Škola

Frilingue, Švarcze kamp

POLAZAK SA PRATNJOM, Uzrast polaznika 12-17 godina

Jezici: engleski, nemački, francuski

Frilingue je švajcarski organizator kampova za mlade iz Švajcarske i celog sveta. Kampovi se nalaze u najlepšim predelima ove zemlje i otvoreni su tokom cele godine.

Glavna zgrada podseća na tradicionalne planinske kuće sa drvenim enterijerom, u njoj se nalaze sobe, učionice, restoran i sale za druženje. Sportska hala je pogodna za različite aktivnosti, a na kampu se nalaze i travnati tereni, teren za odbojku i fudbal na pesku, košarkaški teren, teretana, veštačka stena za penjanje, stolovi za bilijar i stoni tenis. Kamp je udaljen samo 300m od jezera, te se veliki broj aktivnosti i druženja odvija upravo na plaži.

S obzirom na to da na kampu ima velik broj dece iz različitih govornih područja Švajcarske, polaznici imaju priliku da koriste jezik koji su došli da uče sa novim prijateljima kojima je to maternji jezik. Na večernjim aktivnostima i tokom izleta, zajednički jezik je engleski.

Destinacija

Švarce

Švarcze kamp (Schwarzsee) se nalazi u regiji Friburg, u prelepom prirodnom ambijentu na 1050m nadmorske visine. Ime je dobio po istoimenom jezeru, koje u prevodu znači „crno jezero“ zbog specifične tamne boje površine vode. U selu praktično da nema saobraćaja, tako da pruža veoma bezbednu sredinu za boravak polaznika.

Nastava

Nastavu (15h nedeljno) vodi tim mladih i entuzijastičnih predavača koji koriste zabavne i interaktivne metode. Časovi se organizuju u malim grupama od 6 polaznika što omogućava da se profesori više posvete svakom polazniku.

Učenici prilikom prijave odlučuju koji jezik žele da uče, engleski, nemački ili francuski. Po dolasku na kamp se radi provera znanja, na osnovu koje se formiraju internacionalne grupe.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Vannastavne aktivnosti

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Tokom dva poslepodneva nedeljno (ponedeljkom i sredom) se organizuju zanimljive radionice (kreativne, praktične, sportske) na sva tri jezika i polaznici takođe mogu da biraju koju radionicu i na kojem jeziku će pohađati (film & fotografija, kuvanje, grafiti, sport…). Takođe, učenici odlaze na aktivnosti van kampusa (utorkom i četvrtkom), a neke su odlazak na obližnju plažu na jezeru na kojoj imaju obuku na SUP dasci, planinarenje, spuštanje na šinama niz padinu, kuglanje, vožnja planinskog trotineta, laser tag u šumi…

Celodnevni izlet se organizuje subotom i polaznici će posetiti neki od gradova u okolini kampa (Friburg, Bern, Grier ili fabriku čokolade). Vođe aktivnosti na kampu organizuju zanimljiv program večernjih aktivnosti u cilju druženja, internacionalizacije i zabave učenika (disko veče, karaoke, kvizovi, filmsko veče, potraga za blagom, logorska vatra kraj jezera…).

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Fudbalski kamp

Fudbalski kamp

FUDBALSKI KAMP dečaci i devojčice, zaljubljenici ovaj sport koji nisu na profesionalnom nivou, mogu da izaberu ovaj poslepodnevni program, sa 4 puta nedeljno po 2h treninga i utakmica. Program vodi iskusni trener.

Smeštaj

Smeštaj i ishrana

Smeštaj je u četvorokrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilima na svakom spratu. U okviru objekta, sobe i kupatila za dečake i devojčice su odvojeni. Učenici u sobama samo noće, s obzirom da je ceo dan isplaniran i popunjen različitim aktivnostima.

Domaća hrana se priprema u hotelu namenski za polaznike kampa i ponajviše se koriste proizvodi sa švajcarskih farmi, a svaki dan se služi svež hleb iz lokalnih pekara. Doručak je samoposluživanje i sadrži žitarice, jogurt, sveže voće, jaja, tost, slatke namaze, slane nareske, voćne sokove, čaj… Za ručak i večeru su obroci bazirani na različitim kuhinjama sveta, a često se organizuju i roštilji na otvorenom. Učenici koji imaju specijalan režim ishrane moraju da ga najave prilikom prijave na program. Kada se odlazi na izlet, učenici dobijaju lanč paket.

Cena programa

Schwarzsee kamp

Cena: 3.080 € + 10.000 RSD (90 €)

Termin programa: 14.07-28.07.2024.

Obilasci i izleti: 4 poludnevna i 2 celodnevna

Cena uključuje:

 • Nastavu u trajanju 15 h nedeljno, nastavni materijal, sertifikat škole o pohađanom kursu;
 • Smeštaj u četvorokrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilom i punim pansionom;
 • Celodnevne i poludnevne ekskurzije, rekreativne aktivnosti i ostale večernje aktivnosti;
 • Povratni transfer od/do aerodroma u Ženevi;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje: 

 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Putno osiguranje;
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc.
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti.
 • Pasoš mora da važi najmanje 3 meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije Švajcarske.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika, organizator može otkazati program 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa Frilingue i Egida International llc.

Video

ŠVARCZE, Frilingue multijezički kamp

fRilingue Schwarzsee, Schwarzsee, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".