Collège du Léman - Summer Performing Arts With Juilliard

Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Switzerland

Letnji umetnički kampovi u Švajcarskoj

Collège du Léman - Summer Performing Arts With Juilliard

Cena: od 5900 CHF

Cenovnik

Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Switzerland

Letnji kamp plesa, muzike i glume u Švajcarskoj pod okriljem organizacije Nord Anglia Education. Organizuje se u saradnji sa renomiranom umetničkom školom Julliard. Julliard School je vodeća svetska škola u umetničkom obrazovanju i sinonim je za najviše standarde.

Škola

Collège du Léman - Summer Performing Arts With Juilliard

Uzrast polaznika 10-18 godina

Summer Performing Arts with Juilliard je dvonedeljni intenzivni program namenjen najmlađim polaznicima koji žele da istraže svet muzike, glume i plesa. Umetnički program organizuje se na leto 2020. godine pod okriljem organizacije Nord Anglia Education i u saradnji sa renomiranom umetničkom školom Julliard. Julliard School je vodeća svetska škola u umetničkom obrazovanju i sinonim je za najviše standarde. Program koji nudi pomaže deci da transformišu i usavrše svoje umetničke veštine i pravo je iskustvo mlade muzičare, plesače i glumce.

Dnevni raspored tokom programa uključuje probe, vežbanja, treninge i zajednički rad u ansamblima. Kulminacija je u završnom, nezaboravnom nastupu koji oblikuje dalji umetnički život deteta! Pored toga, vaše dete će prisustvovati prvoklasnim nastupima umetnika sa Julliard-a i njihovih gostiju. Program je osmišljen tako da se svaki polaznik uključi u ansambl odgovarajućeg nivoa, kako bi se stvorilo izazovno, smisleno i sadržajno iskustvo za sve. Pored pružanja podrške vašem detetu da preduzmu krupne korake u odabranoj umetničkoj oblasti, takođe će kreativno sarađivati sa vršnjacima koji imaju ista interesovanja u svim poljima muzike, plesa i glume. Program je na engleskom jeziku i neophodno je da svi polaznici imaju barem srednji nivo.Na kraju dvonedeljnog intenzivnog programa, polaznici će prikazati svoj napredak u slavljeničkom performansu. Roditelji su pozvani i dobrodošli da prisustvuju ovom događaju. Da bi dete pohađalo  program odgovarajućeg nivoa  i u skladu sa svojim iskustvom,  program je podeljen na dva nivoa.

Letnji kamp plesa

Destinacija

Ženeva

Ovaj jedinstveni program organizuje se u Ženevi, na kampusu prestižne Collège du  Léman internacionalne internatske škole. Reč je o instituciji koja je deo Nord Anglia grupacije elitnih škola i kao takva svojim učenicima obezbeđuje najviše standarde u obrazovanju, kao i jedinstvenu mogućnost učenja u međunarodnom okruženju. Kampus škole je udaljen samo 20 minuta od centra grada, a pored učionoca raspolaže različitim objektima uključujući bazen, sportske terene, teniski teren, kao i niz kapaciteta za slobodne aktivnosti učenika. Uz svakodnevne časove iz odabrane umetničke oblasti, polaznici će uživati u brojnim vannastavnim aktivnostima: upoznavanje švajcarske prirode kroz šetnje i planinarenje, upoznavati švajcarsku kulturu i muziku iz celog sveta, jer program uključuje i odlazak na čuveni Montreux Jazz festival, upoznavanje Ženeve i odlazak na kupanje na jezero…

 

Nastava

DISCOVERY PROGRAMME

Dizajniran je za decu sa širokim spektrom interesovanja. Deca će na ovom programu imati mogućnost da izaberu glavni i sporedni predmet iz jedne od tri discipline – ples, gluma, muzika. Veći deo dana posvećen je izučavanju glavnom predmeta i ovaj program idealan je za decu koja imaju višestruka interesovanja (primer: gluma i glas, klavir i ples). Prijem na program zaniva se na audiciji za glavni predmet, a nekada i za sporedni.

YOUNG ARTIST PROGRAMME

Dizajniran je za decu koja imaju napredna znanja i žele da se fokusiraju na odabranu disciplinu, bilo da je reč o plesu, glumi, instrumetnu, glasu ili klaviru. Program je dobar izbor za decu koja svoju disciplinu proučavaju najmanje dve godine i već imaju iskustvo nastupanja na naprednom nivou. Selekcija za program vrši se na osnovu audicije.

SADRŽAJ PROGRAMA PO OBLASTIMA

Muzički program podrazumeva rad u  velikom ansamblu kao što je orkestar, bend ili hor. Nastava podrazumeva individualne i grupne časove. Dete se stavlja pred različite umetničke izazove, učestvuje u kreativnim i tehničkim radionicama, probama i časovima, ali učestvuje i u predavanjima o životu muzičara. Neki časovi mogu da uključuju kompoziciju, fizičku svest (Alexander tehnika, joga), radionicu improvizacije, preduzetništvo i razvoj muzičke karijere, tehnike savladavanja treme i mnoge druge. 

Plesni program sastoji se od različitih plesnih stilova, uključujući balet, moderani ples i tap. Program podrazumeva rad u plesnim grupama, ali i individualni rad u cilju razvoja bolje komunikacije, plesačke svesti i umetničkog talenta svakog polaznika pojedinačno. Detetu će se pružiti umetnički izazov kroz umetničke, tehničke i kreativne radionice, probe, kao i učestvovanjem u različitim predavanjima vezanim za život plesača poput: moć specijalizovanih časova pokreta, dobrobit organizma i kondicija, razvoj karijere plesača, koreografija i mnogih drugih.

Program glume usmeren je na  ispitivanje različitih pristupa i metoda u glumi. Dete će svakodnevno učestvovati u pozorišnim probama, kao i predavanjima o glumačkim tehnikama i životu kao glumac. Neka od mogućih predavanja su gluma ispred kamere, borba na pozornici, improvizacija, razvoj glumačke karijere, joga i mnoge druge.

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizovan je u internatskim kućama u okviru kampusa škole. Svaka kuća poseduje zajedničku prostoriju za druženje i kuhinju, a smeštaj je u dvokrevetnim sobama u kojima su polaznici raspoređeni prema polu i uzrastu. Ishrana je na bazi punog pansiona.

Video

Collège du Léman - Summer Performing Arts With Juilliard

Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".