Dublin City University

Dublin City University, Northside, Dublin 9, Ireland

Technological University Dublin

Technological University Dublin - City Campus, Aungier Street, Dublin, Ireland

Maynooth University

Maynooth university, Maynooth, Co. Kildare, Ireland

Ostali fakulteti u Irskoj

Državni moderan univerzitet u Irskoj

Maynooth University

Maynooth university, Maynooth, Co. Kildare, Ireland

Maynooth Univerzitet u Irskoj, osnovne i master studije na najbrže rastuće univerzitetu u Irskoj. U prilog tome govori i činjenica da se nalazi na 49. mestu kao jedan od vodećih novih univerziteta u svetu. Izvor: Times Higher Education, Young Universities list).

Fakultet

Maynooth University

Maynooth University je internacionalno priznat univerzitet smešten je u gradiću Mejnut, 25km zapadno od centra Dablina. Osnovan je 1795. godine kao teološki fakultet St. Patrick’s College Maynooth, a svoju autonomniju kao nezavisni fakultet stekao 1997 godine. Snažno se fokusira na društveno-humanističke i prirodne nauke, a jednako je posvećen istraživanju, učenju i angažovanju studenata. Interdisciplinaran pristup istraživanju koji fakultet neguje, diplomci koriste u rešavanju najosnovnijih izazova današnjeg društva. Maynooth University predstavlja najbrže rastući univerzitet u Irskoj i u prilogu tome govori i činjenica da se nalazi na 49. mestu kao jedan od vodećih novih univerziteta u svetu (prema pisanju: Times Higher Education, Young Universities list). Ovaj univerzitet godišnje pohađa oko 12.000 studenata koji potiču iz 95 zemalja sveta.

Univerzitet se sastoji dva kampusa, jedan pored drugog – starijeg kompleksa zgrada koje datiraju još iz 19. veka i moderan kompleks zgrada koji se sastoji od nastavnih jedinica, istraživačkih kabineta, zdravstvenog centra, rezidencija u kojima je organizovan smeštaj i dodatnog sadržaja poput kafea i restorana. Univerzitet ima odlične sportske kapacitete, a studentska sportski klubovi koriste i okolne kapacitete. Ima blizu 40 sporstkih klubova, a samo neki su: aikido, američki fudbal, atletika, jahanje, plivanje, vaterpolo, jahanje, streličarstvo, košarka, odbojka, rukomet, boks, badminton, golf, hokej na travi…

Univerzitet nudi osnovne, master i doktorske studije u oblasti umetnosti, biznisa, ekonomije, finasija, računovodstva, kompjuterskih nauka, inženjeringa, obrazovanja, stranih jezika, prava, humanističkih i društvenih nauka , a čine ga tri fakulteta: Faculty of Arts, Celtic Studies & Philosophy, Faculty of Social Sciences, Faculty of Science & Engineering. Pri univerzitetu postoji i nekoliko službi koje pružaju podrušku i pomoć studentima tokom školovanja. Služba studentskog savetovanja pruža mogućnost svakom studentu da razgovara o svojim privatnim pitanjima koja mogu uticati na akademske performance ili lično zdravlje i blagostanje. EDEN je centar za preduzetništvo, dizajn i inovacije koji studentima pomaže da razviju svoju kreativnu stranu i da pretvore svoje kreativne ideje u akciju. Univerzitet ima i centar kojem je u cilju razvoj dobre prakse i inovacija u predavanju i učenju, kao i centar za razvoj karijere.

Maynooth Univerzitet u Irskoj

Destinacija

Meinut

Meinut (Maynooth) je  grad sa čak tri univerziteta na jugu Irske u oblasti Kilder. Udaljen je pola sata vožnje od centra Dablina i dolučno povezan autobuskim i železničkim linijama.

Grad ima oko 15.000 stanovnika, ali sa studentima taj broj se duplo poveća.

