Budapest Business School

Budapest, Budapest Business School Faculty of Finance and Accountancy, Buzogány Street, Hungary

Stipendium Hungaricum

Budapest, Hungary

Corvinus University

Budapest, Corvinus University of Budapest, Fővám tér, Hungary

Budapest Metropolitan University

Budapest, Budapest Metropolitan University, Nagy Lajos király útja, Hungary

IBS - International Business School Budapest

Budapest, IBS International Business School - Budapest, Záhony Street, Hungary

Privatna poslovna škola specijalizovana za studije biznisa i društvenih nauka

Budapest Business School

Budapest, Budapest Business School Faculty of Finance and Accountancy, Buzogány Street, Hungary

Budapest Business School – fakultet u Budimpešti, najveći univerzitet primenjenih nauka u Mađarskoj i privatna poslovna škola specijalizovana za studije biznisa i društvenih nauka. Institucija je osnovana davne 1857. godine od strane trgovaca i bankara Austrougarske kako bi uspostavili ekonomsko i stručno visoko obrazovanje u centralnoj Evropi. Danas ovaj univerzitet ima partnerstvo sa nekoliko stotina kompanija koje pružaju odlične mogućnosti za razvoj karijere nakon diplomiranja (Robert Bosch, Citi Global, Microsoft, Nokia, Ritz-Carlton, Ernst & Young…).

 

Fakultet

Budapest Business School

BBS Budapest Business School je najveći univerzitet primenjenih nauka u Mađarskoj i privatna poslovna škola specijalizovana za studije biznisa i društvenih nauka. Institucija je osnovana davne 1857. godine od strane trgovaca i bankara Austrougarske kako bi uspostavili ekonomsko i stručno visoko obrazovanje u centralnoj Evropi. Danas ovaj univerzitet ima partnerstvo sa nekoliko stotina kompanija koje pružaju odlične mogućnosti za razvoj karijere nakon diplomiranja (Robert Bosch, Citi Global, Microsoft , Nokia, Ritz-Carlton, Ernst & Young…).

BBS edukuje preko 19.000 studenata od čega oko 1000 čine internacionalni studenti iz različitih krajeva sveta. Sastoji se od  tri fakulteta koji posluju u tri kampusa u različitim delovima Budimpešte: Faculty of Commerce, Hospitality and Tourism, Faculty of International Management and Business i Faculty of Finance and Accountancy. Na univerzitetu je zaposleno preko 400 predavača koji su prisutni i u profesionalnim organizacijama i eksperti su za svoje oblasti, pa studentima prenose svoja stručna znanja. Akademsku ponudu čine osnovne, master i doktorske studije u oblasti biznisa i društvenih nauka, a nastava se odvija na engleskom jeziku.

fakultet u Budimpešti

Osnovne studije

Osnovne studije

Programi osnovnih studija (Bachelor of Arts, Bachelor of Science) traju 3 ili 4 godine (6 ili 8 semestara) u zavisnosti od odabranog programa. U ponudi je 6 smerova osnovnih studija i svi se odvijaju na engleskom jeziku:

 • BSc in Business Administration and Management (3.5 godine/7 semestara)
 • BA in Communication and Media Science (3 godine/6 semestara)
 • BA in Commerce and Marketing (3.5 godine/7 semestara)
 • BSc in Finance and Accounting (3.5 godine/7 semestara)
 • BSc in International Business Economics (4 godine/8 semestara)
 • BSc in Tourism and Catering (4 godine/8 semestara)

Master i doktorske studije

MASTER STUDIJE

Programi master studija (Master of Science) traju 2 godine, odnosno 4 semestra. Sva predavanja odvijaju se na engleskom jeziku i akademsku ponudu čine tri programa:

 • MSc International Economy and Business (2 godine/4 semestra)
 • MSc International Relations (2 godine/4 semestra)
 • MSc Tourism Management (2 godine/4 semestra)

DOKTORSKE STUDIJE

Doktorske studije (Doctoral programme Ph.D.) dostupne su za smer Ph.D. in Business and Management Sciences. Program se odvija na engleskom jeziku i traje 4 godine, odnosno 8 semestara.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti sertifikat o nivou engleskog jezika na kojem se odvija nastava (IELTS 5.5, TOEFL 79+ ili evkvialent). Pored toga potrebno je priložiti: diplomu završene srednje škole, svedočanstva prethodne dve godine školovanja (osnovne studije); diploma osnovnih studija (master studije). Rok za apliciranje je 15.07.2023.

Cena

ŠKOLARINA 2023/2024:

Osnovne studije: 2500 € po semestru za non-EU studente (6-8 semestara/3-4 godine u zavisnosti od smera)

Master studije: 3000 € po semestru za non-EU studente (4 semestra/2 godine)

Doktorske studije: 3100 € po semestru za non-EU studente (ukupno 8 semestara/4 godine)

Dodatni troškovi: registracija 150 €, depoziti, zdravstveno osiguranje, viziranje pasoša, knjige I nastavni material, bankarski troškovi, avio karte, transferi, lični troškovi studenta I ostali nepomenuti troškovi.

NAPOMENE

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Stipendija

Budapest Business School jedan je od 25 visokoškolskih ustanova u Mađarskoj koje su deo programa Stipendium Hungaricum. U pitanju je program organizovan od strane mađarske vlade u cilju internacionalizacije mađarskog visokog obrazovanja. Apliciranje za ovu stipendiju obavlja se direktno preko portala uz podršku Egide, a pokriva sledeće troškove: školarinu (osnovne i master studije), mesečni džeparac u iznosu od oko 120 €, određeni iznos za smeštaj studenata (oko 100 € mesečno) i troškove zdravstvenog osiguranja (oko 275 € godišnje). Univerzitet nudi i druge stipendije za internacionalne studente.

Smeštaj i troškovi života

Budimpešta je idealna internacionalna studentska destinacija, sa vrlo pristupačnim cenama života u odnosu na ostale evropske gradove. Univerzitet procenjuje da je za život jednog studenta u Budimpešti potrebno odvojiti oko 500 €-600 € mesečno, od čega najveći deo troška predstavlja smeštaj. BBS nema svoje opcije smeštaja, ali preporučuje nekoliko opcija koje su poželjne među studentima: Belvarosi Apartment House (1/2, 1/3, 1/4 sobe, cena 220 € – 260 € mesečno za 10-12 meseci), Korona Apartment House (1/1 i 1/2 sobe, cena 220 € – 350 € mesečno za 12 meseci), CEU Residence Center (1/1 i 1/2 soba, cena 235 € – 325 € mesečno za 10+ meseci).

MOGUĆNOST RADA

Internationalni studenti imaju mogućnost zaposlenja u Mađarskoj, a mogu raditi do najviše 24 sata nedeljno (malo više od pola radnog vremena nedeljno).

Video

Budapest Business School

Budapest, Budapest Business School Faculty of Finance and Accountancy, Buzogány Street, Hungary

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".