Les Roches

Les Roches Crans Montana, Switzerland - Global Hospitality Education, Route des Moulinettes, Crans-Montana, Switzerland

EU Business School

Theresienhöhe 28, 80339 München, Germany

Swiss Hotel Management School

Rue du Panorama 2, 1824 Caux/Montreux, Switzerland

Hotel Institute Montreux

Avenue des Alpes 15, 1820 Montreux, Switzerland

Glion Institute of Higher Education

Route de Glion 111 1823 Glion sur Montreux Switzerland

César Ritz Colleges

Cesar Ritz College, Le Bouveret, Route Cantonale 51a, 1897 Port-Valais, Switzerland

B.H.M.S. Business & Hotel Management School

Business and Hotel Management School - BHMS, Gütschstrasse 2-6, 6003 Luzern, Switzerland

Ostali fakulteti u Švajcarskoj

Braunwald

Chesieres-Villars

Cirih

Crans Montana

Cug

Engelberg

Gstaad

Lozana

Montagnola

Rolle

Sent Galen

Švajcarska

Verbije

Villars-sur-Ollon

O)snovne i master studije u oblasti ugostiteljstva, turizma i event menadžmenta

Les Roches

Les Roches Crans Montana, Switzerland - Global Hospitality Education, Route des Moulinettes, Crans-Montana, Switzerland

Les Roches studije Hospitality & Leisure Management, rangiran je u top 3 najbolje svetske obrazovne institucije iz ovih oblasti. Fakultet osnovan u Švajcarskoj 1954. godine i pruža osnovne i master studije u oblasti ugostiteljstva, turizma i je event menadžmenta. Poseduje američku akreditaciju NECHE (New England Commission of Higher Education).

Škola

Les Roches

Les Roches fakultet osnovan je u Švajcarskoj 1954. godine i pruža osnovne i master studije u oblasti ugostiteljstva, turizma i event menadžmenta. Poseduje američku akreditaciju NECHE (New England Commission of Higher Education).  Rangiran je u top 3 najbolje svetske obrazovne institucije iz oblasti Hospitality & Leisure Management, po rezultatima QS World University Ranking. Međutim, ono što je ovom fakultetu možda i najbolja preporuka, jeste činjenica da čak 94% studenata na dan diplomiranja ima jednu ili više ponuda za posao!  Fakultet prati švajcarski model edukacije, koji stavlja akcenat na praktično učenje.

Les Roches ima tri internacionalna kampusa: Krans-Montana (Švajcarska), Marbelja (Španija) i Šangaj (Kina) koji obezbeđuju jedinstveno okruženje za učenje, sačinjeno od 100 različitih nacionalnosti.

Destinacija

Les Roches Crans-Montana

Les Roches Crans-Montana kampus smešten je u prelepim švajcarskim Alpima, u blizini svetski poznatog skijališta Crans-Montana, i vodeći je Les Roches kampus koji spaja tradiciju sa vrhunskim inovacijama. Les Roches Crans-Montana je najsavremenije okruženje za obrazovanje u oblasti ugostiteljstva.

Savremeno okruženje i nastavni program uzdižu preduzetničke veštine svakog studenta.

Kampus ima pet restorana i dva bara, sportske terene, fitnes centar i otvoreni bazenu. Kampus se posebno ponosi laboratorijom za inovacije i studiom za digitalne medije.

Osnovne studije

Program osnovnih studija BBA in Global Hospitality Management traje 2.5 ili 3.5 godina (7 semestara). Tokom programa, studenti pohađaju dve obavezne prakse u trajanju od jednog semestral (2. i 5. semestar). U toku 3. i 4. semestra studenti imaju mogućnost odlaska u jedan od ostalih kampusa Les Roches fakulteta.

U poslednjem semestru, studenti se odlučuju za jednu od 3 specijalizacije:

  • Hospitality Entrepreneurship,
  • Digital Marketing Strategies,
  • Hotel financial performance management.

Master i MBA studije

Master program Hospitality Strategy and Digital Transformation traje 18 meseci i jedini je takav program na svetu. Osmišljen je da studente usavrši u unapređenju ugostiteljske industrije. Dva semestra su podeljena u tri segmenta: digitalnie tehnologije i inovacije u sektoru ugostiteljstva; razvijanje održivih strategija i poslovnih modela; upravljanje organizacijama.

