Sprachcaffe Firenca U20

Piazza della Repubblica, 5, 50123 Florence, Metropolitan City of Florence, Italy

Linguaviva

Viale Centrale, 29, 33054 Lignano Sabbiadoro, UD, Italy

Orbitlingua

Via Danilo Pieroni, 1A, 58015 Orbetello, Grosseto, Italy

Piccola Universita Italiana

Piccola Università Italiana - Le Venezie, Via Armando Diaz, Trieste, UTI Giuliana, Italy

Ostale škole u Italiji

Italija

Lanćano

Linjano

Milano

Orbetelo

Rim

Sijena

Taormina

Verona

Vijaređo

Letnja škola italijanskog u Trstu

Piccola Universita Italiana

Cena: od 990 €

Cenovnik

Piccola Università Italiana - Le Venezie, Via Armando Diaz, Trieste, UTI Giuliana, Italy

Letnja škola italijanskog za decu u Trstu  odvija se u kampusu Opera Figli del Popolo. Kampus  se nalazi u starom delu Trsta i na svega 5 minuta šetnje od škole jezika Picolla. Nastava se odvija prepodne ili poslepodne, u malim grupama. Sastoji se od 20 časova nedeljno i namenjena je polaznicima svih nivoa znanja italijanskog jezika.

Škola

Piccola Universita Italiana

Uzrast polaznika 2-17 godina

Program za mlade odvija se u kampusu Opera Figli del Popolo koji se nalazi u starom delu Trsta i na svega 5 minuta šetnje od škole jezika Picolla.

Kampus je dobro opremljen i raspolaže spavaonicama, kantinom, velikom sporskom halom, teretanom, prostorijom za relaksaciju i igru, kabinetom za samostalno učenje i dvorištem gde polaznici mogu da se druže.

letnja škola italijanskog

Destinacija

Trst

Ovo je grad umetnosti, kulture, sporta i prirode zahvaljujući svojoj izvrsnoj prošlosti i jedinstvenoj lokaciji između Jadranskog mora i planine Carso. Trst je moderan grad, univerzitetski i poslovni centar okruga Trsta i regije Friuli-Venecija-Đulija, sa preko 200.000 stanovnika.Već godinama se nalazi pri ili na samom vrhu liste gradova u Italiji sa najboljim kvalitetom života.

Trst

Nastava

Nastava se sastoji od ukupno 20 časova jezika nedeljno (od ponedeljka do petka), a svaki čas traje 45 minuta. Odvija se prepodne ili posle podne u malim grupama od maksimalno 12 polaznika (prosečno 6) i namenjena je polaznicima svih nivoa znanja italijanskog jezika. Nastavu vode kvalifikovani profesori koji imaju univerzitetske diplome i koji su prošli specijalnu obuku da predaju italijanski jezik stranim polaznicima. Časovi se odvijaju na licu mesta u kampusu ili u glavnoj zgradi škole Piccola Universita Italiana. U slučaju da se odvijaju u Piccola školi, deca imaju nadzor osoblja dok se kreću po gradu.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti podrazumevaju zanimljiv vannastavni program i obilaske tokom boravka u Trstu. Deca organizovano odlaze u potrage za blagom u kojima upoznaju i uče o znamenitostima Trsta (dvorci Miramare, Duino, San Giusto). Organizuju se šetnje i planinarenje, kao i različiti sportovi (odbojka, košarka, ples…). Tokom obilazaka učestvuje se u radionicama u oblasti arheologije, istorije, muzike, nauke i umetnosti, a radionice se održavaju paralelno sa obilaskom. Vikend ekskurzije mogu biti odlasci u lokalna mesta i gradove poput Venecije ili Aquileia, drevnog rimskog grada u Italiji. Večeri su predviđene za druženje uz zvuke gitare, karaoke i zabave.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u kampusu i podrazumeva trokrevetne ili četvorokrevetne sobe sa privatnim kupatilom. Sa decom radi čitav tim ljudi, od osoblja škole, do organizatora vannastavnog programa i vodiča. Lider programa boravi sa decom u kampusu sve vreme i vodi računa o njima tokom trajanja programa.

Programom je obuhvaćen i pun pansion, a obroci se služe u kantini koja je pri kampusu. I ručak i večera su toplo jelo, a celokupna ishrana temelji se isključivo na mediteranskom načinu ishrane. Mediteranska ishrana tipična je tradicionalna kuhinja zemalja poput Italije i podrazumeva ribu, povrće, krompir, razne vrste hlebova, crveno meso, morske plodove, jaja, sireve, jogurt, pripremu hrane na maslinovom ulju.  Smeštaj traje od nedelje do subote.

Piccola Universita Italiana

Piccola Università Italiana - Le Venezie, Via Armando Diaz, Trieste, UTI Giuliana, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".