Škola

Embassy Summer, South Bank

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 13-17 i 18-21 godina

Termin programa: 21.07-04.08.2024.

Embassy Summer je organizator ove letnje škole u samom centru Londona (zona I). Kampus South Bank se nalazi u sklopu London South Bank University.  Lokacija je izvanredna – na samo 10 minuta metroom od Piccadily Circus, a na pešačkoj udaljenosti od London Eye, galerije Tate i Millenium Bridge. Moderno opremljene i svetle učionice predstavljaju idealno okruženje za učenje.

Veliki broj polaznika iz različitih delova sveta omogućava da se ova letnja škola engleskog jezika razvije u pravu intelektualnu, sportsku, društvenu i kulturnu avanturu.

Destinacija

London

London je jedan od najvećih i najdinamičnijih gradova na svetu. Kao kulturni, finansijski i politički centar, London se konstantno razvija i napreduje, dok istovremeno zadržava svoj šarm prošlih dana.

Tradicionalni crni taksi, Tower of London, živopisne ulične prodavnice i pijace, reka Temza, elegantni Covent Garden, Tate Modern, Canary Wharf i Docklands, kao i prostrani Hyde Park ilustruju neke od kontrasta koji čine London jednim od najuzbudljivijih evropskih gradova i uvek atraktivnih turističkih destinacija.

Boravak u Londonu nije samo odlična šansa da se unapredi znanje engleskog, nego i mogućnost da upoznate jedan izuzetan grad, njegovu kulturu i običaje.

Nastava

Program podrazumeva 20 časova engleskog jezika nedeljno (15h nedeljno). Nastava je usmerena ka konverzaciji kroz koju se usavršava gramatika, način izgovora i obogaćuje rečnik. Škola angažuje mlade predavače, koji su obučeni za rad sa strancima i podstiču ih na razgovor i raspravu na engleskom jeziku. Polaznici rade test engleskog jezika, na osnovu kog su svrstani u adekvatnu grupu. Na taj način, jednu grupu čine polaznici iz različitih zemalja, sličnog nivoa znanja i uzrasta.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Iako je glavni cilj programa učenje engleskog jezika, veoma je važno da se polaznici zabave i uživaju. Organizovani obilasci Londona podrazumevaju da će se učenici tokom ove dve nedelje upoznati sa svim znamenitostima ovog grada, posetiti brojne muzeje i galerije, imati mogućnost šopinga… Samo neki od obilazaka su: British Museum, Covent Garden, Tower of London, Camden Town, London Eye, Oxford Street, Westfield Shopping Centre, Harrods, St. Paul’s Cathedral… Svako veče su organizovana druženja (kvizovi, gledanje filmova, žurke) ili večernje šetnje.

Svake subote, polaznici programa odlaze na celodnevni izlet van Londona. Ovo je prilika da uživaju u  čuvenim pejzažima i upoznaju se sa znamenitostima i drugih engleskih gradova. Najčešće se organizuju izleti u Brajton i Kembridž.

 

kursevi engleskpg za decu u Velikoj Britaniji

Smeštaj i ishrana

Smeštaj polaznika organizovan je u rezidenciji McLaren House, koja  se nalazi na par minuta hoda od univerziteta LSBU na kojem se održava nastava. Rezidencija raspolaže sa jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, a 5-8 jednokrevetnih soba je grupisano u jedan stan. Svaki stan raspolaže sa zajedničkom prostorijom u kojoj se polaznici mogu družiti i provoditi svoje slobodno vreme. Posteljina je obezbeđena, ali je potrebno da polaznici ponesu peškire. Pri dolasku u rezidenciju, daje se povratni depozit kao garancija da će polaznik voditi računa o svojoj sobi, koji mu se vraća na kraju programa, ukoliko nema oštećenja u smeštaju. U rezidenciji postoji i vešeraj u kojem se uz malu doplatu može oprati i osušiti garderoba.

Ishrana je na bazi punog pansiona, obroci se služe u školskoj kantini. Doručak je uglavnom kontinentalni i uključuje tost, sir, voće, tople napitke i drugo. Za ručak se služe tri opcije toplog jela, kako bi polaznici imali izbor, a i isto tako i za večeru. Danima vikenda kada se organizuju ekskurzije, ručak je pripremljen u vidu lanč paketa.

Cena programa

Cena: 2.480 £ + 10.000 RSD (90 €)
Termin programa: 21.07-04.08.2024.
Obilasci i izleti: 2 celodnevna i 10 poludnevnih

Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu i materijal za nastavu, sertifikat škole o pohađanom kursu;
 • Rezidencijalni smeštaj u jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom i punim pansionom;
 • Celodnevne i poludnevne ekskurzije, rekreativne i večernje aktivnosti;
 • Povratni transfer do/od aerodroma Heathrow u Londonu;
 • Proces apliciranja i zakazivanje termina za vizu;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje:

 • Taksu britanskog konzulata za obradu zahteva za vizu (135 -140 €);
 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Putno osiguranje;
 • Opcione dodatne izlete na destinaciji (cena izleta od 15 £ do 30 £);
 • Depozit za smeštaj 40-60 £, vraća se u slučaju da nema oštećenja;
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc;
 • Za polaznike kojime je neophodna viza za putovanje u Veliku Britaniju, pasoš mora da važi 6 meseci nakon datuma povratka;
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti;
 • Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika otkaže putovanje 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa EC Young Learners (Embassy Summer) i Egida International llc.

Akreditacije

LONDON, Embassy Summer South Bank

London South Bank University, Borough Road, London, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".