Škola

Embassy Summer - Docklands

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 11-18 godina

Termin programa: 14.07-28.07.2024.

Embassy Summer je priznat kao vodeći organizator programa učenja engleskog jezika za decu, omladinu i odrasle. Ovaj letnji kamp organizuju na University East London  i jednom od njegovih najmodernijih kampusa – Doklands kampusu lociranom u 3. zoni Londona sa spektakularnim pogledom na Temzu i grad. Prednost kampusa je zato što je zatvoren za prolaznike, a u okviru njega se nalaze smeštajni kapaciteti, nastavna zgrada sa učionicama, kantine, biblioteka, ali i banka, mnogobrojni kafei, restorani i knjižare, teretana na otvorenom i košarkaški tereni. Učenici imaju sigurnu, modernu i podsticajnu sredinu za učenje.  Ovaj moderni centar idealan je za polaznike koji žele da imaju komfor zatvorenog kampusa i smeštaj višeg standarda.

letnja škola engleskog London

Destinacija

London

Boravak u Londonu nije samo odlična prilika da se unapredi znanje engleskog jezika, nego i da se upozna jedan izuzetan grad. Londonium je rimsko naselje osnovano na teritoriji današnjeg Londona u I veku nove ere, a 2000 godina kasnije u gradu živi 9 miliona ljudi, koji govore 300 jezika, a godišnje ga poseti 65 miliona turista. Od istorijskih ikona kao što je Tower of London do skorijih fenomena poput umetnice Adel, London je čudo čovečanstva sa beskonačnim nizom atrakcija i simbola koji obeležavaju različite faze njegove bogate istorije. O Londonu se može čitati, ali ovaj grad se jedino može doživeti boravkom u njemu.

London

Nastava

Program podrazumeva 15 h engleskog jezika nedeljno, a čas traje 45 minuta. Nastava je usmerena ka konverzaciji kroz koju se usavršava gramatika, način izgovora i obogaćuje rečnik. Škola angažuje mlade predavače, koji su obučeni za rad sa strancima i podstiču ih na razgovor i raspravu na engleskom jeziku. Polaznici rade test engleskog jezika, na osnovu kog su svrstani u adekvatnu grupu. Na taj način, jednu grupu čine polaznici iz različitih zemalja, sličnog nivoa znanja i uzrasta.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavni program  učenicima će omogućiti da se upoznaju sa čuvenim znamenitostima poput British Museum, Covent Garden, Camden Town, London Eye, Oxford Street, Westfield Shopping Centre i mnogih drugih tradicionalno upisanih na turističke mape Londona. Profesori koji putuju sa decom se stalno trude da ih podsećaju da primete i osete i druge aspekte grada kao što je kontrast između buke i gužve metroa i tišine i spokoja parkova. U zajedničkom dogovoru, obilaze se mesta koja učenici žele da posete (fudbalski stadioni, čuvene buvlje pijace…). Svako veče su organizovana druženja u školi (kvizovi, gledanje filmova, žurke, društvene igre).

Često kada se pomisli na Veliku Britaniju, prva asocijacija je London što je veoma nepravedno prema ovoj izuzetnoj državi. Svake subote, polaznici programa odlaze na celodnevni izlet van Londona. Najčešći izleti su u Brajton, britansko najčuvenije letovalište na obalama Lamanša i univerzitetski grad Kembridž.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

letnja škola u Londonu

Smeštaj i ishrana

Polaznici su smešteni u jednokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom. U jednom rezidencijalnom bloku 4 do 6 soba dele kuhinju i zajedničku prostoriju, dok u drugim rezidencijama ne postoji zajednička kuhinja već svaka soba ima mali frižider i rešo. U sobi se nalaze krevet, radni sto, police, komoda sa fiokama i orman. Sve rezidencije su pod nadzorom, tako da u njih može ući samo osoba koja tu i odseda. Bezbednost polaznika osiguravaju i redovne kontrole protivpožarnog sistema. Menjanje posteljine i čišćenje sobe je jednom nedeljno, učenici treba da ponesu sopstvene peškire. Od dodatnih usluga, u okviru kampusa su: aparati sa sokovima, grickalicama i čokoladicama i prostor u kojem su mašina za uslužno pranje i sušenje veša.

Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera) i služi se u kantini škole. Doručak je kontinentalni sa kroasanom, tostom, slatkim namazima, čajem, kafom i voćem, a petkom se služi tradicionalni engleski doručak (pasulj, kobasica, pržena slanina, grilovani paradajz, jaja). Za ručak i večeru učenici mogu da biraju između tri kuvana jela, jedno je uvek vegeterijansko, dok se za večeru služi i halal opcija. Danima kada se ide na celodnevne izlete učenici dobijaju lanč pakete.

Cena programa

Embassy Summer Docklands

Cena: 2.450 £ + 10.000 RSD (90 €)

Termin programa: 14.07-28.07.2024.

Obilasci i izleti: 2 celodnevna i 10 poludnevnih

 Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu i materijal za nastavu, sertifikat škole o pohađanom kursu;
 • Rezidencijalni smeštaj u jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom i punim pansionom
 • Celodnevne i poludnevne ekskurzije, rekreativne aktivnosti i ostale večernje aktivnosti;
 • Povratni transfer do/od aerodroma Heathrow u Londonu;
 • Proces apliciranja i zakazivanje termina za vizu;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje:

 • Taksu britanskog konzulata za obradu zahteva za vizu (135 -140 €);
 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Putno osiguranje;
 • Opcione dodatne izlete na destinaciji (cena izleta od 15 £ do 30 £);
 • Depozit za smeštaj 30-50 £, daje se pri ulasku u rezidenciju i vraća na kraju programa, u slučaju da nema oštećenja u smeštaju;
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc;
 • Za polaznike kojime je neophodna viza za putovanje u Veliku Britaniju, pasoš mora da važi 6 meseci nakon datuma povratka;
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti;
 • Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika otkaže putovanje 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa EC Young Learners (Embassy Summer) i Egida International llc.

Utisci

Letnja škola engleskog London, Doklands, sa pratnjom

2023 – Utisci i fotografije sa letnje škole u Londonu, Doklands

Akreditacije

LONDON, Embassy Summer Docklands

University Way, London, England E16 2RD

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".