LONDON Zimski kurs engleskog jezika

Oxford International English School, London Greenwich, Greenwich High Road, London, UK

LONDON Plus - Epsom College

Epsom College, College Road, Epsom, UK

LONDON Plus - Brunel University

Brunel University London, Kingston Lane, London, Uxbridge, UK

MICKLEHAM, Samiad - Box Hill School

Box Hill School, London Rd, Mickleham, Dorking, UK

FRANKFURT Sprachcaffe

Sprachcaffe Language School Frankfurt, Gartenstraße, Frankfurt am Main, Germany

BRAUNVALD - zimski ski i snoubord kamp

ADRENALIN BRAUNWALD, Alpinaweg, Glarus Süd, Switzerland

LONDON Embassy Summer, South Bank

London South Bank University, Borough Road, London, UK

PARIZ Alpadia, Passy

La Salle - Passy Buzenval, Avenue Otis Mygatt, Rueil-Malmaison, France

LARNAKA, Bayswater Summer

UCLan Cyprus, University Avenue, Pyla

KEMBRIDŽ Embassy Summer, Abbey College

Abbey College Cambridge, Purbeck Road, Cambridge, UK

LONDON Embassy Summer - Docklands

University Way, London, England E16 2RD

NJUJORK Embassy Summer, Long Island University

Long Island University Brooklyn, University Plaza, Brooklyn, NY, USA

ST PAUL'S BAY, Embassy Summer Malta

Bella Vista Hotel Malta, Saint Paul's Bay, Malta

LOS ANĐELES & LAS VEGAS Plus, California State University

California State University, Northridge, Nordhoff Street, Northridge, CA, USA

PGL - Marchants Hill

PGL Marchants Hill, Tilford Road, Beacon Hill, Hindhead, UK

POLAZAK SA PRATNJOM U LETNJU ŠKOLU ENGLESKOG U NJUJORK

NJUJORK Embassy Summer, Long Island University

Cena: 3650 $

Cenovnik

Long Island University Brooklyn, University Plaza, Brooklyn, NY, USA

Letnja škola engleskog za tinejdžere tokom koje će usavršiti engleski, upoznati znamenitosti u Njujorku i doživeti leto za pamćenje! Odlična lokacija škole u Bruklinu omogućava brz pristup svim znamenitostima Menhetna, a program uključuje i dnevne i večernje obilaske Njujorka.

PROGRAM SA PRATNJOM

Škola

Long Island University

POLAZAK SA PRATNJOM,

Uzrast polaznika 12-18 godina

Termin programa: 15.07 – 29.07.2023.

Long Island University je velik i savremen univerzitet u Bruklinu i nalazi na samo par koraka od  arene Barclays Center, vrhunskog umetničkog centra BAM (Brooklyn Academy of Music) i modernih restorana i kafea, na pešačkoj udaljenosto od čuvenog Bruklinskog mosta i samo jednu metro stanicu od Menhetna. Bruklin je jedan od istorijski značajnih delova Njujorka, a u 21. veku doživljava veliki ekonomski i društveni procvat, sa prilivom investicija postaje atraktivan za mlade iz sveta biznisa i umetnosti, naprednih tehnologija…

Trenutni zahtev za ulazak u SAD, za putnike 18+ godina je da su vakcinisani protiv Kovid-19. Maloletni putnici nemaju ograničenja u putovanju.

Destinacija

Njujork

Centar međunarodnih finansija, politike, zabave i kulture – Njujork, jedan od najvećih gradova u svetu. Sedište je muzeja, galerija, međunarodih korporacija, berzi i svih ambasada pri Ujedinjenim nacijama, ali je i simbol mode i glamuroznog života. U gradu Njujork živi preko 8 miliona stanovnika, na 800km², što ga čini najgušće naseljenim gradom u SAD. Na širem gradskom području živi blizu 20 miliona stanovnika. Činjenica da se u Njujorku govori blizu 800 jezika, svrstava ga na prvo mesto među gradovima u svetu po jezičkoj raznovrsnosti. Spektakularna arhitektura Njujorka možda najbolje oslikava i njegovu etničku raznovrst, svaki kvart predstavlja određenu naciju i vremensku epohu u razvoju grada.

letnja škola engleskog u Njujorku

Nastava

Program uključuje standardni kurs engleskog jezika 15h nedeljno (20 časova od 45 minuta), za polaznike svih nivoa znanja, u internacionalnim grupama od maksimalno 17 polaznika.

Časovi su interaktivni, sa fokusom na razvoj komunikacionih veština kod đaka, usavršava se gramatika i razvija se rečnik kroz razne nastavne tehnike i projekte u vezi sa za ekskurzijama i sl.

Obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Program uključuje celodnevne i poludnevne ekskurzije koje obuhvataju obilaske svih znamenitosti i atrakcija Njujorka: Ellis Island, Statue of Liberty, Ground Zero, World Trade Center, Wall Street, Charging Bull, Brooklyn Bridge, Brooklyn Heights, Strawberry Fields, Lincoln Center, Columbus Circle, Carnegie Hall, Madison Avenue, The Met, Top of the Rock, Rockefeller Center, Fifth Avenue, Grand Central Terminal, Bryant Park, Broadway, Theater District, Hell’s Kitchen, Hudson River Park, Times Square, Hard Rock Café, High Line (Chelsea District), Macy’s Herald Square, NY Penn Station, Empire Outlets

Za polaznike je organizovan zanimljiv program večernjih aktivnosti – večernji obilasci Menhetna, odlazak na profesionalnu bejzbol utakmicu, sportovi, filmske večeri, disko, večeri talenata i drugo.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Smeštaj je u tipičnoj američkoj univerzitetskoj rezidenciji, udaljenoj 5 minuta hoda od glavnog kampusa fakulteta. Sobe su veoma prostrane sa dva ili četiri kreveta. Na svakom spratu rezidencije su zajednička kupatila, prostorije za druženje, a cela rezidencija je pokrivena internetom. Peškiri i posteljina se menjaju jednom nedeljno. Mašine za pranje i sušenje veša su na svakom spratu. Obroci se služe u školskoj kantini, doručak je američki, sa jajima, prženom slaninom, palačinkama, premazima, krofnama i žitaricama.

Za ručak i večeru je velik izbor kuvanih jela, voće i povrće, kao i topli i hladni napici su posluženi tokom svih obroka. Kada su učenici u vreme ručka ili večere u obilasku, dobijaju ili lanč paket, kao i vikendom za ručak (sendvič, voda, voće, slatkiš). Učenici će tokom večernjih obilazaka imati i večere u restoranima u različitim četvrtima Menhetna.

 

Utisci

2018 Letnja škola engleskog Njujork – Grupni polazak sa pratnjom

Letnja škola engleskog u Njujorku za tinejdžere, sa pratnjom

2019 – utisci sa letnje škole engleskog u Njujorku

NJUJORK Embassy Summer, Long Island University

Long Island University Brooklyn, University Plaza, Brooklyn, NY, USA

Akreditacije

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".