TRST, Piccola Universita Italiana

Famiglia Universitaria AUXILIUM - Opera Figli Del Popolo, Largo Papa Giovanni XXIII, Trieste, Province of Trieste, Italy

LONDON, BEDE'S Royal Russell School

Royal Russell School, Coombe Lane, Croydon, UK

GALVEJ, MLA University of Galway

University of Galway, University Road, Galway, Ireland

EDINBURG, MLA Herriot Wat University

Heriot-Watt University Edinburgh Campus, Edinburgh, UK

ŠVARCZE, Frilingue multijezički kamp

fRilingue Schwarzsee, Schwarzsee, Switzerland

BRAJTON, SEC University of Sussex

University of Sussex, Falmer, Brighton, UK

LONDON, Plus-ed Epsom College

Epsom College, College Road, Epsom, UK

LONDON, Plus-ed Brunel University

Brunel University London, Kingston Lane, London, Uxbridge, UK

MIKLAM, Samiad Box Hill School

Box Hill School, London Rd, Mickleham, Dorking, UK

BRAUNVALD, Frilingue ski i snoubord kamp

ADRENALIN BRAUNWALD, Alpinaweg, Glarus Süd, Switzerland

LONDON, Embassy Summer South Bank

London South Bank University, Borough Road, London, UK

BEČ, DID deutsch-institut

A&O Hostel, Sonnwendgasse, Wien, Austria

LARNAKA, Bayswater Summer

UCLan Cyprus, University Avenue, Pyla

LONDON, Embassy Summer Docklands

University Way, London, England E16 2RD

NJUJORK Embassy Summer, Long Island University

Long Island University Brooklyn, University Plaza, Brooklyn, NY, USA

ST PAUL'S BAY, Embassy Summer Malta

Bella Vista Hotel Malta, Saint Paul's Bay, Malta

LOS ANĐELES & SAN FRANCISKO, Plus-ed California State University

California State University, Northridge, Nordhoff Street, Northridge, CA, USA

LIDINGTON PGL jezički i avanturistički kamp

PGL Liddington, Foxhill, Liddington, Swindon, UK

Nastava nemačkog, francuskog i engleskog jezika na kampu za mlade u Švajcarskoj

ŠVARCZE, Frilingue multijezički kamp

Cenovnik

fRilingue Schwarzsee, Schwarzsee, Switzerland

Letnji kamp u Švajcarskoj, nemački, francuski i engleski. Na kampu ima velik broj dece iz različitih govornih područja Švajcarske, polaznici imaju priliku da koriste jezik koji su došli da uče sa novim prijateljima kojima je to maternji jezik.

POLAZAK SA PRATNJOM

POPUST 100 € za prijave do 15. marta 2024.

Škola

Frilingue, Švarcze kamp

POLAZAK SA PRATNJOM, Uzrast polaznika 12-17 godina

Jezici: engleski, nemački, francuski

POPUST 100 € za prijave do 15. marta 2024.

Frilingue je švajcarski organizator kampova za mlade iz Švajcarske i celog sveta. Kampovi se nalaze u najlepšim predelima ove zemlje i otvoreni su tokom cele godine.

Glavna zgrada podseća na tradicionalne planinske kuće sa drvenim enterijerom, u njoj se nalaze sobe, učionice, restoran i sale za druženje. Sportska hala je pogodna za različite aktivnosti, a na kampu se nalaze i travnati tereni, teren za odbojku i fudbal na pesku, košarkaški teren, teretana, veštačka stena za penjanje, stolovi za bilijar i stoni tenis. Kamp je udaljen samo 300m od jezera, te se veliki broj aktivnosti i druženja odvija upravo na plaži.

S obzirom na to da na kampu ima velik broj dece iz različitih govornih područja Švajcarske, polaznici imaju priliku da koriste jezik koji su došli da uče sa novim prijateljima kojima je to maternji jezik. Na večernjim aktivnostima i tokom izleta, zajednički jezik je engleski.

Destinacija

Švarce

Švarcze kamp (Schwarzsee) se nalazi u regiji Friburg, u prelepom prirodnom ambijentu na 1050m nadmorske visine. Ime je dobio po istoimenom jezeru, koje u prevodu znači „crno jezero“ zbog specifične tamne boje površine vode. U selu praktično da nema saobraćaja, tako da pruža veoma bezbednu sredinu za boravak polaznika.

Nastava

Nastavu (15h nedeljno) vodi tim mladih i entuzijastičnih predavača koji koriste zabavne i interaktivne metode. Časovi se organizuju u malim grupama od 6 polaznika što omogućava da se profesori više posvete svakom polazniku.

Učenici prilikom prijave odlučuju koji jezik žele da uče, engleski, nemački ili francuski. Po dolasku na kamp se radi provera znanja, na osnovu koje se formiraju internacionalne grupe.

Vannastavne aktivnosti

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Tokom dva poslepodneva nedeljno (ponedeljkom i sredom) se organizuju zanimljive radionice (kreativne, praktične, sportske) na sva tri jezika i polaznici takođe mogu da biraju koju radionicu i na kojem jeziku će pohađati (film & fotografija, kuvanje, grafiti, sport…). Takođe, učenici odlaze na aktivnosti van kampusa (utorkom i četvrtkom), a neke su odlazak na obližnju plažu na jezeru na kojoj imaju obuku na SUP dasci, planinarenje, spuštanje na šinama niz padinu, kuglanje, vožnja planinskog trotineta, laser tag u šumi…

Celodnevni izlet se organizuje subotom i polaznici će posetiti neki od gradova u okolini kampa (Friburg, Bern, Grier ili fabriku čokolade). Vođe aktivnosti na kampu organizuju zanimljiv program večernjih aktivnosti u cilju druženja, internacionalizacije i zabave učenika (disko veče, karaoke, kvizovi, filmsko veče, potraga za blagom, logorska vatra kraj jezera…).

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj

Smeštaj i ishrana

Smeštaj je u četvorokrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilima na svakom spratu. U okviru objekta, sobe i kupatila za dečake i devojčice su odvojeni. Učenici u sobama samo noće, s obzirom da je ceo dan isplaniran i popunjen različitim aktivnostima.

Domaća hrana se priprema u hotelu namenski za polaznike kampa i ponajviše se koriste proizvodi sa švajcarskih farmi, a svaki dan se služi svež hleb iz lokalnih pekara. Doručak je samoposluživanje i sadrži žitarice, jogurt, sveže voće, jaja, tost, slatke namaze, slane nareske, voćne sokove, čaj… Za ručak i večeru su obroci bazirani na različitim kuhinjama sveta, a često se organizuju i roštilji na otvorenom. Učenici koji imaju specijalan režim ishrane moraju da ga najave prilikom prijave na program. Kada se odlazi na izlet, učenici dobijaju lanč paket.

Video

ŠVARCZE, Frilingue multijezički kamp

fRilingue Schwarzsee, Schwarzsee, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".