Škola

Samiad, Box Hill Summer School

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 7-18 godina

Termin programa: 07.07-21.07.2024.

Box Hill School  je tradicionalna britanska internatska škola smeštena u sigurnom i mirnom okruženju, u srcu mestašca Miklam (Mickleham), u grofoviji Sari samo 35 minuta vožnje od centralnog Londona. Impresivna glavna školska zgrada datira iz 1883. godine, ali ima moderne kapacitete neophodne za savremeno školovanje – opremljene učionice, zatvorenu sportsku salu, terene na otvorenom, teniske terene, teren za fudbal sa veštačkom travom,  otvoreni bazen, stenu za penjanje, poligone sa konopcima, pozorišnu salu i dramski studio.

Organizacija Samiad već dugi niz godina organizuje letnje programe na kampusu ove škole, koji su nominovani u najbolje ove vrste u Velikoj Britaniji. Kampove posećuju deca iz više od 40 zemalja, a značajno je da se strogo održava internacionalna šarolikost i ne dozvoljava da više od 20% polaznika bude iz iste zemlje.

Polaznici ovog programa će imati jedinstvenu priliku  da se upoznaju sa britanskim internatskim načinom života i iskuse smeštaj u posebnim učeničkim kućama (boarding houses), obroke u svečanoj trpezariji, nastavu u učionicama u centralnoj školskoj zgradi…

Nastava

Nastava

English + Multi-Activity je program sa 15 h časova engleskog nedeljno (ukupno 30h tokom trajanja programa), koje drže predavači kvalifikovani za rad sa stranim učenicima i svi su izvorni govornici engleskog jezika. Nastava se ne završava nakon časova – specifičnost ove škole je da su profesori uključeni u poslepodnevne aktivnosti i izlete, te motivišu učenike da koriste engleski jezik stalno. Odnos broja profesora i animatora prema broju učenika je 1:6, što omogućava da se mnogo više individualno posvete svakom učeniku.

Sve aktivnosti se sprovode u internacionalnim grupama, učenici imaju dve poslepodnevne aktivnosti i večernji program. Akcenat je na upotrebi engleskog jezika kroz druženje i zabavu, kao i prilika da se polaznici dokažu u aktivnostima koje poznaju, ali i okušaju u sasvim novim. Popularne aktivnosti su: Murder Mystery, Samiad’s Got Talent, Samiad Party, Big Kong, Bench Ball, Lip Sync Battle, badminton, košarka, kulinarstvo, cirkuske veštine, rukotvorine, fudbal, tenis, igre na bazenu, potraga za blagom, obrnuti bingo, joga…

OPCIONI PROGRAMI (uz doplatu) uključuju dodatnih 12 h odabrane aktivnosti:

Horse Riding – od početnog do naprednog nivoa.

Paris Saint Germain Football Academy – treninzi i obilazak stadiona kluba Premier lige.

Art – slikatstvo, vajarstvo i drugi načini umetničkog izražavanja.

Intensive English – dodatna nastava u malim grupama.

Obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Program uključuje pet celodnevnih izleta.

Poseta Londonu uključuje obilazak ključnih znamenitosti grada i krstarenje Temzom, a tokom izleta u Brajton učenici će posetiti i čuveni dok na moru (Brighton Pier) i toranj Brighton i360. Jedinstven provod će imati tokom celodnevnog odlaska u Thorpe Park – najčuveniji britanski zabavni park sa rolerkosterima i drugim uzbudljivim vožnjama i atrakcijama.

Ipak, najzanimljiviji izlet je svakako dvodnevni izlet sa noćenjem u dvorcu Warwick Castle, tokom kojeg će se upoznati sa istorijom najbolje očuvanog zamka u Velikoj Britaniji, uživati u zabavnom programu i borbama vitezova i biti smešteni u viteškom selu na imanju zamka, u šatorima poput srednjevekovnih, ali koji imaju sve pogodnosti 21. veka.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Smeštaj i ishrana

Na školskom imanju se nalazi nekoliko smeštajnih kuća, za devojčice i dečake sa dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, sa zajedničkim kupatilom. Posteljina je obezbeđena, učenici treba da ponesu svoje peškire.

Ishrana je na bazi punog pansiona, za doručak se služi i topli doručak i kontinentalni (slatki namazi, tost i kroasani), dok za ručak i večeru imaju izbor od tri kuvana obroka, bar sa salatama i laganiju, nekuvanu opciju. Škola može da ponudi i sve specijane režime ishrane, uz prethodnu najavu. Danima kada se ide na izlet, dobija se lanč paket.

Cena programa

Box Hill Summer School

Cena: 2.780 £ + 10.000 RSD (90 €)

Termin programa: 07.07-21.07.2024.

Obilasci i izleti: 5 celodnevnih

Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu i materijal za nastavu, sertifikat škole o pohađanom kursu;
 • Rezidencijalni smeštaj u višekrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilom i punim pansionom
 • Celodnevne ekskurzije, rekreativne aktivnosti i večernje aktivnosti;
 • Povratni transfer do/od aerodroma Heathrow u Londonu;
 • Proces apliciranja i zakazivanje termina za vizu;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje:

 • Taksu britanskog konzulata za obradu zahteva za vizu (135 -140 €);
 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Putno osiguranje;
 • Doplatu za opcione programe: Horse Riding – 500 £, PSG Football – 550 £, Art – 400 £, Intensive English – 400 £;
 • Opcione dodatne izlete na destinaciji (cena izleta od 15 £ do 30 £);
 • Depozit za ključ u iznosu od 30 £, koji se vraća ukoliko učenici ne izgube ključ;
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc;
 • Za polaznike kojime je neophodna viza za putovanje u Veliku Britaniju, pasoš mora da važi 6 meseci nakon datuma povratka;
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti;
 • Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika otkaže putovanje 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa Samiad Limited i Egida International llc.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Video Box Hill

Video summer school 2023

Utisci

MIKLAM, Samiad Box Hill School

Box Hill School, London Rd, Mickleham, Dorking, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".