NABA Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova Accademia di Belle Arti, Via Carlo Darwin, Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

Ostali akademski i stručni programi

Italija

Lanćano

Linjano

Orbetelo

Sijena

Taormina

Trst

Verona

Vijaređo

Umetnički programi u Rimu i Firenci

Accademia Italiana Summer

Program za 2020. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Cena: od 1000 €

Cenovnik

Umetnički kursevi u Italiji održavaju se na fakultetu Accademia Italiana u Rimu i Firenci tokom letnjeg perioda. Obuhvataju modu, dizajn, crtanje, slikanje, fotografiju…

 

Škola

Accademia Italiana Summer

Accademia Italiana je internacionalni fakultet lepih umetnosti koji je osnovan u Firenci, a danas ima i svoj centar u Rimu. Na obe lokacije nudi studijske program na engleskom i italijanskom jeziku u različitim oblastima umetnosti, a svake godine programe ovog fakulteta pohađaju studenti iz različitih delova sveta. Smatra se jednom od vodećih škola u oblasti umetnosti, a koncept programa  je specifičan, jer se kreira u odnosu na potrebe tržišta rada u sektoru dizajna.

Programi su namenjeni polaznicima koji iz različitih razloga nisu u mogućnosti da pohađaju redovne akademske studije. Zato su letnji programi odlična prilika za odmor i učenje u gradovima koji su jedinstveni zbog bogatstva svojih remek dela u celom svetu. U ponudi su sledeći letnji umetnički kursevi:

  • Summer Course in Fashion Design Intensive (Firenca, Rim);
  • Summer Course in Fashion Illustration (Firenca, Rim);
  • Summer Course in Interior Design (Firenca, Rim);
  • Summer Course in Italian Product Design (Firenca);
  • Summer Course in Photography (Firenca);
  • Summer Course in Photographing Florence (Firenca);
  • Summer Course in Drawing and Painting (Firenca, Rim);
  • Summer Course in Italian Language (Firenca, Rim).
umetnički kursevi u Italiji

Destinacija

Rim i Firenca

Tokom letnjih meseci ovaj fakultet otvara svoja vrata polaznicima iz različitih delova sveta i organizuje čitav niz kratkih umetničkih programa u Firenci i Rimu. Nastava se odvija na italijanskom i na engleskom jeziku od strane iskusnih predavača i profesora koji su profesionalci u svojim oblastima i koji drže nastavu i na akademskim studijskim programima tokom godine.

Rim

FASHION DESIGN

Program predstavlja uvod u modni dizajn kroz razvoj osnovnih veština i znanja u oblastima kao što su teorija boja, elementi kolekcije ili modne ilustracije. Veliki deo nastave posvećen je kreiranju modnih kolekcija, dizajniranju garderobe za oba pola u različitim stilovima i učenje o trendovima u crtanju i skiciranju. Ovaj intenzivni program obuhvata 90 sati nastave mesečno i sastoji se od proučavanja ljudske figure, pokreta, položaja, skiciranja odeće, razvoj ličnog stila crtanja, pa i posete modnim muzejima i izložbama. Program se odvija kombinovano na engleskom i italijanskom jeziku.

FASHION ILLUSTRATION

Program pomaže polaznicima da razviju svoje individualne kreativne sposobnosti. Tokom programa uče se različite tehnike za predstavljanje ljudske figure i odeće za muškarce, žene i decu, razvijajući lični stil za crtanje. Program traje mesec dana i sastoji se od ukupno 40 sati (oko 10 sati nedeljno). Program obuhvata različite vrste mode (elegantan, kežual, sportska odeća…) i učenje da se kroz skicu prezentuju različiti efekti i teksture materijala i odvija se kombinovano na engleskom i italijanskom jeziku.

INTERIOR DESIGN

Program namenjen je onima koji žele da znaju više o profesiji dizajnera enterijera. Temelji se na teorijskoj i praktičnoj nastavi kako bi se upoznale osnove, a tokom programa polaznici rade na jednostavnom projektu dizajna poput malog životnog prostora. Program se sastoji od 90 sati nastave za mesec dana (20-25 sati nedeljno) i obuhvata skiciranje ideja slobodnom rukom, predlaganje novih rešenja za probleme dizajna enterijera, analizu prostora i dizajnerska rešenja za različite namene. Program se odvija kombinovano na italijanskom i engleskom jeziku.

