Budapest Business School

Budapest, Budapest Business School Faculty of Finance and Accountancy, Buzogány Street, Hungary

Stipendium Hungaricum

Budapest, Hungary

Corvinus University

Budapest, Corvinus University of Budapest, Fővám tér, Hungary

Budapest Metropolitan University

Budapest, Budapest Metropolitan University, Nagy Lajos király útja, Hungary

IBS - International Business School Budapest

Budapest, IBS International Business School - Budapest, Záhony Street, Hungary

Studije na engleskom jeziku u Mađarskoj

Budapest Metropolitan University

Budapest, Budapest Metropolitan University, Nagy Lajos király útja, Hungary

Ovaj internacionalni univerzitet u Mađarskoj  je priznat u međunarodnim okvirima i akreditovan je od strane Ministarstva obrazovanja Mađarske i Odbora za akreditaciju.  Čak 86% diplomaca pronađe posao već u prvih par meseci po završetku studija.

Fakultet

Budapest Metropolitan University

Budapest Metropolitan University (METU) je privatni, internacionalni univerzitet koji je deo visokog obrazovanja Mađarske već skoro 20 godina. Specifičan je po stimulativnom okruženju i jedinstvenoj atmosferi koja motiviše studente da iskoriste širok spektar mogućnosti i primene stečena znanja u praksi. Ovaj inspirativni pristup pomaže razvoju kreativnog razmišljanja, što je jedan od najvažnijih zahteva na današnjem tržištu rada i pitanje budućnosti.

METU je danas najveći privatni univerzitet u Mađarskoj sa stalno rastućim brojem studenata i raznovrsnih programa. U prilog tome govori i činjenica da čak 86% diplomaca pronađe posao već u prvih par meseci po završetku studija. Fakultet je priznat u međunarodnim okvirima i akreditovan je od strane Ministarstva obrazovanja Mađarske i Odbora za akreditaciju. U svojoj ponudi ima pripremne programe, osnovne i master studije.

 

Internacionalni univerzitet u Mađarskoj

Studije

Programi se odvijaju pri četiri kampusa širom grada u zavisnosti od odabrane studijske oblasti, a svaki centar poseduje savremena nastavna sredstva, specijalizovane kabinete (za kamermana, televiziju, fotografiju, keramiku, modu, izradu nakita), kafeteriju/restoran, IT kabinet, čitaonice, biblioteke, sale za seminare i ostale objekte koji su neophodni za uspešne studije. Tu je i centar za razvoj karijere i savetovanje kao podrška studentima, mogućnost za preko 800 radnih praksi širom sveta, ERASMUS program, studentska putovanja i obilasci, kao i mnoge druge opcije. Tokom studija, studenti postpuno besplatno mogu pohađati kurs 12 stranih jezika.

Pripremni programi

Namenjeni su internacionalnim polaznicima u cilju bolje adaptacije i pripreme za buduće studije – Foundation, Pre-Master, Intensive English. Programi traju 1 semestar (Foundation for Business Programs; Pre-Master Program) ili 300-600 sati u slučaju kursa engleskog jezika.

Osnovne studije

Osnovne studije traju 3, 3,5 ili 4 godine u zavisnosti od odabranog programa (6, 7, 8 semestara). Umetnički smerovi počinju samo jednom godišnje (septembar), dok svi ostali programi počinju dva puta godišnje (septembar ili februar). Smerovi su:

 • BA Animation
 • BA Visual Representation
 • BA Graphic Design
 • BA Media Design
 • BA Photography
 • BA Environmental Design
 • BA Film and Media Studies
 • BA Motion Picture Studies, Camerman
 • BSc Commerce and Marketing
 • BSc Business Administration and Management
 • BSc Finance and Accounting
 • BSc Tourism and Catering
 • BA Communication and Media Science
 • BA International Relations

Master studije

Traju ukupno 2 godine, odnosno 4 semestra. Deo programa počinje dva puta godišnje (septembar, februar), dok deo programa počinje samo u septembru. Dostupni su sledeći smerovi studija:

 • MSc Management and Leadership
 • MSc Marketing
 • MA Communication and Media Studies
 • MA Graphic Design
 • MA Art and Design Management
 • MA Media Design
 • MA Fashion and Textile Design
 • MSc Tourism Management
 • MBA Master of Business Administration
 • MA Animation
 • MA Cinematography
 • MA Photography

Uslovi upisa

Engleski jezik (IELTS 5.5 minimum za osnovne studije; IELTS 6.0 minimum za master studije).
Diploma srednje škole (za osnovne studije) + portfolio za umetničke smerove.
Diploma osnovnih studija (za master studije) + portfolio za umetničke smerove.
Skype intervju koji se zakazuje i prolazi nakon što školska administracija pregleda dokumenta studenta.
Test matematike za studije biznisa.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2021/22:

Osnovne studije:  5.000 € – 7.000 € po godini (non-EU), 3.700 € – 5.200 € po godini (EU studenti)
Master studije: 5.200 € – 7.200 € po godini (non-EU), 4.400 € – 5.600 € po godini (EU studenti)
Pripremni program: 2.100 € – 2.300 € po semestru u zavisnosti od programa.
Smeštaj: 200 € – 550 € I više  mesečno, u zavisnosti od odabrane opcije

Dodatni troškovi: registracija (150 €), obavezno zdravstveno osiguranje (oko 150 € za 6 meseci), pomoć pri aplikaciji za vizu (100 €, opciono), depozit za smeštaj za rezidenciju, viziranje pasoša, dodatno osiguranje, avio karta, lični troškovi polaznika i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Fakultet daje mogućnost apliciranja za nekoliko vrsta stipendija. Između ostalih, svakog semestra se po automatizmu procenjuje uspešnost studenata, gde je moguće ostvariti popust i do 100%.

Smeštaj i troškovi života

Smeštaj polaznika obuhvata različite opcije u zavisnosti od kriterijuma i želja samog studenta. METU ima saradnju sa dve studentske rezidencije od kojih se jedna nalazi u centru grada, dok je druga odmah do kampusa univerziteta. Pored rezidencija u ponudi su jednosobni ili dvosobni stanovi i omladinski hosteli. Cena smeštaja iznosi od 200 € do 550 € mesečno u zavisnosti od odabrane opcije. Troškovi života: procenjuje se da je potrebno od 150 € – 250 € mesečno za životne troškove.

MOGUĆNOST RADA

Studenti koji poseduju pasoš neke od non-EU zemalja imaju pravo zaposlenja tokom studija i to: 24 sata nedeljno tokom akademske  godine ili 90 dana tokom raspusta. Po završetku studija, studenti imaju mogućnost da ostanu u Mađarskoj još 9 meseci ukoliko apliciraju za novu boravišnu dozvolu u svrhu pokretanja biznisa ili traženja posla u skladu sa stečenom diplomom.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".