroz analizu glavnih elemanata slikarskih tehnika, poput proučavanja površina, boja i materijala.
 • Portret Drawing (Rim: 23.06-03.07.2020.) početni nivona ovom kursu polaznici će vežbati crtanje ljudskog lica koristeći kako fotografije, tako i žive modele. Polaznici će se usavršavati kroz razne vežbe za razvijanje preciznih tehnika i ličnog stila sa posebnim naglaskom na formu i boju.
 • Creative writting (Milano: 21.07-31.07.2020.) napredni nivo – Kurs ima za cilj da nauči studente da razviju novu metodu za predstavljanje vizuelne umetnosti. Kurs je namenjen polaznicima sa iskustvom u tehnikama pisanja.
 • Digital art markets (Milano: 07.07-17.07.2020.) srednji nivoKurs ima za cilj da polaznicima pruži pregled svih digitalnih alata na tržištu savremene umetnosti, od dobro utemeljenih platformi kao što su društveni mediji, do nedavno razvijenih aplikacija i softvera koji profesionalni koriste u ovoj oblasti.
 • Engraving (Milano: 21.07-31.07.2020.) početni nivoTokom pohađanja kursa polaznici će kroz analizu temeljnih umetničkih i slikovnih tehnika, steći znanja o različitim dvodimenzionalnim i trodimenzionalnim vizuelnim portretima. Polaznici će tokom kursa steći razumevanje materijala i alata koji se umetnički graviraju.
 • Curation and Exhibition Design (Milano: 23.06-03.07.2020; Rim: 07.07-17.07.2020.) srednji nivo – Rad kustosa uključuje mnoštvo veština i raznovrsnost pristupa za razumevanje sadašnjeg vremena, interakciju s prošlošću i stvaranje novih perspektiva. Pored teorijskog znanja, kurs pruža strukturisani put za razvoj kuratorskih projekata, od istraživanja i izrade koncepta do organizacije i prikaza.

Graphic Design and Communication

 • Digital Illustration I (Milano: 23.06-03.07.2020.) početni nivo – Kurs će polaznike naučiti kako da naprave zanimljive ilustracije bez papira, pomoću softverskih aplikacija. Kurs se ne fokusira na Photoshop ili Illustrator, već na ekspresivnu upotrebu digitalnih alata. Ilustracije će se odnositi na izdavaštvo (časopise i knjige), animaciju (inspiracioni crteži) i nove medije (tablete, aplikacije…).
 • Digital Illustration II (Milano: 07.07-17.07.2020.) srednji nivo – Cilj kursa je da upozna polaznike sa poljem grafike kretanja. Implementacijom fotografija, ilustracija, tekstova i vektorske grafike, polaznici će prikupljati znanje o tome kako postaviti projekat i kako uvesti kreativne sadržaje u softver za razvijanje jednostavnih animacija.
 • Visual Design (Milano: 07.07-17.07.2020.) početni nivo – Na ovom intenzivnom kursu polaznici će se upoznati sa različitim vizuelnim i komunikativnim konceptima i alatima. Učesnici kursa će imati priliku da steknu kako teorijsko znanje, tako i da iskuse praktične vežbe ne bi li savladali digitalne veštine i metode vizuelnog predstavljanja. Po završetku kursa svaki polaznik će biti u mogućnosti da nađe svoj sopstveni vizuelni stil i naučiće kako da razvije svoj sopstveni projekat. Kurs je namenjen polaznicima koji nemaju iskustva u vizuelnom dizajnu i za one koji trenutno pohađaju ili planiraju da upišu prvu godinu studija iz oblasti umetnost i dizajn.
 • Social Media Management (Milano: 21.07-31.07.2020) početni nivo Ovaj intenzivni kurs fokusiran je na alate koji se koriste u polju digitalnog marketinga za upravljanje platformama društvenih mreža. Takođe, kurs je fokusiran na efikasno istraživanje za prikupljanje i analizu potrebnih podataka za profilisanje takozvanik „persona“.
 • Urban graphics and typographic mapping (Rim: 23.06-03.07.2020.) početni nivo Kroz ovaj kurs polaznici uče osnove tipografije dizajnerskih projekata. Između predavanja i praktičnih radionica, polaznici uče uče tehničku terminologiju.
 • Urban brand design (Rim: 07.07-17.07.2020.) srednji nivo Cilj kursa je da upozna učesnike sa temom brendiranja, posebno u kontekstu lokalalnih brendova i znamenitosti, kao što su regioni i gradovi. Oslanjajući se na studije slučaja za inspiraciju, polaznici će se uključiti u radionice kako bi naučili kako naglasiti karakteristike i kako izgraditi komunikacijske strategije pogodne u mnogim poslovnim kontekstima.

