St. Gilgen International School

St. Gilgen International School, Ischlerstraße, St Gilgen, Austria

AIS American International School

Moosstraße 106, 5020 Salzburg, Austria

Amadeus International School

Bastiengasse 36-38, 1180 Wien, Austria

Državne škole u Austriji

Austria

AIS American International School

Program za 2023/24. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Moosstraße 106, 5020 Salzburg, Austria

Srednja škola u Austriji

Nastavni program: American High School Diploma, Junior High Program, Advanced Placement (AP), College Preparation

Škola

AIS American International School

American International School je međunarodna, internatska škola koja nudi američki srednjoškolski sistem u jednom od najlepših predela Austrije. Osnovana 1976. godine, ova škola prepoznatljiva je po izvanrednom i rigoroznom akademskom programu koji je obogaćen izborom različitih društvenih i kulturalnih aktivnosti.

AIS kampus se nalazi na 10 minuta vožnje od centra Salzburga. U okviru kampusa se nalaze tri zgrade gde su smeštene sve učionice, kuhinja i trpezarije, učeničke prostorije za odmor i zabavu, biblioteka, kao i muške i ženske rezidencije. Obuhvatajući tri hektara u ruralnom delu grada, školski kampus je okružen zelenim pojasom i okruženje je mirno. Učionice u školi su male, moderne i kompletno opremljene savremenim nastavnim pomagalima. S obzirom na to da je odnos nastavnik-učenik 1:6, nije potrebno mnogo prostora, a male učionice istovremeno i naglašavaju blizak i lični odnos sa svakim učenikom u školskoj zajednici. Ovo je mala škola u kojoj je preko 85% učenika smešteno u školskom internatu. Maksimalni kapacitet škole je 125 učenika, od čega je nešto malo manje od 100 u internatu. S obzirom na to da je ovo prava tradicionalna, internatska škola, nadzor i briga o učenicima, kalendar škole, očekivanja i akademski zahtevi prilagođeni su potrebama i ciljevima učenika u internatu.

Američka srednjoškolska diploma (High School Diploma) je kvalifikacija koja se dobija po završetku četvorogodišnje američke gimnazije, koja se po broju školskih godina poklapa sa našim programom, pa se učenik može upisati u bilo koji razred. Godišnje se izučava šest do devet predmeta, a postoji mogućnost pohađanja naprednijih AP (Advanced Placement) predmeta.

Vikendom učenici imaju najviše slobodnog vremena, pa tada školsko osoblje priprema i vodi 10-15 aktivnosti, a svi đaci koji borave u internatu moraju da učestvuju u najmanje tri aktivnosti (sportovi, umetničke radionice, društvene aktivnosti, zabavne aktivnosti).

srednja škola u Austriji

Profil

Profil škole

Lokacija škole: u neposrednij blizini centra Salzburga

Godina osnivanja: 1976.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 12-18 godina

Broj učenika: 125, od čega u internatu 100 učenika

Najbliža stanica: Salzburg

Najbliži aerodrom: Salzburg 4 km, Minhen 140 km

Nastavni program: American High School Diploma, Junior High Program, Advanced Placement (AP), College Preparation

Cena za internacionalne učenike u internatu, za školsku 2023/24. godinu: od 42.000 € do 44.000 € po godini u zavisnosti od razreda koji se upisuje. Cena uključuje: nastavu, smeštaj sa punim pansionom, knjige, dodatne časove engleskog jezika (po potrebi), savetovanje za univerzitete, časovi nemačkog, 2 evropske ekskuzije od 4 i 5 dana, 5 ski izleta u Austriji, aktivnosti tokom vikenda, školski izleti..

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, troškovi prijave 75€ i 10.700 rsd (ili 90 €), dodatni časovi sporta, osiguranje 1400 €, račun za iznenadne troškove 1500€, troškovi ispita, pranje veša 225 €, transferi,viziranje pasoša, lokalni prevoz, bankarski troškovi, džeparac i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

 Škola nudi stipendije za talentovane i akademski uspešne učenike koji žele da upišu AIS. Učenici koji zadovolje kriterijume mogu ostvariti stipendiju u iznosu i do 50% na školarinu.

srednja škola Salcburg

Izdvajamo

  • Američki srednjoškolski program u Austriji;
  • Mala škola i mali razredi sa ličnim pristupom svakom učeniku;
  • Internacionalna škola sa preko 25 nacionalnosti;
  • Organizovane aktivnosti svakog vikenda i 3 ekskurzije godišnje.

Uslovi upisa

Dobar akademski nivo (priložiti svedočanstva prethodnog obrazovanja), dobar nivo engleskog jezika (srednji nivo za razrede 7 i 8, viši srednji nivo za razrede 9, 10 i 11, napredni nivo za 12. razred).

Opis EAL/EFL programa (engleski kao strani jezik): Pomoć u učenju engleskog jezika se nudi na nekoliko nivoa tokom školske godine, koji zahtevaju učešće srednjoškolaca u nizu kurseva koji uključuju rad na gramatici i kompoziciji, čitanju i proširenju rečnika, kao i pravilnom govoru i izgovoru. Iako učenik pohađa dodatne časove engleskog jezika i dalje prati kompletan nastavni program i kreće se ka sticanju diplome po završetku 12. razreda.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

AIS American International School

Moosstraße 106, 5020 Salzburg, Austria

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".