Škola

BEDE'S, Royal Russell School

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 11-13, 13-17 godina

Termin programa: 07.07-20.07.2024.

Bede’s Summer School je organizacija koju odlikuje 30 godina tradicije u realizovanja vrhunskih letnjih škola. Kvalitet, internacionalni karakter i briga o učenicima su prioritet, odnos učenika i osoblja škole je čak 1:5 i programi su kreirani tako da polaznici proširuju svoja znanja o svetu dok usavršavaju engleski jezik.

Royal Russell School se prostire na velikom imanju koje ima sportske terenime, zatvoreni bazen i pozorišnu salu, te omogućava sadržajan i bezbedan boravak učenika u prirodi, a nadomak Londona i svih sadržaja koje ova metropola nudi.  Akademski ambijent ove britanske škole je stimulativno okruženje za tinejdžere iz celog sveta koji dolaze na letnje programe, na kojima se razvijaju liderske veštine, stiču međunarodna poznanstva i razvijaju se kroz vršnjačko učenje.

Nastava

Nastava

Škola koristi metodologiju CLIL – Content and Language Integrated Learning, inovativan pristup učenju jezika pomoću kojeg se polaznici uče novoj oblasti na jeziku koji im je stran i namenjen je učenicima kojima klasična nastava nije dovoljan izazov. Na ovaj način se usavršava jezik i stiču nova znanja iz različitih tema.

London Explorers, uzrast 11-13 godina (19,5h nastave nedeljno) – kroz upoznavanje istorije, geografije, umetnosti i kulturnog nasleđa Londona, polaznici će usavršavati svoj rečnik, izgovor i pisanje engleskog.

English for the future, uzrast 13-17 godina (20h nastave nedeljno) – tema programa su globalni izazovi današnjice iskazani u Agendi 2030 Ujedinjenih nacija i ciljevi održivog razvoja: ekonomski rast, socijalna inkluzija i zaštita životne sredine. Razvija se upotreba engleskog jezika u svim jezičkim veštinama, a neke od zanimljivih metoda su analiziranje TED govora, radionice o bezbednom internet istraživanju i kritičkom razmišljanju, debate i projekti.

Učenici sa oba programa će steći nova znanja o oblasti koju budu obrađivali i svoje zaključke prezentovati inididulano ili u timu, kroz pisanje bloga, eseja, novinskog članka, sprovodeći istraživanje i predstavljajući rezultate, praveći skeč i na druge kreativne načine koje izaberu i na taj način unaprediti svoje jezičke, komunikacione i društvene  veštine. Napredak učenika se proverava, kako bi mu se program bolje prilagodio.

Zbog jake akademske komponente, za ovu letnju školu se često odlučuju i učenici koji planiraju nastavak školovanja u inostranstvu.

OPCIONI PROGRAMI (uz doplatu) dodatnih 4,5 h nedeljno tokom 3 dana, za polaznike svih nivoa: dostupno obe nedelje Essay Writing, Public Speaking, Golf, Horse Riding, Tennis, dostupno samo prve nedelje Contemporary Dance, dostupno samo druge nedelje Photography.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Cilj programa je takođe da se polaznici dobro zabavljaju, druže sa vršnjacima iz celog sveta, upoznaju London i okolne gradove, što se postiže kombinacijom izleta, obilazaka i aktivnosti na kampusu škole. Program uključuje četiri poludnevne posete Londonu tokom kojih će se obići najznačajnije kulturno istorijske znamenitosti, zabavne atrakcije i nezaobilazan odlazak u šoping (neki od mogućih obilazaka su Madame Tussauds, Windsor Castle, Tower of London...).

Subotom i nedeljom se odlazi na celodnevne izlete u druge gradove (Oksford, Kembridž, Brajton ili Vindzor) i obilaze se univerziteti ili druge znamenitosti specifične za tu destinaciju. Sve ulaznice i prevoz su uključeni u cenu programa.

Svaki dan je u ponudi između 7 i 10 različitih aktivnosti na kampusu, a učenici se prijavljuju za one koje im se najviše svide. Neke od opcija su: sportovi (fudbal, košarka, badminton, Capture the Flag, stoni tenis, joga, kriket, skvoš…), društvene igre,  pravljenje stripova, umetničke i kreativne radionice, potrage za blagom, pravljenje pice, dekorisanje biskvita, kvizovi, filmske večeri, pravljenje predstava, disko, različiti izazovi i takmičenja…

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Polaznici su smešteni u učeničkim kućama sa polaznicima sličnog uzrasta iz drugih zemalja, u sobama sa jednim do tri kreveta. Dečaci i devojčice su odvojeni, a kao i u većini britanskih internatskih škola, kupatila su zajednička i nalaze se na svakom spratu. Svaka smeštajna kuća ima zajedničku prostoriju za druženje i odmor.

Ishrana je na kampusu škole i uključuje tri glavna obroka i dve užine (prepodnevnu i večernju), a danima kada se odlazi na celodnevne izlete učenici dobijaju lanč paket.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Cena programa

London, Royal Russell School

Cena: 3.200 £ + 10.000 RSD (90 €)

Termin programa: 07.07-20.07.2024.

Obilasci i izleti: 4 poludnevna i 2 celodnevna

Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu i materijal za nastavu, sertifikat škole o pohađanom kursu i napretku učenika;
 • Rezidencijalni smeštaj u višekrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilom i punim pansionom
 • Celodnevne ekskurzije, rekreativne aktivnosti i večernje aktivnosti;
 • Povratni transfer do/od aerodroma Heathrow u Londonu;
 • Osiguranje u slučajevima iznenadne bolesti, nezgoda, krađa, odustanka od programa iz medicinskih i opravdanih razloga.
 • Proces apliciranja i zakazivanje termina za vizu;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje:

 • Taksu britanskog konzulata za obradu zahteva za vizu (135-140 €);
 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Doplatu za opcione programe (cena po nedelji): Contemporary Dance 245 £, Photography 245 £, Golf 295 £, Horse Riding 325 £, Tennis 245 £, Essay Writing 175 £, Public Speaking 175 £ (neophodan je minimalan broj prijavljenih, da bi škola organizovala ove programe).
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc.
 • Za polaznike kojime je neophodna viza za putovanje u Veliku Britaniju, pasoš mora da važi 6 meseci nakon datuma povratka;
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika, organizator može otkazati program 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa BEDE’S Summer School i Egida International llc.

LONDON, BEDE'S Royal Russell School

Royal Russell School, Coombe Lane, Croydon, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".