Les Roches

Les Roches Crans Montana, Switzerland - Global Hospitality Education, Route des Moulinettes, Crans-Montana, Switzerland

EU Business School

Theresienhöhe 28, 80339 München, Germany

Swiss Hotel Management School

Rue du Panorama 2, 1824 Caux/Montreux, Switzerland

Hotel Institute Montreux

Avenue des Alpes 15, 1820 Montreux, Switzerland

Glion Institute of Higher Education

Route de Glion 111 1823 Glion sur Montreux Switzerland

César Ritz Colleges

Cesar Ritz College, Le Bouveret, Route Cantonale 51a, 1897 Port-Valais, Switzerland

B.H.M.S. Business & Hotel Management School

Business and Hotel Management School - BHMS, Gütschstrasse 2-6, 6003 Luzern, Switzerland

Ostali fakulteti u Švajcarskoj

Braunwald

Chesieres-Villars

Cirih

Crans Montana

Cug

Engelberg

Gstaad

Lozana

Montagnola

Rolle

Sent Galen

Švajcarska

Švarcze

Verbije

Villars-sur-Ollon

Management in hotel, hospitality, resort & wellness, international business

Swiss Hotel Management School

Rue du Panorama 2, 1824 Caux/Montreux, Switzerland

SHMS Swiss Hotel Management School, pruža programe osnovnih i master studija. Oblasti: international business, hospitality, hotel management, events management i resort & wellness management.

Fakultet

Swiss Hotel Management School

Swiss Hotel Management School (SHMS) je vrhunski rangiran fakultet za studije iz oblasti uslužnih delatnosti u oblasti slobonog vremena (hotelijerstvo, ugostiteljstvo, spa…) – Hospitality & Leasure Management i prva škola iz ove oblasti koja je dobila prestižno priznanje Apple Distinguished School za primenu savremene tehnologije u obrazovanju.

SHMS nudi širok izbor progama baziranih na švajcarskoj tradiciji, sa fokusom na globalne trendove, poslovne strategije i praktično vođenje posla. Godišnje fakultet pohađa 1.600 studenata iz preko 80 zemalja, koji studiraju na dve izuzetne lokacije u jedinstvenom okruženju – istorijskom kampusu Caux Palace u blizni Montrea, sa pogledom na švajcarsku rivijeru i kampus Leysin, smeštenom u dva bivša hotela u očaravajućim švajcarskim Alpima.

Nastava se održava na engleskom jeziku, a najčešće se godina sastoji iz teorijskog dela koji traje 5 meseci, nakon koga sledi obavezna radna praksa koja može biti u nekom od kantona Švajcarske ili bilo gde u svetu. Studenti dobijaju pomoć u svim aspektima intervjua vezanog za pronalaženje radne prakse – od pisanja CV-a i motivacionog pisma do vežbanja veština potrebnih prilikom intervjua. Internship službe u oba kampusa marljivo rade da svim studentima pronađu radnu praksu na različitim mestima – od vrhunskih hotela sa pet zvezdica do porodičnih boutique hotela.

business hospitality hotel management

Destinacije

Švajcarska je poznata kao “rodno mesto ugostiteljstva”, jer je pre više od stotinu godina izgrađen prvi veliki hotel upravo u ovoj zemlji, a zahvaljujući velikom broju luksuznih i komfornih hotela danas se smatra jednom od najpoželjnijih destinacija za odmor. Tokom godina, veliki broj hotela ugošćavao je ekskluzivnu klijentelu – kraljevske porodice, aristokratiju i bogate građane koje je privlačio boravak na Alpima. Ovakva klijentela zahtevala je najviši nivo usluga, što je uticalo na švajcarske hotelijere da uvedu ozbiljnu sistematizaciju vođenja hotela. Ova sistematizacija postavila je temelje zavidne reputacije koju danas uživa Švajcarska u oblasti menadžmenta ugostiteljstva. SHMS studijske programe organizuje u dva fantastična kampusa u kantonima u francuskom govornom području Švajcarske.

Kampus  koji se nalazi  neposredno izvan Montrea u dvorcu na brdu Caux palace je impresivno zdanje izgradjeno početkom 20. veka i po zaštitom je države Švajcarske kao kulturno dobro od nacionalnog značaja.

