Škola

MLA, Herriot Wat University

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 11-17 godina

Organizacija MLA realizuje ovu letnju školu na modernom kampusu Heriot Watt University koji se nalazi 25 minuta od centra Edinburga. Univerzitet je smešten u velikom parku i ima sve kapacitete potrebne učenicima – smeštaj, učionice, otvorene i zatvorene sportske terene, restoran, kafeterije i prodavnice. S obzirom na to da je izdvojen od grada, predstavlja veoma bezbedno okruženje za polaznike svih uzrasta.

Društvene aktivnosti su svakodnevne da bi učenici bili motivisani da koriste engleski jezik sa vršnjacima – priprema lokalnih jela, sportska druženja, kreativne radionice, MLA Summer Song, tematski program Braveheart Experience inspirisani likom Vilijama Volasa, škotskog ratnika iz XIII veka koji je poveo narod u prvi rat za škotsku nezavisnost, karaoke zabave, tematske žurke, kvizovi, filmske večeri…

Destinacija

Škotska

Škotska bi se mogla opisati kao spoj srednjeg veka i fantazije – nepregledna prostranstva zelenila, dvorci i gotičke crkve, zvuk gajdi, legende o Loh Nesu, gorštaci, ljudi u kiltovima, ali i izuzetno ljubazno i gostoprimljivo stanovništvo i škotski humor.

Edinburg je relativno mali grad, ali je druga najposećenija destinacija u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa velikim brojem tekovina svetskog kulturnog nasleđa. Njegovo lokalno ime je Auld Reekie „stari zadimljeni“. Deli se na Stari grad sa hiljadugodišnjom istorijom, kaldrmisanim ulicama i srednjevekovnim građevinama i Novi grad koji odlikuje džordžijanska arhitektura iz 18. i 19. veka.

Nastava

Kurs jezika (15h nedeljno) prati interaktivnu metodologiju koja čini učenje lakšim, zanimljivijim, zabavnijim te se učenici rado uključuju u sve diskusije. Nastavni materijal i radni listovi su digitalni i učenici će ih imati na svojim mobilnim telefonima ili tabletima, a pored opštih tema obrađuju se oblasti koje su bliske mladima. Pre dolaska na program, radi se onlajn utvrđivanje znanja, a na kraju programa učenici dobijaju detaljan izveštaj koji opisuje teme koju su obrađivali, zadatke koje su radili, njihov napredak i ukupnu prisutnost na nastavi.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Učenici će zaista imati priliku da se sažive sa ovim bajkovitim gradom, puno vremena će provesti upoznajući znamenitosti, posetiće nacionalni muzej u kojem će se upoznati sa istorijom Škotske i čuveni dvorac Edinburgh Castle koji dominira gradom, znamenite objekte na brdu Carlton Hill, Royal mile splet najvažnijih istorijskih ulica u Starom gradu, koji se proteže jednu škotsku milju od Edinburškog dvorca do palate Holyrood, botaničku baštu… Zanimljiv je obilazak Kraljevske jahte Britannia, sada trajno usidrene u luci u Edinburgu, a koja je sa kraljevskom porodicom oplovila svet i ugostila mnoge svetske vladare. Svakako će ostati vremena za šoping u Princess Street i uživanje u kafeima,  parkovima, trgovima koji su poslužili kao inspiracija autorki J. K. Roling za stvaranje čarobnog sveta iz romana o Hariju Poteru. Za boravak u Edinburgu, nezaobilazan je i odlazak na plažu Portobello Beach i uživanje u porciji ribe i krompirića.

Upoznavanje predela i gradova Škotske će se produžiti tokom celodnevnih izleta u Glazgov i Stirling, sa obilaskom dvorca koji je bio mesto krunisanja škotskih vladara, a sada sa interaktivnim sadržajima slikovito prikazuje svoju istoriju posetiocima.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj

Smeštaj i ishrana

Polaznici su smešteni u univerzitetskoj rezidenciji, u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, u kojoj su i  zajedničke prostorije za druženje.

Upoznavanje sa škotskom kulturom će se dopuniti i kroz upoznavanje sa ishranom, polaznici će imati dva tradicionalna škotska doručka koji uključuju prženu slaninu, kobasicu, tost sa maslacem, palačinke od krompira, pečeni pasulj, grilovani paradajz i pečurke, black pudding koji nije desert već specifični proizvod od mesa, žitarica i začina ili tradicionalni haggis, mesni proizvod od ovčetine, žitarica i trava.

Tokom izleta, učenici ne dobijaju lanč pakete nego platnu karticu sa uplaćenim sredstvima, sa kojom mogu da kupe obroke u restoranima lokalne i internacionalne hrane po svom izboru.

Cena programa

Edinburg, Heriot Watt University

Cena: 2.550 £ + 10.000 RSD (90 €)

Termin programa: 30.07-12.08.2024.

Obilasci i izleti: 6 poludnevnih i 3 celodnevna

Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu, portfolio učenika o pohađanom kursu, MLA ranac;
 • Rezidencijalni smeštaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom i punim pansionom;
 • Celodnevne i poludnevne ekskurzije, rekreativne aktivnosti i večernje aktivnosti;
 • Povratni transfer do/od aerodroma u Edinburgu;
 • Proces apliciranja i zakazivanje termina za vizu;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje:

 • Taksu britanskog konzulata za obradu zahteva za vizu (135 -140 €);
 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Putno osiguranje;
 • Opcione dodatne izlete na destinaciji (cena izleta od 15 £ do 30 £);
 • Depozit za smeštaj 50 £, daje se pri ulasku u rezidenciju i vraća na kraju programa, u slučaju da nema oštećenja u smeštaju;
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc.
 • Za polaznike kojime je neophodna viza za putovanje u Veliku Britaniju, pasoš mora da važi 6 meseci nakon datuma povratka;
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika, organizator može otkazati program 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa MLA i Egida International llc.

EDINBURG, MLA Herriot Wat University

Heriot-Watt University Edinburgh Campus, Edinburgh, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".