Škola

Long Island University

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 13-18 godina

Termin programa: 21.07 – 04.08.2024.

Embassy Summer je organizator ove letnje škole engleskog jezika koja pruža polaznicima i upoznavanje sa američkim studentskim načinom života. Nastava se organizuje na Long Island University, savremenom univerzitetu u Bruklinu koji se nalazi se na samo par koraka od  arene Barclays Center, umetničkog centra BAM (Brooklyn Academy of Music), na pešačkoj udaljenosti od Bruklinskog mosta i samo par stanica udaljenosti metroom od Menhetna.

Destinacija

Njujork

Centar međunarodnih finansija, politike, zabave i kulture – Njujork, jedan od najvećih gradova u svetu. Sedište je muzeja, galerija, međunarodih korporacija, berzi i svih ambasada pri Ujedinjenim nacijama, ali je i simbol mode i glamuroznog života. U gradu Njujork živi preko 8 miliona stanovnika, na 800km², što ga čini najgušće naseljenim gradom u SAD. Na širem gradskom području živi blizu 20 miliona stanovnika. Činjenica da se u Njujorku govori blizu 800 jezika, svrstava ga na prvo mesto među gradovima u svetu po jezičkoj raznovrsnosti. Spektakularna arhitektura Njujorka možda najbolje oslikava i njegovu etničku raznovrst, svaki kvart predstavlja određenu naciju i vremensku epohu u razvoju grada.

letnja škola engleskog u Njujorku

Nastava

Program uključuje standardni kurs engleskog jezika 15h nedeljno (20 časova od 45 minuta), za polaznike svih nivoa znanja, u internacionalnim grupama od maksimalno 17 polaznika.

Časovi su interaktivni, sa fokusom na razvoj komunikacionih veština kod đaka, usavršava se gramatika i razvija se rečnik kroz razne nastavne tehnike i projekte u vezi sa za ekskurzijama i sl.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Program uključuje celodnevne i poludnevne ekskurzije koje obuhvataju obilaske svih znamenitosti i atrakcija Njujorka: Ellis Island, Statue of Liberty, Ground Zero, World Trade Center, Wall Street, Charging Bull, Brooklyn Bridge, Brooklyn Heights, Strawberry Fields, Lincoln Center, Columbus Circle, Carnegie Hall, Madison Avenue, The Met, Top of the Rock, Rockefeller Center, Fifth Avenue, Grand Central Terminal, Bryant Park, Broadway, Theater District, Hell’s Kitchen, Hudson River Park, Times Square, Hard Rock Café, High Line (Chelsea District), Macy’s Herald Square, NY Penn Station, Empire Outlets

Za polaznike je organizovan zanimljiv program večernjih aktivnosti – večernji obilasci Menhetna, odlazak na profesionalnu bejzbol utakmicu, sportovi, filmske večeri, disko, večeri talenata i drugo.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Smeštaj polaznika je na samom Menhetnu, u finansijskom distriktu u modernoj studentskoj rezidenciji 182 Broadway. Učenici borave u studentskim stanovima koji su veoma prostrani i imaju dva, tri ili četiri kreveta (visoko postavljeni kreveti sa prostor za odlaganje ispod njih), radne stolove i kupatilo.  Na četvrtom spratu rezidencije su prostorije za druženje, zajednička kuhinja, mašine za pranje i sušenje veša, a cela rezidencija je pokrivena internetom.

Polaznici će imati doručak u rezidenciji na Menhetnu, ručak na LIU univerzitetu u Bruklinu, a večeru u zavisnosti od planiranog programa aktivnosti ili u Bruklinu na fakultetu ili na Menhetnu. LIU univerzitet se nalazi na 12 minuta udaljenosti metroom od rezidencije, sve grupe u sve obilaske Njujorka i na nastavu idu u pratnji našeg profesora i osoblja škole.

Za ručak i večeru je velik izbor kuvanih jela, voće i povrće, kao i topli i hladni napici su posluženi tokom svih obroka. Kada su učenici u vreme ručka ili večere u obilasku, dobijaju lanč paket, kao i vikendom za ručak (sendvič, voda, voće, slatkiš). Na kampusu se nalaze automati sa napicima i grickalicama.

 

Cena programa

Njujork, Long Island University, Brooklyn

Cena: 3.800 $ + 10.000 RSD (90 €)

Termin programa: 21.07 – 04.08.2024.

Obilasci i izleti: 12 poludnevnih i 2 celodnevna

Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu i materijal za nastavu, sertifikat škole o pohađanom kursu;
 • Rezidencijalni smeštaj u dvokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilima u holu i punim pansionom;
 • Celodnevne i poludnevne ekskurzije, rekreativne aktivnosti i ostale večernje aktivnosti;
 • Povratni transfer do/od aerodroma JFK u Njujorku;
 • Proces apliciranja i zakazivanje termina za vizu;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje:

 • Opcioni dodatni izleti: Bronx Zoo, Madame Tussauds, Broadway show…;
 • Taksu američkog konzulata za obradu zahteva za vizu (185 $);
 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Putno osiguranje;
 • Opcione dodatne izlete (cena izleta od 25 $ do 90 $, Broadway show može da košta i do 250 $);
 • Depozit za smeštaj daje se u rezidenciji 100 $ i vraća se na kraju programa ako ne nastanu oštećenja;
 • Lične troškove i bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc;
 • Za polaznike kojima je neophodna viza za putovanje u SAD, pasoš mora da važi 6 meseci od datuma ulaska u SAD;
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti;
 • Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika otkaže putovanje 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa Embassy Summer i Egida International llc.

Utisci

Letnja škola engleskog u Njujorku za tinejdžere, sa pratnjom

2019 – utisci sa letnje škole engleskog u Njujorku

2018 Letnja škola engleskog Njujork – Grupni polazak sa pratnjom

NJUJORK Embassy Summer, Long Island University

Long Island University Brooklyn, University Plaza, Brooklyn, NY, USA

Akreditacije

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".