Les Roches

Les Roches Crans Montana, Switzerland - Global Hospitality Education, Route des Moulinettes, Crans-Montana, Switzerland

EU Business School

Theresienhöhe 28, 80339 München, Germany

Swiss Hotel Management School

Rue du Panorama 2, 1824 Caux/Montreux, Switzerland

Hotel Institute Montreux

Avenue des Alpes 15, 1820 Montreux, Switzerland

Glion Institute of Higher Education

Route de Glion 111 1823 Glion sur Montreux Switzerland

César Ritz Colleges

Cesar Ritz College, Le Bouveret, Route Cantonale 51a, 1897 Port-Valais, Switzerland

B.H.M.S. Business & Hotel Management School

Business and Hotel Management School - BHMS, Gütschstrasse 2-6, 6003 Luzern, Switzerland

Ostali fakulteti u Švajcarskoj

Braunwald

Chesieres-Villars

Cirih

Crans Montana

Cug

Engelberg

Gstaad

Lozana

Montagnola

Rolle

Sent Galen

Švajcarska

Švarcze

Verbije

Villars-sur-Ollon

Fakultet za studije iz oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva sa radnom praksom

Glion Institute of Higher Education

Route de Glion 111 1823 Glion sur Montreux Switzerland

Glion Institute se rangira u top tri škole u kategorijinajbolji fakultet za hotelijerstvo” sa aspekta ostvarivanja internacionalne karijere. Sinonim je za kvalitet koji Švajcarska predstavlja.  Rezultate je dalo istraživanje sprovedeno na menadžerima za zapošljavanje u hotelima sa 5* u preko 70 zemalja.

 

Fakultet

Glion Institute of Higher Education

GIHE Glion Institute of Higher Education jedan je od vodećih svetskih instituta u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva, što govori i činjenica da zauzima treće mesto u svetu (QS World University Rankings 2021). Institut je osnovan pre skoro 6 decenija u nekadašnjem hotelu Bellevue i tada je bio prva privatna institucija visokog obrazovanja, dok danas sa ponosom nosi reputaciju za vrhunski kvalitet u ugostiteljskom obrazovanju. Praktikuje se primenjeno poslovno obrazovanje, kombinujući akademsku strogost, praktične veštine i profesionalnu praksu- sa fokusom na razvoj veština koje su preduslov savremene globalne ekonomije.

najbolji fakultet za hotelijerstvo, glio institut

Kampus

Glion kampus je početno mesto svih programa osnovnih studija i mesto gde studenti stiču teorijska i praktična znanja.  Nakon prve godine, studenti prelaze na kampus Bulle gde dalje razvijaju kritičko razmišljanje i usavršavaju komunikacione, organizacione i liderske sposobnosti. Kompletno okruženje je posvećeno studentima i mogućnostima za njihovo usavršavanje. Za one koji žele da započnu studije iz oblasti ugostiteljstva ili turizma GIHE nudi i centar u Londonu. Studiranjem u Londonu, vodećem internacionalnom poslovnom i finansijskom centru, studenti su izloženi realnom svetskom poslovnom okruženju i načinu poslovanja.

Osnovne studije

Bachelors in International Hospitality Business su osnovne studije iz oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva. Program traje 3,5 godine (7 semestara) i sastoji se od nastave kombinovane sa 2 profesionalne radne prakse. Program osnovnih studija Instituta Glion daje studentima jaku bazu za započinjanje uzbudljive međunarodne karijere. Nakon uspešnog završetka prve dve godine na kojima se izučavaju obavezni predmeti i tokom kojih je obavljen prvi jednosemestralni radni deo, studenti tokom petog semestra obavljaju drugi radni deo. Po povratku na fakultet, studenti od šestog semestra biraju specijalizaciju, a svaka nudi izbor predmeta koji odgovaraju savremenim zahtevima ove industrije i omogućavaju studentu da zadovolji svoja polja interesovanja. Specijalizacije su sledeće: Luxury Brand Strategy, International Hotel Development and Finance, International Event Management.

