Coventry University

Coventry University, Priory Street, Coventry, United Kingdom

London Southbank University

London South Bank University, Borough Road, London, UK

De Montfort University

De Montfort University, Leicester, UK

Cambridge School of Visual and Performing Arts

Cambridge School of Visual & Performing Arts, 14 Round Church St, Cambridge CB5 8AD, United Kingdom

Canterbury Christ Church University

Canterbury Christ Church University, N Holmes Rd, Canterbury CT1 1QU, United Kingdom

HULT International Business School

1 Education St, Cambridge, MA 02141, United States

Ostali fakulteti u Velikoj Britaniji

Bawdsey Manor

Berkshire

Bodiam

Bornmut

Brajton

Effingham

Folkstoun

Grejvsend

Haslemere

Hastings

Ili

Kingham

Krojdon

Liverpul

Mančester

Mickleham Village

Oksford

Oswestry

Portsmut

Ramsgejt

Rendcomb

Rickmansworth

Taunton

Tenbury Wells

Thorpe Underwood

Torki

Torp

Truro

Vinčester

Vorminster

Vorting

Fashion Branding & Creative Communication, Graphic Illustration, Animation

Cambridge School of Visual and Performing Arts

Cambridge School of Visual & Performing Arts, 14 Round Church St, Cambridge CB5 8AD, United Kingdom

Studije vizuelne i primenjene umetnosti u Engleskoj na CSVPA. Programi: pripremni programa, osnovne i master studije. Škola pruža mladim ljudima iz celog sveta mogućnost da se realizuju svoju željenu karijeru. Oblasti: Fashion, Fashion Branding & Creative Communication, Graphic Illustration, Graphic Design, Illustration & Animation…

Fakultet

Cambridge School of Visual and Performing Arts

CSVPA Cambridge School of Visual & Performing Arts jedna je od vodećih obrazovnih ustanova u oblasti studija vizuelne i primenjene umetnosti, dizajna, glume i muzike u Velikoj Britaniji. Osnovana je 1985. godine i do današnjeg dana u svoju ponudu uvrstila je osnovne i master studije, kao i pripreme programe za studije pod okriljem renomiranih obrazovnih institucija, poput UniveArsity of Arts London, Kingston University i najčuvenije britansAke pozorišne škole The Royal Academy of Dramatic Arts.
Tokom godina, CSVPA je pomogla napretku studenata ka nekim od najprestižnijih umetničkih škola, muzičkih
konzervatorijuma i škola glume. Budući da je industrija kreativnih umetnosti poslednjih godina u procvatu, proglašena je najbrže rastućom u Velikoj Britaniji, što je doprinelo i njenom velikom udelu u ekonomiji, ali i zapošljivosti i razvoju karijere nakon diplomiranja.
CSVPA izdvaja jedinstveno i personalizovano okruženje za učenje, kao i kreativan pristup nastavi. U svojoj ponudi ima neke od najboljih objekata za umetnost, kao i dosta prostora za individualan rad sa profesorima, što predstavlja dobru pripremu za profesionalnu karijeru ili nastavak studija. Nastava se odvija u izuzetno malim grupama, a tokom trajanja programa studenti se podstiču da stvaraju i razvijaju se u svakom momentu, koristeći diskusije, razmenu mišljenja i ideja. U sklopu kampusa koji se nalazi u čuvenom univerzitetskom gradu Kembridžu, studentima su na raspolaganju savremene 3D radionice (drvo, metal i plastika), digitalni mediji, fotografske tamne sobe, posebno dizajnirani kabineti za obradu i snimanje zvuka, radne prostorije za modu i umetnost, crtanje, fotografiju, kastinge, grafiku i ilustraciju, šminku, materijale, glumu i muziku. CSVPA nudi programe osnovnih i master studija, kao i program pripremne godine, proširene diplome,
pripremu za master i letnje škole.

studije vizuelne i primenjene umetnosti

Kembridž

U Kembridžu se nalazi preko 16 muzeja, uključujući Fitzwilliam Museum sa jednom od najvećih nacionalnih kolekcija umetnina, Kettle’s Yard jedna od najboljih galerija države i važan centar umetnosti 20. veka i primenjene umetnosti zatim Primavera izložbeni prostor za britanske umetničke talente iz oblasti keramike, stakla, nameštaja, metala i tekstila. Ovi kao i mnogi drugi objekti čine Kembridž jedinstvenim mestom za mlade talente u kojem će razvijati svoju kreativnost. Kada se doda istorija i arhitektora grada i zdanja zaista čine fantastičnu opciju za studente svih vrsta umetnosti.

