Ostale srednje škole u Kanadi

Kemlups

Niagara-on-the-Lake

Otava

Pembruk

Pert

Toronto

Škola

Vineridge Academy

Vineridge Academy je privatna internatska srednja škola koja se nalazi u prelepom malom gradu Niagara-on-the-lake. Ovaj grad jedna je od najstarijih turističkih destinacija, a grad Niagara-on-the-lake poznat je po vinogradima, voćnjacima kao i po bogatoj kulturi i tradiciji.  Vineridge Academy nudi sveobuhvatan akademski program za učenike od 9. do 12. razreda kao i Pre-U ispite. Program se predaje po nastavnom planu i programu Ministarstva Ontarija, kako bi učenicima iz preko 20 zemalja bilo obezbeđeno da mogu da dobiju diplomu srednje škole Ontarija (OSSD). Vineridge Academy je vodeća međunarodna srednja škola za učenike iz raznih kulturoloških okruženja. Škola nastoji da podstakne učenike da obogaćuju svoje iskustvo i znanje kako unutar, tako i izvan učionica. Kvalitetno akademsko i školsko osoblje koje je zaduženo za brigu, nadzor i razvoj dece obezbeđuje da svaki učenik individualno dobije priliku da stekne znanje, dobre navike, da razvije samopouzdanje i moralne kvalitete koji karakterišu sigurne i uspešne ljude.

Nastavni i vannastavni program škole je vrlo ambiciozan i šarenolik. Pored obaveznog nastavnog programa, škola nudi mnogo mogućnosti za kvalitetne vannastavne aktivnosti. Cela škola je pokrivena WIFI internetom, poseduje biblioteku, zatvorenu salu za vežbanje, salu za gimnastiku, teretanu, umetnički studio, studio za ples i sviranje klavira, multimedijalnu prostoriju i druge prostorije u kojima učenici mogu kvalitetno da provode svoje slobodno vreme van nastave. Škola poseduje mnoštvo klubova koji učenicima pomažu da razvijaju svoje talente i interesovanja. Učenicima su na raspolaganju sportski klubovi (rvanja, košarke, plesa..), umetnički kubovi (dizajn, fotografija..), kao i akademski klubovi (matematika, fizika ili šah).

Vineridge Academy svojim polaznicima obezbeđuje smeštaj u rezidenciji u sklopu kampusa koja nudi da učenici osete pravi duh internatskog života. U okviru internata postoji 67 novouređenih dvokrevetnih soba koje su prostrane i imaju sve potrebne sadržaje. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, dva kreveta, 2 radna stola i garderobere. U svakoj sobi nalazi se klima uređaj i svaka soba pokrivena je WIFI internetom. U okviru internatskog smeštaja, učenicima su na raspolaganju neke od usluga koje im mogu biti od pomoći: otvaranje bankovnog računa, aktiviranje mobilne sim kartice, obilazak grada, usluga pranja veša, servis za uniforme.  Smeštaj uključuje 3 obroka dnevno (ručak i večeru vikendom) koji se služe u kafeteriji koja je otvorena tokom cele godine. Rezidencija je 24 časa pod nadzorom osoblja koje je učenicima uvek na raspolaganju.

Pored rezidencijalnog, učenicima je na raspolaganju i opcija porodičnog smeštaja. Ova opcija smeštaja idealan je izbor za učenike koji žele da se osećaju kao kod kuće i tokom boravka u Kanadi. Prilikom apliciranja za porodični smeštaj, učenik navodi svoje navike, želje i interesovanja, te se škola trudi da svakom učeniku dodeli porodicu sa kojom će se najbolje slagati. Smeštaj u porodici može biti u jednokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi, dok se kupatilo i zajedničke prostorije dele sa domaćinima. U okviru porodičnog smeštaja učenici imaju obezbeđen doručak i večeru, dok ručak mogu uplatiti u školskoj kantini.

privatna srednja škola u Kanadi

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Niagara-on-the-lake, Ontario

Godina osnivanja: 2011. godina

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 15-19 godina

Broj učenika: 140

Najbliži aerodrom: Niagara Falls (IAG)

Nastavni program: High School Diploma – Ontario Secondary School Diploma (OSSD)

Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/2020. godinu:  Jednogodišnji akademski program iznosi 18.400 CAD, za jedan semestar 9.200 $. Cena smeštaja u internatu iznosi 12.000 CAD za godinu dana, za jedan semestar 6.000 CAD. Cena porodičnog smeštaja za godinu dana iznosi 9.600 CAD, za jedan semestar 4.800 CAD.

STIPENDIJA: Popust na školarinu do 9.200 CAD.

Dodatni troškovi: aplikacija 150 CAD, povratni depozit 500 CAD, uniforma 500 CAD, prijava na program 10.700 rsd (ili 90 €), aerodromski transfer (250 CAD po smeru), starateljstvo u smeštaju (jedna školska godina u rezidenciji 1000 CAD, u porodičnom smeštaju 500 CAD), dodatni nastavni materijal, osiguranje (800 CAD za godinu dana), dodatne aktivnosti…

srednja škola u Kanadi

Izdvajamo

  • Mali razredi sa ličnim pristupom svakom učeniku – prosečno 16 učenika u razredu;
  • Školu pohađaju učenici predstavnici 11 nacionalnosti, te se stiče pravo multikulturalno iskustvo;
  • Veoma prostran i moderno opremljen kampus;
  • Izuzetan izbor akademskih predmeta, sportskih aktivnosti i klubova;
  • Smeštaj u rezidenciji ili lokalnim porodicama.

Program za školsku 2019/20. godinu

Skinite PDF

Uslovi upisa

Priikom upisa popunjava se aplikacija škole i neophodno je priložiti svedočanstva poslednja 2 razreda, potrebno je posedovati rezultat od 85% učinka u poslednjoj pohađanoj godini (ekvivalentno vrlo dobrom uspehu sa prosekom višim od 4.25). Takođe potrebno je priložiti dva pisma preporuke kao i dokaz o dodatnim akademskim dostignućima, nagradama ili sertifikatima. Nakon selekcije potrebno je obaviti i Skype intervju sa predstavnikom škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Vineridge Academy

Vineridge Academy 加拿大文睿中学, Niagara Stone Road, Niagara-on-the-Lake, ON, Canada

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".