Srednja škola blizu Salcburga, IB program

St. Gilgen International School

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Internacionalna srednja škola u Austriji

Nastavni program: osnovna škola, srednja škola, IB program (poslednja 2 razreda srednje škole)

Škola

St. Gilgen International School

St. Gilgen International School je internacionalna internatska škola smeštena u mestu St. Gilgen u Austriji. Ovo mestašce na samoj obali jezera Wolfgang u blizini Salzburga, gde su Mocart i njegova porodica živeli, predstavlja idilično mesto za boravak i učenje. Malo mesto čini vrlo sigurnu sredinu za mlađe polaznike. Škola je svojim objektima „okupirala“ mestašce tako da na svakom koraku nailazite na neki od njih: sportske terene, učionice, laboratorije, školski bioskop, umetničke radionice, jedriličarski klub, bazene.

Sa jedne strane tradicionalna, sa druge strane krajnje moderna škola čini veoma zanimljivu kombinaciju. St. Gilgen spada u krug najprestižnijih škola u Austriji. Pohađa je oko 200 đaka, iz više od 30 zemalja. Većina učenika boravi u internatu (oko 70%), dok su ostali učenici uglavnom iz Salzburga. Uslovi za upis u ovu školu su vrlo rigorozni, što garantuje svim upisanim učenicima da će se naći u društvu vrednih i ambicioznih vršnjaka. Pre-IB program namenjen učenicima koji kreću od 10. razreda  daje neophodnu obrazovnu širinu i priprema ih za vrlo izazovan i zahtevan IB program u 11. razredu. Nastavni program namenjen je deci od  9 do 18 godina i počinje sa osnovnom školom ( 4. do 9. razred), potom sledi Pre-IB program (10. razred) da bi na kraju deca upisala IB (International Baccalaureate) programa (11. i 12. razred). St. Gillgen takođe muzički talentovanim učenicima nudi i Mozarteum Programme, u saradnji sa Mozarteum University Salzburg. Program kombinuje izvrstan akademski program St. GIS škole sa vrhunskim muzičkim obrazovanjem Mozarteum univerziteta. Učenici pored standardne nastave dobijaju 90 minutne privatne časove iz instrumenata ili teorije muzike, jednom nedeljno. Časove drže profesori univerziteta.

Škola je posvećena razvoju svakog učenika ponaosob, otkrivanju i razvoju njihovih talenata, obezbeđujući personalizovanu nastavu kako u učionici, tako i izvan nje. Učenici imaju ličnog mentora, a učenici koji žive u internatu i podršku „roditelja rezidencije“ i „nastavnika rezidencije“. Škola ima izuzetno razvijen program kulturnih i sportskih aktivnosti, poput skijanja, plivanja, fudbala, košarke, tenisa, umetničkih radionica, glume, plesa, muzičkih radionica, debate, različitih ekspedicija, poseta bioskopima i dr.

internacionalna srednja škola u Austriji

Profil

Profil škole

Lokacija škole: seoska sredina, u blizini Salzburga

Godina osnivanja: 2008.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita škola (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 9-18 godina

Broj učenika: 200, od čega oko 140 u internatu

Najbliža stanica: St. Gilgen

Najbliži aerodrom: Salzburg 35 km, Minhen 180 km

Nastavni program: osnovna škola, srednja škola, IB program (poslednja 2 razreda srednje škole)

Cena za internacionalne internatske učenike za školsku godinu 2020/21: 52.500 € (7-8. razred), 57.500 € (9-10. razred) i 59.000 € (11-12. razred), Mozarteum program iznosi dodatnih 5.000 € godišnje. Cena obuhvata nastavu, smeštaj i hranu (za učenike u internatu), sportske aktivnosti u sklopu programa, osnovni nastavni materijal, pranje veša, savetovanje za upis na univerzitete.

Dodatni troškovi: troškovi aplikacije (250 €), troškovi upisa (2.500 €), povratni depozit (10.000 €), prijava 10.700 rsd (ili 90 €), ekskurzije, uniforma, eksterni testovi, osiguranje, apliciranje na univerzitete…

internat u Austriji

Stipendije

Pri prijavi, svaki učenik ima mogućnost apliciranja za stipendiju, gde se prilažu određena dokumenta, motivaciono pismo i sl. Potpune stipendije su veoma ograničene i dostupne samo izuzetnim učenicima, dok je veći broj stipendija parcijalan i iznosi 10%-50% školarine.

Izdvajamo

  • IB program;
  • Mala škola sa ličnim pristupom svakom učeniku;
  • Tradicionalne vrednosti i veoma moderni kapaciteti i nastavni i vannastavni planovi;
  • Preko 30 nacionalnosti;
  • Razvijene vannastavne aktivnosti;
  • Ruralno i sigurno okruženje, na obali jezera, a u blizini Salzburga.

Uslovi upisa

Dobar akademski nivo i dobro znanje engleskog jezika. Svaki učenik će biti testiran (engleski, matematika, test neverbalnog rezonovanja – test inteligencije) i imaće intervju sa direktorom škole. Opis EAL/ESL programa (engleski kao strani jezik): za učenike koji imaju nedovoljno znanje engleskog jezika, obavezno je pohađanje intenzivnog programa engleskog jezika, u koordinaciji sa pohađanjem ostalih predmeta. Učenici zainteresovani za Mozarteum program moraju položiti prijemni ispit na Mozarteum Pre-College. Obzirom da je nastava na Mozarteum Pre-College na nemačkom jeziku neophodno je poznavanje nemačkog jezika na nivou B2.

Egida zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".