International School of Milan

International School of Milan, Via 1 Maggio, Baranzate, Metropolitan City of Milan, Italy

Linguaviva

Viale Centrale, 29, 33054 Lignano Sabbiadoro, UD, Italy

Orbitlingua

Via Danilo Pieroni, 1A, 58015 Orbetello, Grosseto, Italy

Piccola Universita Italiana

Piccola Università Italiana - Le Venezie, Via Armando Diaz, Trieste, UTI Giuliana, Italy

Scuola Leonardo da Vinci Firenca

Via Maurizio Bufalini, 3, 50122 Firenze FI, Italy

Ostale škole u Italiji

Letnja škola italijanskog ili engleskog uz kurs mode, umetnosti i dizajna u Milanu

International School of Milan

Cena: od 2800 €

Cenovnik

International School of Milan, Via 1 Maggio, Baranzate, Metropolitan City of Milan, Italy

Letnja škola mode, umetnosti i dizajna u Milanu je letnji kamp koji pruža jedinstveno i izuzetno iskustvo za učenike koji žele da istraže svoje kreativne veštine.  Program traje dve nedelje i obuhvata 15 sati učenja jezika (engleski ili italijanski) i 15 sati mode, umetnosti i dizajna nedeljno.

Škola

International School of Milan

Letnja škola mode, umetnosti i dizajna i nastava italijanskog ili engleskog jezika

Uzrast polaznika 13-17 godina

International School of Milan je privatna srednja škola sa najdužom tradicijom u podučavanju u Milanu, koja se ubraja u vodeće internacionalne škole. Nalazi se na samo pola sata od centra Milana, što predstavlja odličnu tačku za organizovane obilaske i upoznavanje grada.

Kampus škole zadovoljava najviše standarde u pogledu opremljenosti, pa pored učionica i internata polaznicima može da ponudi zatvoreni bazen, sportski kompleks, pozorište, terene na otvorenom, restoran i kafe, kreativni i muzički studio i još mnogo toga.

Fashion, Art and Design Academy je letnji kamp koji pruža jedinstveno i izuzetno iskustvo za učenike koji žele da istraže svoje kreativne veštine.  Program traje dve nedelje i obuhvata 15 sati učenja jezika (engleski ili italijanski) i 15 sati mode, umetnosti i dizajna nedeljno. Umetnički program vodi Nicoletta Morozzi, modni i naučni savetnik u prestižnoj NABA akademiji, u saradnji sa stručnjacima u oblasti dizajna Lorenza Branzi i Teresa Maccapani Missoni. Polaznici će imati priliku da prođu ceo put od dizajna do modne laboratorije, stajlinga i završne laboratorije. Tokom dve nedelje programa polaznici će biti uključeni u modni projekat, dizajn i realizaciju, fotografiju i finalnu prezentaciju.

 

Destinacija

Milano

Milano je drugi po veličini grad u Italiji i jedan od najlepših i najbogatijih gradova u Evropi. Predstavlja centar mode i dizajna, privrede, pa čak i  automobilske industrije, što ga čini gradom gde se rađaju novi trendovi i nove ideje. Iako u njemu nema toliko znamenitosti kao u Rimu ili Firenci, ipak postoji dosta razloga za posetu Milanu, a lični doživljaj ovog grada nikada se do kraja ne može preneti prijateljima.

Tu je trg Piazza del Duomo i istoimena katedrala Duomo  di Milano  koja je obično prva stanica posetilaca, jer predstavlja simbol grada. Možete posetiti crkvu Santa Maria della Grazia koja se nalazi na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine, čuveni stadion Giuseppe Meazza odnosno San Siro za ljubitelje fudbala, svetski šoping centar Galleria Vittorio Emanuele sa mnoštvom radnji čuvenih italijanskih kreatora, milanska skala (Teatro alla Scala) ako volite operu ili šetnja po nekom od gradskih parkova među kojima su najpopularniji Parco Sempione i Giardini Pubblici.

Obilasci i ekskurzije

Vreme posle nastave predviđeno je za različite zabavne aktivnosti. Programom su predviđene posete modnih, umetničkih i dizajnerskih znamenitosti kao što su Missoni Factory & Atelier, Triennale di Milano, Fondazione Prada. Tu su i ekskurzije i obilasci muzeja, istorijskih znamenitosti Milana, lokaliteta poput jezera Komo ili Garda, ali i druženja, društvene igre, sportovi u kampusu i još mnogo toga.

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizovan je u rezidenciji koja se nalazi u kampusu škole. Deca borave u komfornim sobama koje mogu biti jednokrevetne ili dvokrevetne. Kupatilo dele dve sbe, odnosno maksimalno 3 polaznika (jedna jednokrevetna i jedna dvokrevetna). Cenom je obuhvaćen pun pansion, a obroci su ukusni i zdravi (dostupne su i vegetarijanske/veganske opcije). Meni je internacionalan, tako da će deca imati priliku da probaju različite specijalitete koji će im dati uvid u različite kulture. Sa decom u rezidenciji živi školski tim predvođen direktorom letnjeg kampa, koji vodi računa o njima.

Povratni aerodromski transfer dostupan je uz doplatu.Transfer podrazumeva da predstavnik škole dočekuje dete na aerodromu i vozi ga do kampusa škole. U povratku ga vozi do aerodroma, a dete samo radi ček-in.

International School of Milan

International School of Milan, Via 1 Maggio, Baranzate, Metropolitan City of Milan, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".