PHOTOGRAPHY

Program upoznaje polaznike sa osnovnim tehničkim funkcijama kamere i fotografijom kao vizuelnom umetnošću. Lekcije uključuju kritičku analizu fotografije, kreiranje fotografskih slika (portreti, urbani pejzaži, mrtva priroda), proučavanje aspekata fotografije (odabir kompozicija, predmeta, osvetljenje), kao i osnovne tehnike konstruisanja kamere i štampanje u crno-beloj tehnici. Program je namenjen početnicima i obuhvata 40 sati nastave za mesec dana (oko 10 sati nedeljno), a odvija se kombinovano na italijanskom i engleskom jeziku.

PHOTOGRAPHING FLORENCE

Program predstavlja fotografiju kao sredstvo za „hvatanje“ detalja grada, posebno arhitekture, ljudi na ulicama, gradskih trgova i slično. Kroz nastavu razvija se umetnički kapacitet polaznika dok uči fotografiju i otkriva tajne jednog od najfascinantnijih gradova u svetu. Program obuhvata 40 sati nastave mesečno (oko 10 sati nedeljno) i odvija se u potpunosti na engleskom jeziku, a polaznike kroz grad vodi profesor koji ih sve vreme usmerava.

DRAWING AND PAINTING

Program može da se pohađa kao standardni (40 sati mesečno) ili intenzivni (80 sati mesečno) tokom letnjeg perioda i namenjen je polaznicima svih nivoa znanja (od potpunih početnika). Nastavom su obuhvaćene različite tehnike crtanja, kao i teme vezane za teoriju i istoriju crtanja. Polaznici se često pozivaju da učestvuju u izložbama i kreativnim događajima sa sopstvenim radovima, a program se završava seminarima i posetama izložbi i muzeja. Program se odvija kombinovano na italijanskom i engleskom jeziku.

ITALIAN LANGUAGE

Program učenja italijanskog jezika namenjen polaznicima svih nivoa, a sastoji se od 40 ili 80 sati nastave mesečno u zavisnosti od izbora polaznika. Program uključuje pristup različitim tekstovima na italijanskom jeziku, konverzacija, korišćenje audio-vizualnih uređaja, gledanje italijanskih filmova, diskusije i još mnogo toga. Kurs jezika može se kombinovati sa drugim umetničkim programima u ponudi Accademia Italiana. Odvija se na italijanskom i engleskom jeziku.

ITALIAN PRODUCT DESIGN

Program upoznaje polaznike sa italijanskim dizajnom kroz različite lekcije (istorijske, teorije) i praktične vežbe u dizajnu proizvoda. Program se u potpunosti odvija na engleskom jeziku i tokom programa polaznici upoznaju mnoštvo stilova i trendova koji su definisani kao italijanski od predmeta (pojedinačnih, proizvedenih u seriji), obilazaka industrije, muzeja, izložbi i još mnogo toga. Sastoji se od 72 sata i traje 6 nedelja (oko 12 sati nastave nedeljno) i namenjen je isključivo studentima dizajna koji već imaju neko znanje o tehničkom crtanju.

Smeštaj

Accademia Italiana nema svoj smeštaj u ponudi, ali pomaže studentima da pronađu najbolju opciju tako što ih upućuje na stanodavce. Smeštaj se plaća direktno stanodavcu, ali osoblje fakulteta lično obilazi stanove pre nego što ih preporuči svojim studentima. Stanovi se sastoje od više jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, a moguće je bukirati jednokrevetni ili dvokrevetni studio za polaznike koji žele više privatnosti. Cene zavise od odabranog tipa smeštaja, a okvirno mogu biti oko 500-600 € mesečno (za 1/1 sobu, plus računi) i oko 400-450 € mesečno (za 1/2 sobu, plus računi), dok se cena u jednokrevetnom ili dvokrevetnom studiu kreće od 750-900 € mesečno plus računi.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".