Drugi kampus je u gradu Lezen (Leysan), popularnom alpskom planinskom odmaralištu, sa istorijskim spomenicima i građevinama koji datiraju iz XIII veka. Grad je idealno lociran u blizini Montrea, Ženeve i Ženevskog jezera.

Osnovne studije

Bachelor of Arts in International Hospitality and/or Events Management

Osnovne studije traju 3 godine. Prva i druga školska godina sastoje se od 5 meseci nastave, nakon čega sledi plaćena radna praksa u hotelskoj i ugostiteljskoj industriji, u trajanju od 4 do 6 meseci. Tokom prve godine studenti uče Food and Beverage Management, a tokom druge Rooms Division Management. Nakon završetka ove dve godine, studenti dobijaju Swiss Diploma in Hotel Operations Management. Oni koji se odluče da nastave studije, na trećoj godini se opredeljuju za specijalizaciju iz International Hospitality Management ili International Hospitality and Events Management. Nakon prvog semestra treće godine, studenti dobijaju Swiss Higher Diploma iz odabrane specijalizacije, a nakon završetka drugog semestra treće godine dobijaju

Bachelor of Arts diplomu akreditovanu od strane University of Derby iz Velike Britanije. Ovo praktično znači da studenti nakon završetka treće godine osnovnih studija dobijaju i švajcarsku i britansku kvalifikaciju. Nakon završetka disertacije na završnoj godini studenti dobijaju Honours Bachelor diplomu.

Mesečna plata tokom radnog dela u Švajcarskoj iznosi oko 2.212 CHF.

Jednogodišnji programi

Postgraduate Diploma in Hotel Management (MIB 1)

Ovaj jednogodišnji program namenjen je diplomiranim studentima koji žele promenu u karijeri ili profesionalcima koji trenutno rade u hotelijerstvu, a treba im dodatno obrazovanje da bi mogli da napreduju u karijeri. Nakon 5 meseci nastave, studenti imaju radnu praksu u trajanju od 4 do 6 meseci. Studenti mogu da se opredele za sledeće smerove: International Hotel Operations Management i International Hotel & Events Management. Nakon završetka programa studenti dobijaju Postgraduate Diploma i imaju mogućnost da nastave sa programom Master of International Business.

Mesečna plata tokom radnog dela u Švajcarskoj iznosi oko 2.212 CHF.

Master studije

Master of International Business in Hotel Management

Kroz učenje teorije i praktičnu primenu znanja, studenti će steći znanja iz svih neophodnih oblasti u sferi upravljanja hotelima (Food & Beverage, Front Office and Rooms Division to Events & Banqueting). U zavisnosti od prethodnih kvalifikacija i uspešnosti validiranja diplome studenti mogu da dobiju i Master of Arts in International Hotel Business Management koji dodeljuje University of Derby U.K. Program traje godinu dana (5 meseci nastave i 4-6 meseci radne prakse).

Master of International Business in Hotel, Resort & Wellness Management

Nakon završene prve godine ovog programa (MIB 1) dobija se Postrgaduate Diploma in Hotel Management, a zatim studenti nastavljaju da razvijaju svoje znanje i veštine kroz intenzivan semestar gde će praktikovati menadžerske veštine. Teorijski moduli uvode u dublje razumevanje biznisa i razvijaju kritičko mišljenje neophodno za buduće lidere. Studenti analiziraju mogućnosti i razvijaju strategije u vezi sa radnom snagom, ponašanjem potrošača, donošenjem finansijskih odluka i marketingom.

ONLINE Master of International Business in Hotel, Resort & Wellness Management

Master of Science in International Hospitality Management

Program je akreditovan od strane University of Derby (UK). Predstavlja intenzivan akademski program kroz koji se usavršavaju veštine identifikacije i rešavanja problema, razvoja strategije i operacionih planova u oblasti međunarodnog ugostiteljstva i srodnih organizacija. Studije traju godinu dana, od čega se tokom prvih 5 meseci pohađa nastava, a narednih 6 meseci piše poslovni projekat ili završni rad.

 Radni deo programa pruža jedinstvenu mogućnost usavršavanja i praktične primene stečenog teoretskog znanja kao i jezičkih veština. Mesečna plata tokom radnog dela u Švajcarskoj iznosi oko 2.212 CHF.

Uslovi upisa

Osnovne studije: diploma srednje škole i minimalan uzrast 18 godina, nivo poznavanja engleskog jezika IELTS 5,5 ili ekvivalent.