Master studije

Master studije traju 1,5 godinu (3 semestra) I predstavljaju kombinaciju 2 akademska semestra sa 1 semestrom profesionalne radne prakse u Švajcarskoj ili nekoj drugoj destinaciji (poslednji semestar, 6 meseci). U ponudi su četiri smera master studija – MSc International Hospitality Business, MSc Hospitality, Entrepreneurship and Innovation, MSc Real Eastate, Finance and Hotel Development, MSc Luxury Management and Guest Experience.

Profesionalna radna praksa

Ovo je pravi način da se akademske studije dopunje praktičnim veštinama, pružajući stvarno iskustvo u vodećim organizacijama. Radna prakse su obavezan i integrisani deo studija koji traje 6 meseci, a odvija se u drugom i petom semestru kod osnovnih studija, odnosno posle drugog semestra kod master studija. Studenti imaju priliku da steknu jake profesionalne veštine, dragocene kontakte u industriji, poznavanje industrijskih standarda iz prve ruke, ali i reference. Student će moći da odabere u proseku između 7 različtih ponuda za praksu, sa mogućnošću rada u preko 50 zemalja sveta.

Uslovi upisa

Uslov za upis osnovnih studija je minimum 17.5 godina, međunarodni sertifikat kao dokaz nivoa engleskog jezika (IELTS 5.5, TOEFL iBT 70+, pBT 525+ ili ekvivalent), svedočnastva prethodnih godina školovanja i diploma srednje škole (učenici kojisu na završnoj godini diplomu dostavljaju naknadno). Uslov za upis master studija jeste minimu, 21 godina, diploma osnovnih studija u relevantnoj oblasti (ugostiteljstvo ili binis) i međunarodni sertifikat kao dokaz nivoa engleskog jezika (IELTS 6.0, TOEFL iBT 80+, pBT 550+ ili ekvivalent). Napomene: Institut zadržava pravo da traži dodatna dokumenta na uvid. Kandidati se pozivaju na Skype intervju. Početak akademske godine je septembar i mart.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2024/2025

Osnovne studije Švajcarska: 53.790 CHF (1 semestar), 92.130 CHF (3 i 4 semestar), 74.230 CHF (6 i 7 semestar)

Master studije Švajcarska: 58.530 CHF

Osnovne studije London: 53.790 CHF (1 semestar Glion), 53.050 £ (3 i 4 semestar), 54.350 £ (6 i 7 semestar)

Master studije London: 42.600 £ – 50.990 £ (1 i 2 semestar, cena zavisi od odabranog programa)

Cena programa uključuje nastavu i nastavni materijal (svi programi), ali i biznis stručno putovanje, zdravstveno osiguranje I administrativnu taksu (samo programi u Švajcarskoj). Programi osnovnih studija u Švajcarskoj dodatno uključuju i obavezan smeštaj sa obrocima (1, 3, 4 semestar).

Dodatni troškovi: taksa za apliciranje na program 275 CHF, troškovi smeštaja i života na destinaciji kada to nije obavezno koristiti školsku uslugu, smeštaj I životni troškovi u periodu trajanja radne prakse, , sigurnosni depozit, transfer od/do aerodroma, viziranje pasoša, boravišna dozvola, osiguranje, avio karte, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Glion kao privatna obrazovna isntutcija nudi ograničen broj stipendija i finansijskih paketa za svoje student. Svaka aplikacina za stipendiju ima svoje kriterijume i uslove.

MOGUĆNOST RADA

Studenti koji nemaju pasoš Evropske Unije dozvoljen je rad do 15 sati nedeljno, a uslov za rad ostvaruje se nakon što su živeli minimum 6 meseci u Švajcarskoj.

Smeštaj i troškovi života

Smeštaj polaznika organizovan je u rezidencijama koje imaju jednokrevetne ili dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilom, različitih kategorija. Školski smeštaj je obavezan za semestar 1, 3 I 4 za osnovne studije, a cenom je obuhvaćen smeštaj u standard dvokrevetnoj sobi sa privatnim kupatilom. Uz doplatu je moguće izabrati i druge opcije/kategorije smeštaja.

NAPOMENE

  • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
  • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
  • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
  • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
  • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.

Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere

 

Glion Institute of Higher Education

Route de Glion 111 1823 Glion sur Montreux Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".