MBA studije (Master of Business administration)  traju 1 godinu (2 semetra). U okviru drugog smestra, studenti mogu da se odluče za jednu od dve specijalizacije: Advanced Revenue and Performance Management ili Hospitality Entrepreneurship and Business Development.

POSTDIPLOMSKE STUDIJE Program International Hospitality Management u trajanju od 12 meseci je najpopularniji postdiplomski program u okviru La Roches univerziteta.

Letnji program

Les Roches kampus u Švajcarskoj organizuje letnji program za one polaznike koji na kratko žele da iskuse akademski i studentski život na ovom fakultetu i na taj način eventualno olakšaju donošenje odluke o upisu nekog od akademskih programa. Postoji opcija pohađanja jedne ili dve nedelje, za dve uzrasne grupe (15-17 i 18-26). Za pohađanje programa potreban je sertifikat o nivou engleskog (IELTS 4.5, TOEFL 450) ili preporuka profesora engleskog jezika.

Uslovi upisa

Osnovne studije: minimum 17,5 godina u trenutku početka programa, diploma srednje škole, sertifikat o nivou engleskog jezika ne stariji od 1 godine (TOEFL 525, IELTS 5.5, Cambridge), CV, esej od 300 reči, prijemni ispit (pisana vežba i intervju).

Master studije: minimum 21 godina, diploma osnovnih studija, sertifikat o nivou engleskog jezika, ne stariji od 1 godine (TOEFL 525, IELTS 5.5, Cambridge)

Cene i stipendije

ŠKOLARINA za 2023/2024. godinu

 Osnovne studije: 33.620 CHF (I semestar), 30.325 CHF (III semestar), 31.200 CHF (IV semetar), po 30.325 CHF (VI i VII semestar). Cena osnovnih studija zavisi od izabranog smera i trajanja osnovnih studija. U cenu programa uključeno je: nastava, nastavni materijal i knjige, zdravstveno i osiguranje od nesreće.

 Master studije: Hospitality Strategy and Digital Transformation 54.485 CHF (2 semestra)

U cenu programa je uključeno: nastava, nastavni materijal, Digital Coding Boot Camp, zdravstveno i osiguranje od nesreće, specijalistička ekskurzija (povratni avonski prevoz, smeštaj, polupansion, obilazak kompanija)

MBA studije: 60.950 CHF- u cenu je uključeno: nastava, nastavni materijal, zdravstveno i osiguranje od nesreće, specijalistička ekskurzija (povratni avionski prevoz, smeštaj, polupansion, obilazak kompanija).

POSTDIPLOMSKE studije: 29.115 CHF – cenu je uključeno: nastava, nastavni materijal, zdravstveno i osiguranje od nesreće, specijalistička ekskurzija (povratni avionski prevoz, smeštaj, polupansion, obilazak kompanija).

Dodatni troškovi: regsitracija 275 CHF, povratni depozit 1000 CHF, administrativna taksa 150 CHF, troškovi smeštaja, eventualno dodatno osiguranje, opciona, životni troškovi i lični troškovi studenta, viza, avio-karte i drugi nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Fakultet ima ograničen broj i iznos stipendija, koje se određuju individualno.

Smeštaj i troškovi života

Les Roches Crans–Montana ima 18 stambenih zgrada koje se nalaze u kampusu, a svaka od njih je udaljena samo nekoliko minuta hoda od restorana, barova i akademskih objekata. Većina meštaja nudi zadivljujući pogled na okolni alpski pejzaž. Sobe mogu imati sopstveno kupatilo ili spoljna kupatila, krevet i radni sto za učenje. Većina zgrada ima zajedničke prostore, kao što su prostori za sastanke, kuhinje i prostorije za pranje veša. Studenti starijih godina mogu izabrati da žive van kampusa (od 6. semestra) Postoje brojni privatni stanovi za iznajmljivanje u Crans-Montani i širom okoline. Cene smeštaja zavise od dužine boravka, programa upisa i vrste smeštaja (od 5.950 CHF po semestru).

MOGUĆNOST RADA

Internacionalni NON-EU studenti u Švajcarskoj mogu raditi nakon 6 meseci od početka studija, maksimalno 15 sati nedeljno tokom školske godine ili puno radno vreme za vreme školskog raspusta.

Les Roches

Les Roches Crans Montana, Switzerland - Global Hospitality Education, Route des Moulinettes, Crans-Montana, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".