Ostale škole u Francuskoj

Francuska

Juan-les-Pins

Kan

Verneuil-sur-Avre

Verneul-sur-Seine

Škola

Institut Alpha.b

Institut Alpha.b sa svojim timom kvalifikovanih profesora ponosno predstavlja više od 25 godina iskustva u radu i podučavanju internacionalnih polaznika kojih ima oko 2500 godišnje. Ova škola nudi kurseve jezika za polaznike svih uzrasta i njeni programi poseduju čak 4 internacionalne akreditacije u polju edukacije.

Zgrada škole nalazi se u najužem centru Nice, na 10 minuta pešačke udaljenosti od plaže. Reč je zapravo o pansionu sa početka veka, građenom u tzv. Belle Epoque stilu koji je u potpunosti renoviran i usaglašen sa svim najvišim standardima Evropske Unije.ž

Vreme van nastave – Nica pruža mnogo mogućnosti da se ispuni slobodno vreme. U večernjim i popodnevnim časovima škola organizuje projekcije francuskih filmova, tematske večeri u školi, zabave na plaži, kuglanje, odlazak u diskoteke, planinarenje, splavarenje, ronjenje, razne ekskurzije i sl. Pored kulturnih i zabavnih sadržaja, postoji mogućnost za slobodno vreme baveći se jedrenjem ili ronjenjem. Svi programi su opcioni.

Kursevi francuskog u Nici

Destinacija

Nica

Nica je vodeće odmaralište Azurne obale. Peti je grad po veličini u Francuskoj i već decenijama unazad predstavlja jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija u celom svetu. Danas glavni grad oblasti Cote d’ Azur privlači mnogobrojne turiste i umetnike koji zastaju na glavnom gradskom trgu Masséna kako bi pogledali neki performans ili odslušali koncert, a trg je ujedno i raskrsnica svih glavnih ulica u gradu.

Nedaleko se nalazi i bašta Alberta I  (Jardin Albert I er). Postavši poznato odmaralište, Nica je domaćin mnogih festivala i karnevala. Grad ima mediteransku klimu, sa umerenim temperaturama tokom gotovo cele godine, tako da se vrlo često čak i zimi mogu videti posetioci koji uživaju u ispijanju pića u kafeima na čuvenom šetalištu Promenade des Anglais. Promenada se proteže duž obale, pa je sa jedne strane veličanstven pogled na peščane plaže, a sa druge na luksuzne hotele i restorane za ljubitelje gastronomije.

Nica

Kursevi

Nastava počinje svaki ponedeljak tokom cele godine, izuzev kod programa koji imaju unapred precizirane datume početka kursa. Po dolasku u školu radi se test francuskog jezika, a na osnovu rezultata polaznici se raspoređuju u jezičke grupe. Institut Alpha.b nudi sledeće kurseve francuskog jezika

Standardni kurs jezika

20 grupnih časova nedeljno

Intenzivni kurs jezika

30 grupnih časova nedeljno

Kombinovani kurs

20 + 5/10/15/20 individualnih časova nedeljno

Kurs za profesore francuskog jezika

26 časova nedeljno

Kursevi u grupi polaznika uzrasta 30+

20 ili 30 časova nedeljno

Kursevi u grupi polaznika uzrasta 50+

20 ili 30 časova nedeljno

Porodični program - roditelj i dete

20 časova nedeljno

Priprema za DELF i DALF

20 + 6 individualnih časova nedeljno

Smeštaj

Smeštaj polaznika obezbeđen je lokalnim porodicama ili školskoj rezidenciji France Riviera, a škola može pomoći i u izboru hotelskog i drugih opcija smeštaja.

Rezidencija je udaljena 5-10 minuta gradskim prevozom od škole, a smeštaj podrazumeva jednokrevetni studio (za jednu osobu) koji ima privatno kupatilo i opremljenu mini-kuhinju. Cenom smeštaja nisu obuhvaćeni obroci, a ova opcija smeštaja dobar je izbor za polaznike koji žele više samostalnosti tokom boravka u Nici.

Boravak u lokalnoj porodici odličan je način za dodatno usavršavanje jezika, ali u upoznavanje običaja, načina života i kulture lokalnog stanovništva. Smeštaj podrazumeva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu, dok preostale prostorije polaznik deli sa svojim domaćinom (dnevna soba, kupatilo, kuhinja i dr.). Cenom je obuhvaćeno polupansion (doručak i večera), kao i transfer od aerodroma do smeštaja u dolasku (polaznika dočekuje porodica).

Boravak kod francuskog domaćina relativno je sličan klasičnom porodičnom smeštaju, sa tom razlikom što cenom smeštaja nisu obuhvaćeni obroci, doček na aerodromu i polaznik ima mnogo više nezavisnosti (manje su obaveze i zaduženja domaćina).

Program za 2022. godinu

Skinite PDF

Video

Kroz epizodu emisije Egidinog serijala “Svet je moje mesto” saznajte kako izgleda učenje francuskog jezika u ovoj školi. Naš serijal je emitovan na Radio Televiziji Vojvodine.

Institut Alpha.b

2 Rue d'Angleterre, 06000 Nice, France

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".