AIS American International School

Moosstraße 106, 5020 Salzburg, Austria

Amadeus International School

Bastiengasse 36-38, 1180 Wien, Austria

Državne škole u Austriji

Austria

Srednja škola u Austriji, Beč

Amadeus International School

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Bastiengasse 36-38, 1180 Wien, Austria

Srednja škola u Beču

Nastavni program: IB International Baccalaureate i muzička akademija

Škola

Amadeus International School

Dnevna škola, internat i muzička akademija, Amadeus International School,  međunarodna je škola za decu od 3 do 18 godina.  Škola je smeštena u kampusu na oko 40 minuta gradskim prevozom od centra Beča, a koji se prostire u rezidencijalnom delu grada okruženom prelepom prirodom. Kampus raspolaže  opremljenim učionicama za umetnost i nauku, sportskim objektima, bibliotekom, prostorijom za odmor nakon nastave i kafeterijom.

Od nastavnih programa, škola u svojoj ponudi ima IB Diploma program koji prepoznaju i priznaju univerziteti širom sveta. Škola pruža i umetnički program koji je integrisan u IB i koji pruža sveobuhvatno obrazovanje u izvođačkim umetnostima. Nastava se odvija na engleskom jeziku, a svi učenici škole dodatno pohađaju i časove nemačkog jezika. Nakon nastave učenicima su na raspolaganju različite dodatne aktivnosti u okviru kampusa, a tokom vikenda organizuju se različiti obilasci grada, eksurzije, koncerti i kulturalni događaji.

Škola je usmerena na podsticanje učenika da otkrivaju i razvijaju svoje talenete, a da uz to usvajaju vrednosti koje će ih pripremiti za budući život – poštovanje, vredan rad, integritet i timski duh. Tokom školovanja učenici razvijaju kreativnost, emocionalnu inteligenciju, tehničke kompetencije, ali i nove poglede na svet.

srednja škola Beč

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Bastsiengasse 36-38, 1180 Vienna

Godina osnivanja: 2012.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita, dečaci i devojčice

Starosna struktura: 3-18 godina

Broj učenika: ukupno 120, 35 u internatu

Najbliži aerodrom: međunarodni aerodrom (na oko 45 minuta automobilom)

Nastavni program: IB International Baccalaureate i muzička akademija

Cena za internacionalne učenike, za školsku 2020/21 godinu:  od €46.470 do €51.000 po godini.

Dodatni troškovi: obavezna registracija 300 €, prijava na program 4.000 €, sigurnosni depozit 1.500 €, uniforma 600 €, capital fee za razvoj kampusa 2.500 € (samo za prvu godinu), knjige i nastavni material, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, vize, transferi…

srednja škola u Beču

Stipendija

Moguće je ostvariti sledeće vrste stipendija: Academic Scholarship (dostupna učenicima 10-12 rezreda i pokriva troškove školarine), Music and Arts Academy Scholarship (za muzički talentovanu decu a iznos stipendije je do 5.000€) i Diversity Scholarship (namenjena učenicima iz zemalja koje trenutno nisu zastupljene u školi, a iznos se određuje individualno).

Izdvajamo

Škola je članica Nobel Education Network – svetske mreže nezavisnih škola koje se međusobno podržavaju, pomažu, razmenjuju iskustva i podstiču u radu. Lokacije škola birane su na osnovu atraktivnosti regiona i njegove važnosti u globalnom kontektstu (kao što su muzika, umetnost, inženjering i druge), a shodno tome kreiraju se nastavni programi sa ciljem da učenici postanu globalni građani.

Osnovna misija škole je razvoj kreativnih, interkulturalnih, izazovnih i hrabrih mladih ljudi koji imaju želju za sticanjem znanja i otvoren pogled na svet koji ih okružuje.  Integralni deo obrazovnog programa škole predstavlja muzička akademija. Svaki učenik kako sastavni deo program ima i svoj individualni muzički program, a Beč je idealno mesto za decu koja su izuzetno muzički talentovana.

Uslovi upisa

Prilikom prijave na program prilažu se svedočanstva iz prethodnih godina školovanja, preporuke profesora, Skype intervju, muzička audicija, kao i izvod iz matične knjige rođenih. Škola u svojoj ponudi ima i ESL kurs jezika, odnosno dodatne pripreme i časovi za polaznike kojima engleski jezik nije maternji jezik.

Egida zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje s  u vam se  najviše svidele.

Amadeus International School

Bastiengasse 36-38, 1180 Wien, Austria

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".