Media Design and New Technologies

 • Creative Coding (Milano: 21.07-31.07.2020.) početni nivo – Kreativno kodiranje ima za cilj poboljšanje polaznikovih veština i iskustava u razvoju softvera za kreiranje i manipulaciju zvukova i slika, kako u stvarnom tako i u nerealnom vremenu. Polaznici mogu razviti sopstvene projekte koristeći računarske pristupe audio-vizuelnoj obradi.
 • 2D Animation (Milano: 21.07-31.07.2020.) srednji nivo – Kurs obrađuje sve aspekte povezane sa izradom uspešnog kratkog filma: crtanje, dizajn, animacija, storyboarding, acting, timing, pisanje scenarija. Polaznici će istovremeno biti reditelji i animatori svojih sopstvenih filmova. Na taj način suočiće se sa svim izazovima i problemima koji se javljaju tokom pravljenja animiranog filma. Kurs je podesan za polaznike sa određenim iskustvom u animaciji i za polaznike koji su završili jednu ili dve godine studija iz oblasti umetnost i dizajn.
 • Virtual Reality and 360° Video Production (Milano: 21.07-31.07.2020.) početni nivo – Kurs se bavi svim aspektima vezanim za realizaciju video zapisa od 360° koristeći danas najrelevantnije tehnologije. Polaznici će naučiti i praktikovati rad video produkcije usmerene na projekat Virtual Reality, kroz razvoj koncepta, tehnički rad, metode predprodukcije, 360 ° video snimanja, montažu.
 • Interaction Design (Milano: 07.07-17.07.2020.) početni nivo – Cilj kursa je upoznavanje polaznika sa svetom dizajna interakcije putem ideja, dizajniranja i implementacije interaktivnog projekta. Do kraja kursa polaznici će moći da razrade i analiziraju elemente interaktivne izložbe: mediji, jezici, ciljevi, ponašanja, tehnologije (hardver i softver).
 • Game Development (Milano: 07.07-17.07.2020.) početni nivo – Polaznici će otkriti kako da koriste osnovne karakteristike softvera dok stvaraju svoju prvu igru. Naučiće kako pravilno da naprave novi projekat i kako da upravljaju imovinom igre. Kurs je zasnovan na projektu, tako da neće samo učiti suvoparne programske koncepte već da ih odmah primenjuju na stvarnu igru.
 • Board Game Design (Milano: 23.06-03.07.2020.) početni nivo – Ovaj kurs se fokusira na specifičnu vrstu iskustva, društvene igre, koje zahtevaju više od jednog igrača i razvoj društvenih veština kao što su saradnja, pregovaranje, blef i ubeđivanje. Polaznici će dobiti čvrst okvir dizajna koji će se koristiti za stvaranje originalne igre.
 • 3D character design (Milano: 21.07-31.07.2020.) početni nivo – Cilj kursa je da nauči polaznike kako da razviju humanoide i mehaničke figure. Ovaj kurs uključuje predavanje osnovnog znanja softvera i praktične radionice.
 • Film documentary (Rim: 23.06-03.07.2020; 07.07-17.07.2020; 21.07-31.07.2020.) početni nivoKurs je struktuiran u tri dela: uvod u dokumentarne filmove; predprodukcija ličnog ili timskog projekta; produkcija kraatkog filma. Kurs se preporučuje polaznicima koji žele da istraže audiovizuelnu produkciju.

Experience - Dual City

Experience – Dual City kursevi održavaju se prve nedelje u Rimu a zatim druge nedelje u Milanu, u dva termina (13-24.07, 20-31.07.2020.) i obuhvataju sledeće kurseve:

 • FASHION DESIGN
 • Fashion Design: Rome and Milan, from Haute Couture to Prêt-à-porter – Kroz upoznavanje stila i visoke mode u Rimu do razumevanja prêt-à-porter kolekcija u Milanu, polaznici će imati priliku da naprave sopstvenu kolekciju kroz ilustracije, kolaže i druge tehnike.
 • Fashion culture: Rome and Milan –Program za one koji žele da pristupe svetu italijanske mode, ovo iskustvo je put koji vodi polaznike kroz jedinstvenost italijanskog ukusa za modu. Kurs predstavlja kombinaciju predavanja i poseta najboljim modnim lokalitetima u Milanu: salonima, modnim izložbama, kultnim mestima.
 • VISUAL ARTS
 • Art Discovery: from classical to contemporary – Nakon predavanja o tome koja su istorijska i kulturna dešavanja uticala na stvaranje klasičnih umetničkih dela Rima kao i o tome ko su najuticajniji umetnici današnje umetničke scene Milana slede obilasci spomenika, muzeja, galerija i izložbi.
 • Travel Photography: from Rome to Milan – Naučićete osnove fotografije eksperimentišući sa kreiranjem kompozicije, kontrolom fotoaparata, osvetljenjem i kolor filmom. Predavači će Vas voditi kroz aspekte turističke fotografije i pokazati tehnike kompjuterske obrade fotografije.
 • Sketching around: Rome and Milan – Uz obilaske drevnog i savremenog Rima i Milana, crtajući i skicirajući različita okruženja, vežbaćete kako da uhvatite ton, boju, svetlo i atmosferu uz korišćenje različitih crtačkih i slikarskih tehnika.

Cene i trajanje

Trajanje: 2, 4, 6 nedelja.

Cena za polaznike: 1.795 € (2 nedelje), 2.995 € (4 nedelje), 4.195 € (6 nedelja) + 60 € (registracija)

Uslovi upisa: Program je namenjen svim zainteresovanim polaznicima koji žele da naprave uvod u studiranje ili da osveže znanje i podstaknu svoju kreativnost. Za stručne programe srednjeg i naprednog nivoa potrebno je imati predznanje iz oblasti kursa koji će se pohađati. Neophodan je dobar nivo engleskog jezika i minimum 18 godina.

Cena kursa uključuje: registraciju, nastavu, rad na času i posete u pratnji vodiča koje su programom predviđene.

Cena kursa ne uključuje: troškove puta, transfer od/do aerodroma, smeštaj, lokalni prevoz u Milanu ili Rimu, obroke, bankarske troškove, osiguranje, ostale nepomenute troškove.

Napomena: U slučaju eventualnih grešaka, važeći je samo zvanični cenovnik škole za 2020. godinu. Plaćanje u RS u dinarima po srednjem kursu NBS, u RCG po prodajnom kursu CKB.

Smeštaj

NABA svojim polaznicima nudi smeštaj u stanovima koji mogu da se nalaze na pešačkoj udaljenosti od akademije NABA ili koji su dobro povezani metro i autobuskim linijama sa akademijom. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne. Kupatilo je zajedničko i deli se najčešće sa dva do četiri polaznika.

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova Accademia di Belle Arti, Via Carlo Darwin, Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".