Škola

Plus, Epsom College

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 10-17 godina

Termin programa: 30.07-13.08.2024.

Epsom College je jedna od uglednih britanskih internatskih srednjih škola. Tokom letnjeg raspusta, organizacija Plus-ed na ovaj kampus prima učenike iz celog sveta na program učenja engleskog jezika sa obilascima Londona i okolnih gradova. Školsko imanje je zatvoreni, obezbeđeni kampus sa tradicionalnim starinskim objektima savremene unutrašnje opremljenosti, glavnom nastavnom zgradom, smeštajnim kućama za učenike sa prostorijama za druženje. Koledž ima odlične sportske kapacitete koji uključuju zatvoreni bazen, sportske hale i terene na otvorenom.

Epsom je naselje u jugozapadnom delu Londona koje je poznato po banji sa prvim nalazištem čuvene epsom “gorke” soli, konjičkim trkama i jednoj od najstarijih železničkih linija u Engleskoj i pruža ugođaj tipične britanske atmosfere. Učenici će upravo tom linijom, vozom odlaziti do centralnog dela Londona. Centar naselja je udaljen oko 15 minuta šetnje od škole.

Ovaj miran kampus pogodan je za učenike koji žele da osete internatski način života na velikom školskom imanju, a da takođe imaju i bogat program obilazaka svih znamenitosti i atrakcija užurbanog Londona.

Nastava

Standardni program engleskog jezika podrazumeva 12h nastave nedeljno, za polaznike svih nivoa znanja, u internacionalnim grupama. Časovi su interaktivni, sa fokusom na razvoj komunikacionih veština, usavršava se gramatika i razvija se rečnik kroz različite nastavne tehnike. Učenici dobijaju radne sveske i materijal za nastavu. Časovi su u jednom delu dana ili podeljeni u dve smene sa pauzom za ručak i odmor, a nakon nastave je slobodno vreme za druženje sa učenicima iz drugih zemalja, organizovane sportske aktivnosti i ostale društvene aktivnosti na kampusu. Sastavni deo učenja su i večernja druženja (kvizovi, gledanje filmova, žurke, društvene igre). Na završnoj svečanosti, učenici će dobiti izveštaj o napretku sa zapažanjima profesora.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Specifičnost ovog programa je u veoma velikom broju izleta i obilazaka, uključeno je 8 celodnevnih izleta, na koje se polazi nakon doručka i povratak je u vreme za večeru. Tokom šest odlazaka u centralni London polaznici će se upoznati sa svim čuvenim znamenitostima, a samo neke od njih su Natural History Museum, Science Museum, Covent Garden, Camden Town, Oxford Street, Tower Bridge,  Buckingham Palace, St James’s Park, Westminster Abbey, Houses of Parliament, Big Ben

Program uključuje ulaznicu za vožnju na jednom od najnovijih simbola Londona, panoramskom točku London Eye i ulaznicu za muzej voštanih figura Madam Tussauds.

Ostali celodnevni izleti su u Brajton i Kembridž. Brajton je jedno od omiljenih britanskih letovališta, a učenici vole ovaj izlet zbog odlaska na plažu na obali Atlanskog okeana i čuveni dok sa zabavnim sadržajima Brighton pier. Kembridž je najčuveniji univerzitetski grad, učenici će uživati u šetnji kroz istorijske univerzitete i obilazak tradicionalne pijace na centralnom gradskom trgu sa suvenirima, rukotvorinama, umetninama i hranom iz svih krajeva sveta, šetnjom pored reke Kam…

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Smeštaj i ishrana

Tradicionalni smeštaj u internatu podrazumeva život učenika u internacionalnoj zajednici. Na školskom imanju se nalaze rezidencije sa više tipova soba, od jednokrevetnih do višekrevetnih (nije moguće birati vrstu sobe) i na svakom spratu je nekoliko zajedničkih kupatila. Posteljina je obezbeđena, ali polaznici treba da ponesu sopstvene peškire. Svaka rezidencijalna kuća ima zajedničku prostoriju za druženje polaznika sa sofama, knjigama, igricama, TV i DVD. Sobe se čiste jednom nedeljno, a kupatila i zajedničke prostorije svaki dan. Učenici imaju mogućnost da operu veš na kampusu. Ceo kampus je pokriven besplatnim WI-FI internetom. Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera) i služi se u glavnoj trpezariji škole. Danima kada se ide na celodnevne izlete učenici dobijaju lanč pakete.

Cena programa

London, Epsom College

Cena: 2.360 £ + 10.000 RSD (90 €)

Termin programa: 30.07-13.08.2024.

Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu i materijal za nastavu, sertifikat škole o pohađanom kursu;
 • Rezidencijalni smeštaj u višekrevetnim sobama, sa zajedničkim kupatilom i punim pansionom
 • Celodnevne ekskurzije, rekreativne aktivnosti i ostale večernje aktivnosti;
 • Ulaznicu za Londone Eye i Madam Tussauds;
 • Povratni transfer od/do aerodroma Heathrow u Londonu;
 • Proces apliciranja i zakazivanje termina za vizu;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje:

 • Taksu britanskog konzulata za obradu zahteva za vizu (135-140 €);
 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Putno osiguranje;
 • Opcione dodatne izlete na destinaciji (cena izleta od 15 £ do 30 £);
 • Depozit za smeštaj 50 £, daje se pri ulasku u rezidenciju i vraća na kraju programa, u slučaju da nema oštećenja u smeštaju;
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc;
 • Za polaznike kojime je neophodna viza za putovanje u Veliku Britaniju, pasoš mora da važi 6 meseci nakon datuma povratka;
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti;
 • Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika otkaže putovanje 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa Professional Linguistic Upper Studies (PLUS-ed) i Egida International llc.

Utisci

Epsom College letnja škola engleskog - program sa pratnjom

Epsom College – jedinstveno iskustvo je bila vožnja na panoramskom točku London Eye i poseta muzeju voštanih figura Madam Tussauds.

Akreditacije

LONDON, Plus-ed Epsom College

Epsom College, College Road, Epsom, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".