International School of Milan

International School of Milan, Via 1 Maggio, Baranzate, Metropolitan City of Milan, Italy

Linguaviva

Viale Centrale, 29, 33054 Lignano Sabbiadoro, UD, Italy

Orbitlingua

Via Danilo Pieroni, 1A, 58015 Orbetello, Grosseto, Italy

Piccola Universita Italiana

Piccola Università Italiana - Le Venezie, Via Armando Diaz, Trieste, UTI Giuliana, Italy

Scuola Leonardo da Vinci Firenca

Via Maurizio Bufalini, 3, 50122 Firenze FI, Italy

Ostale škole u Italiji

Letnja škola italijanskog za decu u Toskani, Orbetelo

Orbitlingua

Cena: od 1610 €

Cenovnik

Via Danilo Pieroni, 1A, 58015 Orbetello, Grosseto, Italy

Škola italijanskog u Toskani za decu uzrasta od 13 do 17 godina. Polaznici će imati priliku da uče italijanski jezik zajedno sa mnoštvom zabavnih aktivnosti i ekskurzija. Deca dnevno imaju organizovane sportske i kulturne aktivnosti. Programom su obuhvaćene i dve ekskruzije nedeljno (1 poludnevna, 1 celodnevna).

Škola

Orbitlingua

Uzrast polaznika 13-17 godina

Orbitlingua Italian Language School je dinamična škola italijanskog jezika specijalizovana za podučavanje internacionalnih polaznika. Osnovana je 2002. godine i u svojoj ponudi ima kurseve jezika za polaznike svih nacionalnosti i uzrasta (deca, odrasli).

Škola se nalazi u mirnom delu grada, na svega nekoliko minuta hoda od istorijskog centra Orbetela. Raspolaže prostranim učionicama koje okružuje bašta kao idealno mesto za relaksaciju i druženje posle časova. U školi postoji besplatan WiFi Internet, ali i računari sa pristupom internetu koji su dostupni za upotrebu

škola italijanskog u Toskani

Destinacija

Orbetelo

Toskana je jedna od najatraktivnijih regija Italije, prepoznatljiva po gradovima poput Firence, Pize, Sijene i Livorna. Vrlo je popularna turistička destinacija, jer ima preko 120 zaštičenih rezervata prirode, veliki broj očuvanih starih gradova i izuzetan broj umetnika svetskog glasa uključujući Mikelanđela i Botičelija.

Orbetelo je veoma specifičan gradić na  toskanskoj obali Tirenskog mora, sa oko 15.000 stanovnika. Nalazi se na poluostrvu u morskoj laguni između kopna i ostrva Argentario. Ostrvo Argentario je povezano sa kopnom sa dve peščane dine na kojima su prelepe plaže, a između je morska laguna. Gradić je udaljen manje od 2 sata od Rima i međunarodnog aerodroma Fiumicino.

italijanski na moru, Orbetelo

Nastava

Program za decu namenjen je polaznicima uzrasta od 13 do 17 godina. Deca će imati priliku da uče italijanski jezik ili engleski zajedno sa mnoštvom zabavnih aktivnosti i ekskurzija. Po dolasku u školu svi polaznici rade test jezika radi procene trenutnog nivoa znanja koji imaju, a nakon toga se raspoređuju u adekvatne jezičke grupe.  Nastava se sastoji od 20 časova nedeljno i odvija se u prepodnevnom terminu od 09:15 do 13:00 časova. Časovi su interaktivni i koriste se različiti autentični materijali, zabavne jezičke igre i aktivnosti.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vreme van nastave predviđeno je za upoznavanje kulture, druženje, vežbanje italijanskog jezika i obilaske. Deca dnevno imaju organizovane sportske i kulturalne aktivnosti, a programom su obuhvaćene i dve ekskruzije nedeljno (1 poludnevna, 1 celodnevna).

Primer aktivnosti: odlazak na Feniglia plažu, ronjenje u Acqua Dolce, časovi kuvanja, vožnja bicikla, poludnevni obilazak srednjevekovnog grada Pitigliano, Terme di Saturnia ili odlazak u Porto Santo Stefano, celodnevna ekskurzija u Rim i još mnoge druge. Tačan raspored aktivnosti dobija se po dolasku u školu.

Smeštaj

SMEŠTAJ POLAZNIKA organizovan je u pažljivo odabranim italijanskim porodicama koje su sve na pešačkoj udaljenosti od škole. Ovo je malo mesto u kojem se gotovo svi poznaju, što je i razlog zbog kojeg se škola odlučiila da ponudi smeštaj u lokalnim porodicama. Na ovaj način deca se u potpunosti uključuju u italijanski život i svakodnevnicu i na najbolji način usavršavaju svoj govor i razumevanje italijanskog jezika. Polaznici se uglavnom raspoređuju u dvokrevetne sobe i u istoj porodici su najčešće smeštena dva deteta koja pohađaju program, ali je na upit moguće biti smešten u jednokrevetnu i trokrevetnu sobu. Programom je obuhvaćen pun pansion. U porodici se služi doručak i večera, dok je ručak organizovan u kafeteriji u istorijskom centru grada, gde sva deca imaju mogućnost da isprobaju tipične domaće italijanske recepte i obroke. Programom je obuhvaćeno sve što je deci potrebno tokom boravka, izuzev užine, sladoleda i eventualnog šopinga. Za dodatne lične troškove preporučuje se da deca kod sebe imaju 50 € džeparca nedeljno.

Transfer od/do aerodromaškola organizuje transfer koji se doplaćuje 100 € po pravcu (dva deteta koja putuju u isto vreme mogu deliti cenu transfera) od/do aerodroma Fiumicino u Rimu. Transfer podrazumeva da predstavnik škole dočeka polaznika na aerodromu i odveze ga do porodice, dok ga u povratku vozi na aerodrom. Mlađa deca kojima treba pomoć prilikom čekiranja mogu doplatiti i uslugu pratnje Unacompanied Minor koja iznosi 30 € po pravcu. Alternativno, od aerodroma Fiumicino voze dva autobusa direktno do Orbetela (u 10:45  i u 19:30 časova). Cena je 14 € po pravcu, ali dete u ovom slučaju putuje potpuno samo i bez nadzora i putuje se oko 90 minuta.

Orbitlingua

Via Danilo Pieroni, 1A, 58015 Orbetello, Grosseto, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".