Les Roches

Les Roches Crans Montana, Switzerland - Global Hospitality Education, Route des Moulinettes, Crans-Montana, Switzerland

EU Business School

Theresienhöhe 28, 80339 München, Germany

Swiss Hotel Management School

Rue du Panorama 2, 1824 Caux/Montreux, Switzerland

Hotel Institute Montreux

Avenue des Alpes 15, 1820 Montreux, Switzerland

Glion Institute of Higher Education

Route de Glion 111 1823 Glion sur Montreux Switzerland

César Ritz Colleges

Cesar Ritz College, Le Bouveret, Route Cantonale 51a, 1897 Port-Valais, Switzerland

B.H.M.S. Business & Hotel Management School

Business and Hotel Management School - BHMS, Gütschstrasse 2-6, 6003 Luzern, Switzerland

Ostali fakulteti u Švajcarskoj

Braunwald

Chesieres-Villars

Cirih

Crans Montana

Cug

Engelberg

Gstaad

Lozana

Montagnola

Rolle

Sent Galen

Švajcarska

Verbije

Villars-sur-Ollon

Business Administration in Hospitality Management

Hotel Institute Montreux

Avenue des Alpes 15, 1820 Montreux, Switzerland

Hotel Institute Montreux, fakultet za ugostiteljstvo i hotelski menadžment podržava i usmerava uspeh ambicioznih pojedinaca.  Razvija studentima veštine iz oblasti hotelskog menadžmenta, održavanja međuljudskih odnosa, komunikacije i opšte kulture.

Fakultet

Hotel Institute Montreux

Hotel Institute Montreux kao internacionalni institut za ugostiteljstvo i hotelski menadžment podržava i usmerava uspeh ambicioznih pojedinaca razvijanjem veština iz oblasti hotelskog menadžmenta, održavanja međuljudskih odnosa, komunikacije i opšte kulture. Poslovni fokus programa, koji se nudi u saradnji sa Northwood University – vodećim univerzitetom menadžmenta u SAD, otvara mogućnosti širokom spektru izbora poslovne karijere.

Hotel Institute Montreux nudi kombinaciju poslovnih programa koji spajaju poznato švajcarsko iskustvo u gostoprimstvu sa savremenom severnoameričkom stručnošću. Ova jedinstvena kombinacija priprema studente za vrhunske pozicije u svetu hotelijerstva i biznisa. Zbog kontakata koje ima u industirji, studenti imaju mogućnost da uče na realnim primerima od strane vodećih svetskih kompanija poput Four Seasons hotels and Resorts, Tag Heuer, Edmond de Rothschild, Swiss Sustainable Finance, John Paul i mnogih drugih. Studentima se nudi mogućnost specijalizacije iz oblasti finansija, marketinga, ljudskih resursa ili menadžmenta luksuznih brendova, što im stvara brojne mogućnosti za građenje karijere u hotelskoj i poslovnoj industriji.

fakultet ugostiteljstvo hotelski menadžment

Kampus

Škola se nalazi u centru Montrea, na obalama Ženevskog jezera. Ova luksuzna destinacija na švajcarskoj rivijeri je dom poznatog džez festivala i nalazi se na samo sat vremena od internacionalnog aerodroma u Ženevi, što je čini odlično povezanom sa bilo kojom destinacijom u Evropi.

Kampus se sastoji od tri zgrade koje se nalaze jedna blizu druge: Hotel Europe, Leman Residence i Hotel Miramonte. U hotelu Europe nalaze se glavne učionice i većina fakultetskih službi. Polaznici poslednje godine osnovnih studija i master studenti će nastavu imati u hotelu Miramonte, koji odiše poslovnijom atmosferom.

