LSF Montpellier

LSF Montpellier | French Language School, Rue Foch, Montpellier, France

Institut Alpha.b

2 Rue d'Angleterre, 06000 Nice, France

France Langue

51 Rue Saint-Didier, 75116 Paris, France

Ostale škole u Francuskoj

Anitibi

Francuska

Juan-les-Pins

Kan

Verneuil-sur-Avre

Verneul-sur-Seine

Kursevi francuskog za odrasle u Francuskoj

LSF Montpellier

Cena: od 340 €

Cenovnik

LSF Montpellier | French Language School, Rue Foch, Montpellier, France

Kursevi francuskog za odrasle u Francuskoj – Monpelje (Montpellier) je  otvoren ka Mediteranu svojim dugim peščanim plažama i lagunama koje su stanište velikih kolonija ružičastih flamingosa. Unutrašnjost regije je fascinantna i netaknuta sa mnogim klisurama, potocima i živopisnim selima. Ovo je takođe najveća vinogradarska oblast na svetu. Sunce sija više od 300 dana godišnje.

Škola

LSF Montpellier

LSF Montpellier škola raspolaže sa 3 objekta, a svi su locirani u istorijskom centru grada, u šarmantnim građevinama, sa baštama i krovnim terasama, u neposrednoj blizini svih znamenitosti. Place de la Comédie, glavni gradski trg sa sa restoranima i kafeima je na samo 5 minuta od škole. Učionice su klimatizovane i idealno opremljene za interaktivnu nastavu. U školi se nalazi turistički centar sa lokalnim novinama, magazinima, mapama, informacijala o kulturnim dešavanjima itd.

Ova škola francuskog jezika za strance nosilac je sertifikata Qualité français langue étrangère koji potvrđuje njen kvalitet u radu. Škola je deo veće grupacije KLF koju čine i škole u Tuluzu, Lionu, Anesi i Šamoni, te je za duži boravak moguće i kombinovanje više gradova.

Prvog dana u školi se radi test na osnovu koga se određuje nivo znanja koji polaznika raspoređuje u adekvatnu grupu. Grupe imaju maksimalno 14 polaznika, što omogućava da svaki od njih aktivno učestvuje u nastavi i brzo napreduje, a takođe omogućava profesorima da prate napredak svakog polaznika ponaosob i da se svakom dovoljno posvete.

Nakon nastave može se koristiti veliki broj audio-vizuelnog materijala, knjige, vežbanke i ostali materijali, a na raspolaganju su i dnevne novine i magazini. Škola je otvorena tokom cele godine i nudi kurseve francuskog za sve nivoe znanja, nastava je pre podne ili posle podne.

Destinacija

Monpelje

Monpelje (Montpellier) je glavni grad pokrajine Languedoc-Roussillon. Grad ima dugu tradiciju kao univerzitetski grad, jer su četvrtina  stanovnika studenti ovog univerziteta,  jednog od najvećih i najpoznatijih u Francuskoj. Monpelje ima divan istorijski centar sa živopisnim uzanim uličicama, kućama iz 16. veka, mnoštvom kafea, sa baštama zaklonjenim drvećem i interesantnim kulturnim životom. Mnogi ulični muzičari i umetnici doprinose njegovom šarmu, a mnoštvo poznatih festivala takođe ispunjava njegov kulturni život. Topla mediteranska atmosfera se ogleda u svakodnevnom životu grada.

Monpelje je otvoren ka Mediteranu svojim dugim peščanim plažama i lagunama koje su stanište velikih kolonija ružičastih flamingosa. Unutrašnjost regije je fascinantna i netaknuta sa mnogim klisurama, potocima i živopisnim selima. Ovo je takođe najveća vinogradarska oblast na svetu. Sunce sija više od 300 dana godišnje.

Vreme van nastave – Škola organizuje različite aktivnosti kao što su šetnja sa vodičem po istorijskom centru Monpeljea, odlasci u muzeje, pozorišta, veče konverzacije, degustacije, restoran, odlasci na izlete i ekskurzije do glavnih atrakcija regije kao što su Avignon, Nîmes, Camargue, Provence.

U Monpeljeu postoji širok izbor sportova, a među polaznicima škole naročito su popularni sportovi na vodi i jahanje na beskrajnim dinama Petit Camargue.

Kursevi

U školi su u ponudi sledeći kursevi francuskog jezika:

Essential kurs

(15 časova nedeljno) – obrađuju se sve jezičke veštine, radi na samopuzdanju polazanika i snalaženju u svakodnevnim situacijama, obogaćivanje rečnika, pravilan izgovor, francuska i frankofona kultura...

Standardni kurs

(21 čas nedeljno) – kurs kombinuje Essential kurs sa 6 jezičkih radionica nedeljni. Ovaj kurs je idealan za profesionalce, menadžere i one koji žele brzo da napreduju;

Intenzivni kurs

(25 časova nedeljno) dodatni časovi su usmereni na komunikaciju i koriste se francuski mediji (magazini, televizija, radio emisije) i diskutuje o aktuelnim temama

Privatni časovi

(5 ili 10 časova) svi grupni kursevi se mogu dopuniti sa privatnim časovima na kojima se obrađuju teme koje polaznika više zanimaju (priprema za ispite, poslovni francuski, priprema za univerzitet...)

Časovi kuvanja

(2 x 2h nedeljno) uz neki od grupnih kurseva, fantastičan način da imate kurs konverzacije uz učenje kako da pripremite tradicionalna francuska jela.

Smeštaj

Preporučuje se smeštaj u porodici, jer je to odlična mogućnost da se vežba jezik i van škole. Sve porodice su pažljivo odabrane od strane osoblja škole. Polaznici su smešteni u jednokrevetne ili dvokrevetne sobe (ako putuju u paru sa nekim), sa izborom smeštaja bez hrane, samo sa doručkom ili sa polupansionom.

Za polaznike koji vole nezavisniji način života, tu su rezidencije koja podrazumeva sobe sa sopstvenim kupatilom i čajnom kuhinjom, a obroci nisu uključeni u cenu. Rezidencija je udaljena 20 minuta od škole.

Zajednički stanovi podrazumevaju da polaznik ima svoju sobu, dok ostale prostorije (kupatilo kuhinju) deli sa ostalim stanarima.

Moguć je smeštaj i u apartmanima i hotelima koji je posebno pogodan ukoliko polaznik dola zi sa porodicom ili prijateljima.

Video

LSF Montpellier

LSF Montpellier | French Language School, Rue Foch, Montpellier, France

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".