Osnovne studije

Osnovne studije (Bachelor of Arts, Bachelor of Science) traju 3 ili 4 godine u zavisnosti od odabranog smera. U ponudi je širok izbor programa koji se odvijaju na engleskom jeziku, a neki od programa su:

° BIZNIS (BA Finance, BA International Finance and Economics, BSc Quantitative Finance, BBS Business & Accounting, BBS Marketing, BBS  Business and Management, BA Accounting and Finance, BA International Finance and Economics…)

° KOMPJUTERSKE NAUKE (BSc Multimedia, Mobile & Web Development, BSc Computer Science & Software Engineering, BSc Mathematics and Computer Science, BSc Bachelor of Data Science..)

° INŽENJERING (Bachelor of Engineering, BSc Robotics and Intelligent Devices, BE Electronic Engineering..)

° NAUKA I OSTALO (BSc Biotechnology, BSc Physics with Astrophysics, BSc Biological and Biomedical Sciences, BSc Pharmaceutical and Biomedical Chemistry, BSc Biological and Geographical Sciences, Bachelor of Social Sciences, LLB Bachelor of Law…)

Master studije

Programi master studija (Master of Arts, Master of Sciennce) pretežno traju 1 do 1,5 godine u zavisnosti od studijske oblasti, a u ponudi je širok izbor programa: MA Classical Studies, MA Anthropology, MA Cultural Differences & Transitional Processes, MSc Immunology & Global Health, MSc Business management, MSc Strategy & Innovation, MA Chinese Studies, MSc Computer Science Software Engineering, MSc Design Innovation, MA Accounting, MSc Economic & Financial Risk Analysis, MA Geography, MA International Development i još mnogoi drugi program.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti sertifikat o nivou engleskog jezika na kojem se odvija nastava (minimum IELTS 6.5, TOEFL iBT 92 ili ekvivalent). Prilaže se diploma sa svedočanstvima srednje škole za osnovne studije i diploma osnovnih studija sa transkriptima o položenim ispitima za master programe. Napomena: mogu postojati dodatni uslovi za upis pored navedenog, u zavisnosti od programa koji se upisuje. Za internacionalne studente koji nemaju dovoljan nivo engleskog jezika nudi se pre-sessional English, program koji je posebno dizajniran u cilju poboljšanja jezičkog nivoa. Programi traju 5 ili 10 nedelja i organizuju se određenim datumima. Uslov za upis je IELTS 5.5 ili 6.0 u zavisnosti od programa studija koji student želi da upiše. Cena programa je od 1.395 € do 2.795 € u zavisnosti od dužine trajanja.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2021/2022 za non-EU studente:

Osnovne studije: 13.500 € – 16.000 € po godini
Master studije:  14.000 € – 17.000 € po godini

Smeštaj: 4.900 € – 6.370 € po godini u zavisnosti od odabrane opcije smeštaja

Dodatni troškovi: studentska taksa (3000 €), depozit za smeštaj u kampusu fakulteta (500 €), dodatni troškovi u smeštaju (struja, internet, gas, voda..), obavezne univerzitetske i studentske registracije, zdravstveno osiguranje, viziranje pasoša, knjige i nastavni materijal, avio karte, bankarski troškovi, troškovi života i lični troškovi, ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Studenti mogu da apliciraju za različite vrste popusta i parcijalnih stipendija (u vrednosti od 1000 do nekoliko hiljada evra), uslovi se objavljuju za svaki upisni rok. Stipendije mogu biti akademske, popusti za ranu prijavu, stipendije za određene studijske programe itd.

Smeštaj i troškovi života

Smeštaj studenata je organizovan u rezidencijama u kampusu. Pretežno je reč o apartmanskim kompleksima koji se sastoje od više jednokrevetnih ili dvokrevetnih soba od kojih svaka ima privatno kupatilo ili kupatilo koje dele svi stanari. Ostale prostorije u apartmanima poput kuhinje i dnevne sobe su zajedničke.  Lokalni smeštaj van kampusa se može pronaći  kroz aplikaciju Homefinder.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".