 

Osnovne studije

Bachelor of Business Administration in Hospitaltiy Management osnovne studije traju 3 godine, a BBA diplomu dodeljuje Northwood University koji je akreditovan od strane Higher Learning Commission of the North Central Association of Colleges and Schools, priznat od strane ministarstva prosvete SAD. Hotel Institute Montreux studentima takođe dodeljuje svoju diplomu i time potvrđuje uspešno završavanje BBA programa. Tokom prve godine studenti stiču znanja iz sektora za upravljanje hranom, pićem i menadžment smeštaja/soba. U drugoj godini dobijaju mogućnost da se opredele za jednu od ponuđenih specijalizacija u skladu sa individualnim interesovanjem: Finance Analysis and Wealth Management, Human Capita and Development, Management for the Senior Living Industry, Franchise Business Management, Luxury Brand Management. Treća godina usmerena je na menadžment ugostiterljstva i međunarodni biznis. Studije traju 3 godine, odnosno 7 semestara nastave (svaki semestar traje 11 nedelja) + 2 semestra radne prakse (u trajanju 4-6 meseci).

Stručna radna praksa

Svi programi uključuju obaveznih 4-6 meseci radne prakse u Švajcarskoj ili inostranstvu. Radni deo programa pruža jedinstvenu mogućnost usavršavanja i praktične primene stečenog teoretskog znanja kao i jezičkih veština. Minimalna bruto mesečna plata tokom radnog dela iznosi 2.212 CHF ako je praksa u Švajcarskoj. Za vreme trajanja radne prakse smeštaj i hrana nisu obezbeđeni. Student može sam da organizuje svoj smeštaj i obroke ili to može biti obezbeđeno u okviru same prakse ako se ona odvija u okvirnu nekog hotela.

Uslovi upisa

Nastava se odvija na engleskom jeziku, pa je prilikom apliciranja potrebno priložiti međunarodni sertifikat o jezičkom nivou (IELTS 5.5 ili ekvivalent za osnovne studije; IETLS 6.0 ili ekvivalent za master studije). Za osnovne studije (uslov je uzrast 18+) se prilažu svedočanstva prethodnih godina školovanja i diploma srednje škole (ako učenik i dalje pohađa srednju školu, diplomu dostavlja naknadno). Za master studije uslov je uzrast 21+ godina, a prilaže se diploma osnovnih studija iz hotelijerstva  i bar 4 meseca rdanog iskustva ili diploma iz bilo koje studijske oblasti I 3 godine radnog iskustva na rukovodeđoj poziciji u oblasti turizma ili hotelijerstva.  Napomena: svaki program može imati dodatne uslove za upis. Upisni rokovi su: januar, april, jul, oktobar.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2023/2024

Osnovne studije: 38.600 CHF (prva godina), 38.200 CHF po godini (druga i treća godina)

Školarina uključuje: nastavu, smeštaj i hranu (izuzev kad traje radna praksa) i obavezne dodatne troškove (doček na aerodromu, boravišna dozvola, boravišni porez u Švajcarskoj, školska univeforma, studentska kartica, iPad, nastavni materijal, pristpu biblioteci, WiFi, savet I podrška osoblja, zdravstveno osiguranje tokom trajanja nastave, studentski konsultanti, pomoć prilikom traženja prakse, priprema za praksu, karijerno savetovanje/vođenje I drugo).

Dodatni troškovi: sigurnosni depozit 1500 CHF, osiguranje tokom trajanja radne prakse 140 CHF mesečno, transfer od/do aerodroma, viziranje pasoša, boravišna dozvola, osiguranje, avio karte, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Hotel Institute Montreux nudi različite vrste stipendija u zavisnosti od potreba studenta. Za svaku stipendiju postoje propisani uslovi, kriterijumi i rokovi za apliciranje.

Smeštaj i troškovi života

Smeštaj polaznika organizovan je u rezidencijama u kampusu. Cenom je obuhvaćen smeštja u dvokrevetnoj standard sobi sa privatnim kupatiom, dok je uz doplatu moguće organizovati i druge kategorije smeštaja (jednokrevetna soba, standard ili deluks). Školski smeštaj je obavezan za semester 1-5 za osnovne studije, a školarinom je obuhvaćen pun pansion radnim danima i polupansion vikendom.

MOGUĆNOST RADA

Stručna radna praksa sastavni je deo programa i plaćena je ako student radi praksu u Švajcarskoj. Studentima koji nisu deo Evropske Unije dozvoljen je rad do 15 sati nedeljno, a uslov za rad ostvaruje se nakon što su živeli minimum 6 meseci u Švajcarskoj.

Hotel Institute Montreux

Avenue des Alpes 15, 1820 Montreux, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".