Zašto Egida?

Egida je centar za školovanje u inostranstvu i savetuje Vas prilikom izbora adekvatnog programa nastavka studiranja. Svoje iskustvo i partnerstva za obrazovnim institucijama u inostranstvu razvijamo od osnivanja 1982. godine.

Prvenstveno, Egida pruža svima besplatno savetovanje tokom kojeg se dobije više informacija o studiranju u inostranstvu, troškovima školovanja po zemljama, opštoj proceduri apliciranja…

Za naše studente nastojimo da ostvarimo što povoljnije uslove upisa. Egida pomaže studentima u ostvarivanju STIPENDIJA kod partnerskih fakulteta i svih ostalih univerziteta na koje upisujemo učenike.

Nebrojeno je razloga da se odlučite za studiranje u inostranstvu, a svaki student pored toga treba da nađe i lični razlog i inspiraciju koja će ga motivisati tokom školovanja. Kroz studiranje u inostranstvu upoznaje se svet, druge i drugačije nacije i kulture i tako mladi ljudi i sebe bolje upoznaju, osamostale se, nauče da razmišljaju i delaju van dotadašnjih okvira, usavrši se jedan ili više stranih jezika, stiču se velike mogućnosti za razvoj karijere kroz prakse u inostranim kompanijama i institucijama kao i poslovni kontakti, stiču se uspomene i prijateljstva za ceo život…

Besplatan upis i paketi usluga

EGIDA PARTNERSKI FAKULTETI - BESPLATNO APLICIRANJE

Egida je ovlašćeni predstavnik velikog broja privatnih i državnih fakulteta iz celog sveta. Ovo su odabrane institucije sa svih kontinenata, koje su angažovale i ovlastile Egidu  da ih predstavlja i pomaže mladim ljudima da se upoznaju sa programima i mogućnostima koje nude, kao i da ih uspešno provedemo kroz procedure prijave i upisa.

Egida ima direktnu komunikaciju sa upisnim timom ovih fakulteta i studenti dobijaju pravovremene i tačne informacije o njihovim realnim mogućnostima upisa na željeni fakultet i smer. Na ovaj način student ne troše vreme na apliciranje za fakultet na koji neće biti primljeni.

Ponudu fakulteta možete videti na sledećem linku – EGIDA PARTNERSKI FAKULTETI

S obzirom da se broj partnerstava stalno povećava, ukoliko ne pronalazite na listi fakultet za koji ste zainteresovani, kontaktirajte nas!

Student BESPLATNO dobijaju uslugu koja uključuje:

 • Stručno savetovanje o školovanju u inostranstvu, uslovima, fakultetima i programima, cenama studija i života u inostranstvu
 • Predlogom fakulteta i smerova iz ponude Egide, koji odgovaraju zahtevima studenta
 • Organizacija obilaska univerziteta (opciono)
 • Apliciranje na 2 Egidina partnerska fakulteta
 • Praćenje aplikacionih rokova, informacije o neophodnoj dokumentaciji,
 • Savet i pomoć za pisanje CV-a i motivacionog pisma
 • Celokupna komunikacija sa univerzitetom u ime studenta
 • Apliciranje za fakultetske stipendije (ukoliko su u sklopu osnovne aplikacije)
 • Procedura upisa na fakultet na koji je student primljen
 • Apliciranje za univerzitetski smeštaj (ukoliko fakultet ima smeštaj)

Napomena:

 • Paket ne uključuju takse za obradu aplikacija koje neki fakulteti mogu da zahtevaju (registration fee).
 • Prijava na dodatni studijski program iznosi 120 evra

OSTALI FAKULTETI - INDIVIDUALNE USLUGE I PAKETI APLICIRANJA

Egida pruža podršku za upis i na fakultete koji nisu na listi naših partnerskih ustanova.  Vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta koji se upisuje. Vrsta dokumentacije, način apliciranja i kriterijumi upisa zavise od fakulteta i od države u kojoj učenik namerava da upiše studije.

Pre nego što se odlučite za paket podrške koji Vam odgovara, u Egidi dobijate BESPLATNO savetovanje tokom kojeg se dobijaju informacija o različitim obrazovnim sistemima, opštoj proceduri apliciranja, neophodnoj dokumentaciji i jezičkim ispitima, troškovima školovanja, načinima pretrage fakulteta i pronalasku željenog programa studiranja.

Motivaciona pisma, pisma preporuke, saveti pri pisanju CV-a, način komunikacije sa fakultetom i pravilno popunjavanje aplikacije za fakultet, kao i sva dokumenta koja selektivni univerziteti mogu da traže za pojedine oblasti studija često čine proces upisa izuzetno stresnim. Pomažemo studentima da sva dokumentacija bude u skladu sa zahtevima fakulteta, a proces aplikacije izveden ispravno i pravovremeno. Svojim iskustvom, znanjem i savetima možemo mnogo da doprinesemo i olakšamo upisnu proceduru.

Plaćanje paketa: Usluga apliciranja za željeni broj fakulteta se plaća odmah po prijavi. Usluga upisa se plaća nakon što je student primljen na program (upis se radi samo na jedan fakultet).

* U zavisnosti od vrste stipendije se određuje cena usluge apliciranja

Napomene:

 • Paketi ne uključuju takse za obradu aplikacija koje neki fakulteti mogu da
 • Plaćanje paketa u R. Srbiji je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu
 • Usluga apliciranja za studentsku vizu ne uključuje cenu vize koju određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Prva rata uplate za odabranu uslugu ili paket je
 • Usluga odabranog paketa se završava nakon što je student upisan na fakultet.

Utisci

EU Business School

Studiranje u Minhenu – fakultet na kojem studiram je neverovatno iskustvo – za tri meseca sam naučio više nego što sam na svom fakultetu za celu godinu.

Marko
Student

Jedan od najbolje rangiranih univerziteta u Velikoj Britaniji

Utisci sa studija u Engleskoj -Ono što se ovde mnogo razlikuje od naših fakulteta jeste u svakom slučaju sistem ocenjivanja.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".