Internship u Austriji

Vienna, Austria

Webster University

Praterstraße 23, 1020 Wien, Austria

Ostali fakulteti u Austriji

Austrija

Salcburg

Sent Gilgen

Zell am See

Studiranje u Beču, u Austriji

Webster University

Praterstraße 23, 1020 Wien, Austria

Studiranje u Beču  na Webster univerzitetu. Univerzitet je akreditovan od strane HLC u Americi (Higher Learning Commission). Priznat je i od strane austrijskog Ministarstva nauke i istraživanja kao privatni fakultet (AQ Austria).

Fakultet

Webster University

Webster University je američki univerzitet osnovan 1915. godine u SAD u St.Louis-u, u državi Misuri, a danas ima mnogobrojne kampuse širom sveta u čak 8 zemalja i 60 gradova (Amerika, Evropa, Azija i Afrika). Fokusira se na spoj teorije i prakse, male nastavne grupe i razvoj samostalnih mladih ljudi koji će biti spremni da se integrišu u međunarodno društvo.

Webster University nudi osnovne i master studije u sledećim oblastima: Management (Business, Marketing), International Relations, Media Communications, Psychology, Business Administration. Budući da nudi američki obrazovni sistem liberal arts, studenti imaju mogućnost da sami kreiraju svoj obrazovni profil u skladu sa svojim interesovanjima (veliki broj izbornih predmeta). Bez obzira da li planirate karijeru u bankarstvu, finansijama, konsaltingu, IT-u, telekomunikacijama ili preduzetništvu, diploma Webster University otvoriće vam vrata. Studenti ovog univerziteta svoje karijere izgradili su u kompanijama poput Bank Austria, Erste Group, Hewlett Packard, IBM, Microsoft, NIKE, Philips, Siemens i u mnogim drugima.

studiranje u Beču

Lokacija

Kampus univerziteta u Beču osnovan je 1981. godine. Akreditovan je od strane HLC u Americi (Higher Learning Commission) i priznat je od strane austrijskog Ministarstva nauke i istraživanja kao privatni fakultet (AQ Austria). Fakultet se nalazi u prelepom istorijskom zdanju Palais Wenkheim, u drugom distriktu Beča i neposrednoj blizini centra grada. Iako je palata jedna od najstarijih zgrada u Beču, kampus je moderan, renoviran i prilagođen savremenoj nastavi 21. veka. Poseduje video-konferencijske učionice, studio za snimanje, kabinete za nastavu sa interaktivnim tablama, studio za produkciju, IT kabinet sa Windows i Mac računarima, bilblioteku i studentski prostor u prizemlju namenjen relaksaciji, druženju i odmoru nakon nastave.

Osnovne studije

Osnovne studije (Bachelor of Arts, Bachelor of Science) traju 3 ili 4 godine u zavisnosti od prethodnog obrazovanja studenta. U ponudi su sledeći smerovi (majors)i:

 • BSc in Business Administration
 • BA International Relations
 • BA Management (specijalizacija: Marketing, International Business)
 • BA Strategic Communication
 • BA Psychology.

Od izbornih predmeta (minors), tu su sledeći: Business, Economics, History, International  Relations, Management, Media Studies, Philosophy, Political Science, Psychology.

 

Master studije

Master studije na Webster University su programi koji traju od 14 meseci do 2 godine u zavisnosti od smera i prethodnog obrazovanja studenta. U ponudi su sledeći master programi:

 • MBA Master of Business Administration
 • Master of Arts in International Relations
 • Master of Arts in Psychology (Counselling Psychology)
 • Master of Science in Finance
 • Master of Science in Marketing

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti sertifikat o jezičkom nivou, jer se nastava odvija na engleskom jeziku (IELTS 6.0 ili ekvivalent za osnovne studije; IELTS 6.5 ili ekvivalent za master studije). Za osnovne studije neophodno je priložiti svedočastva iz prethodna dva razreda srednje škole, kao i diploma o završenoj srednjoj školi. Za master i MBA studije prilaže se transkript položenih predmeta i diploma osnovnih studija. Dodatni zahtev za MBA studije jeste da student ima minimum 2 godine radnog iskustva. Rok za prijavu na program je do popune mesta ili najkasnije 6 meseci pred početak programa (non-EU), dok studenti iz Evropske Unije mogu da se prijave najkasnije 1,5 meseci pre početka programa. Datumi početka osnovnih studija su avgust, oktobar, januar i mart, master studija su avgust i januar, u zavisnosti od odabranog smera.

 

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2022/2023

Osnovne studije: 21.300 € po godini (jesenji i prolećni semestar), odnosno 10.650 € po semestru

Master studije: 28.440 € po godini (za 36 US kredita, svi master programi), 37.920 € po godini (48 US kredita, Psihologija)

Smeštaj: 300 € – 900 € mesečno (privatni apartmani kreću od 890 € mesečno)

Dodatni troškovi: taksa za diplomiranje (100 €), Nacionalna studentska Unija Austrije (obavezna taksa 20,70 €), kasna prijava na program (100 € po semestru), dodatni fakultetski troškovi, knjige i nastavni mateirjal, viza, boravišna dozvola (120 €), zdravstveno osiguranje, imigraciona taksa za zdravstvo (obavezna za sve strane studente), avio karte, transferi, troškovi života, lični troškovi studenta I ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Webster University nudi stipendije brucošima, ali i studentima koji su već upisani na neki program fakulteta. Stipendije mogu biti od 750 € do čak 100% na cenu školarine, ali zavise od propisanih uslova (uspeh studenta, jezički nivo, finansijska situacija i drugi).

NAPOMENE

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Smeštaj i troškovi života

Smeštaj studenata moguće je organizovati u studentskim rezidencijama, zajedničkim stanovima, privatnim apatmanima (studio) ili drugim opcijama. Smeštaj može biti u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama (privatno ili zajedničko kupatilo/kuhinja), ali i stanovima za 1-2 osobe u zavisnosti od zahteva i navika samog studenta. Opcije zajedničkih stanova znatno su pristupačnije, a generalno se cene kreću od 300 € do 900 € mesečno. Za privatni studio blizu centra grada cene kreću od 890 € mesečno.

MOGUĆNOST RADA

Studenti koji dolaze iz EU zemalja ili Švajcarske, mogu da rade tokom studija najviše 20 sati nedeljno. Studenti koji ne dolaze iz EU mogu da rade u Austriji samo ako dobiju radnu dozvolu (aplicira poslodavac) i takođe najviše 20 sati nedeljno.

 

Webster University

Praterstraße 23, 1020 Wien, Austria

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".