Postgraduate Diploma in Hotel Management (MIB 1): minimum 21 godina, diploma osnovnih studija ili minimum 3 godine rada na rukovodećoj poziciji u bilo kojoj industriji, nivo poznavanja engleskog jezika TOEFL iBT 55 ili IELTS 5,5 ili ekvivalent.

Master of International Business in Hotel Management: minimum 21 godina, diploma osnovnih studija, nivo engleskog jezika TOEFL iBT 80 ili IELTS 6.0 ili ekvivalent.

Master of International Business in Hotel, Resort & Wellness Management: uspešan završetak Postgraduate Diploma programa u bilo kojoj školi iz grupacije Swiss Education Group ili diploma osnovnih studija iz Hotel Management-a, uz minimum 4 meseca radne prakse ili diploma osnovnih studija iz bilo koje oblasti i minimum 3 godine rada na rukovodećoj poziciji u ugostiteljstvu/turizmu; nivo poznavanja engleskog jezika TOEFL iBT 55, IELTS 5,5 ili ekvivalent; minimum 21 godina.

Master of Science in International Hospitality Management: diploma osnovnih studija u oblasti Hospitality/Events i minimum 8 meseci radne prakse u odgovarajućoj oblasti, nivo poznavanja engleskog jezika TOEFL iBT 80, IELTS 6,0 ili ekvivalent. Kandidati bez višeg obrazovanja, sa preko 5 godina radne prakse na menadžerskoj poziciji mogu biti uzeti u razmatranje.

 

 

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2024/2025

Osnovne studije: 42.400 CHF (prva godina), 41. 000 CHF (druga godina), 82.800 CHF (treća godina)

Master/postdiplomske studije: od 40.400 CHF do 47.800 CHF (za jednu godinu u zavisnosti od odabranog programa)

Školarina uključuje: nastavu, smeštaj i hranu (izuzev kad traje radna praksa) i obavezne dodatne troškove (doček na aerodromu, boravišna dozvola, boravišni porez u Švajcarskoj, školska univeforma, studentska kartica, iPad, nastavni materijal, pristpu biblioteci, WiFi, savet I podrška osoblja, zdravstveno osiguranje tokom trajanja nastave, studentski konsultanti, pomoć prilikom traženja prakse, priprema za praksu, karijerno savetovanje/vođenje I drugo).

Dodatni troškovi: sigurnosni depozit 1500 CHF (od njega se oduzima osiguranje 140 CHF tokom trajanja radne prakse, kao I troškovi poput štete/gubitna školske imovine), transfer od/do aerodroma, viziranje pasoša, boravišna dozvola, osiguranje, avio karte, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

SHMS nudi različite vrste stipendija u zavisnosti od potreba studenta. Za svaku stipendiju postoje propisani uslovi, kriterijumi i rokovi za apliciranje.

MOGUĆNOST RADA

Stručna radna praksa sastavni je deo programa i plaćena je ako student radi praksu u Švajcarskoj. Studentima koji nisu deo Evropske Unije dozvoljen je rad do 15 sati nedeljno, a uslov za rad ostvaruje se nakon što su živeli minimum 6 meseci u Švajcarskoj.

Smeštaj i troškovi života

Tokom studija studenti su smešteni u kampusima i to tokom prve dve godine osnovnih studija u Kou (Caux ), a poslednju godinu u Lejzinu (Leysan) dok su studenti master programa smešteni u jednom od ova dva kampusa, u zavisnosti od programa studija. Učionice su opremljene najsavremenijom tehnologijom, a studentima su dostupne biblioteke, internet, sobe za odmor i učenje. U sklopu kampusa su i restorani, spa (Lejzin), klubovi.

Svi programi uključuju 4-6 meseci radne prakse u Švajcarskoj ili inostranstvu. Radni deo programa pruža jedinstvenu mogućnost usavršavanja i praktične primene stečenog teoretskog znanja kao i jezičkih veština. Mesečna plata tokom radnog dela u Švajcarskoj iznosi oko 2.212 CHF. Tokom radnog dela programa studenti sami iznajmljuju smeštaj, a vrlo često su smešteni u objektu u kojem rade.

NAPOMENE
• Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
• Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
• Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
• Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
• Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
• Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Swiss Hotel Management School

Rue du Panorama 2, 1824 Caux/Montreux, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".