Kembridž je univerzitetski grad, sa studentima iz celog sveta i sadržajima koji njihov boravak upotpunjuju i odlična je polazna tačka za upoznavanje sa ostalim delovima Velike Britanije, s obzirom da je udaljen samo 45 minut avozom od Londona i 20 minuta od aerodroma Stensted.

Osnovne studije

Osnovne studije traju ukupno tri godine, odnosno 6 semestara. Budući da je reč o umetnosti, predavanja su najčešćeinteraktivna i podrazumevaju radionice, gostujuća predavanja i sticanje praktičnih veština.  Iskustvo u 2019. godini pokazuje da je čak 90% studenata pronašlo svoje prvo zaposlenje tokom prvih 6 meseci nakon diplomiranja. Dostupni su sledeći smerovi osnovnih studija:

  • BA in Fashion
  • BA in Fashion Branding & Creative Communication
  • BA in Graphic Illustration

Master studije

Master studije traju ukupno godinu dana, odnosno 3 semestra. Kao i u slučaju osnovnih studija, predavanja su često usmerena na učenje iz prakse, na gostujuća predavanja, a studenti često učestvuju u projektima koji obuhvataju vizualne prezentacije. Dostupni su sledeći smerovi master studija:

  • MA in Art & Design
  • MA Graphic Design
  • MA Illustration & Animation
  • MA Fashion Design
  • MA Fasion Branding & Creative Communication

Pripremni programi

PRIPREMNA GODINA (Foundation Diploma) namenjena je budućim studentima u različitim umetničkim oblastima. Pripremna godina za studije moguća je u sledećim oblastima: Art & Design, Art & Design – Fashion, Art & Design – Graphics & Illustration, Art & Design – 3D Design, Drama, Music, Contemporary Dance. Ova godina školovanja namenjena je polaznicima koji su završili srednju školu, ali nemaju osnovna znanja u oblasti da bi se upisali direktno na BA studije.

Pripremna godina predstavlja bazu za buduće studente umetnosti kojima treba pomoć prilikom pravljena portfolia ili dodatnog usavršavanja engleskog jezika. Program traje godinu dana. Polaznici dobijaju diplomu Trinity College London, Level 4.

PRIPREMNI PROGRAM ZA MASTER (Pre-Master in Arts & Design) program koji predstavlja bazu za master studije u oblasti klasične umetnosti, dizajna ili primenjenih umetnosti. Namenjen je studentima kojima su potrebna dodatna znanja pred upis master studija ili onima koji su osnovne studije završili u nekoj drugoj oblasti,te su im potrebna osnovna znanja iz umetnosti. Program je namenjen polaznicima od 20 ili više godina i traje 1 semestar.

Ovi pripremni program omogućava studentima upis ne samo na CSVPA studije već i na programe na nekim od najprestižnijih britanskih univerziteta, umetničkih konzervatorijuma i dramskih akademija.

Letnji programi

Organizuju se u trajanju od 1 do 3 nedelje, a dostupni su sledeći programi: Portfolio Preparation, Portfolio Preparation & English, Fashion, Film Making, Musical Theatre, Acting, Music Performance, Music Production, Photography, Fasion Promotion, Fashion Styling, Painting & Drawing, Graphics & Illustration, 3D Design, Animation, Games Design.

Programi su uglavnom namenjeni polaznicima od 14 do 18 godina i za pojedine programe neophodno je imati određeni nivo engleskog jezika. Program priprema za portfolio namenjena je polaznicima od 16 ili više godina koji žele da upišu umetničku školu. Pohađanjem ovog programa polaznicima se garantuje upis dvogodišnje proširene diplome ili jednogodišnje pripremne godine. Letnji programi organizuju se od 28.06. do 22.08.2020.

Uslovi upisa

Osnovne studije: diploma srednje škole, IELTS 5.5 ili ekvivalent i umetnički portfolio.

Master studije: diploma osnovih studija u umetnosti, IELTS 6.5 ili ekvivalent, umetnički portfolio i motivaciono pismo.

Extended Diploma: nivo engleskog jezika IELTS 4.5 i osnovni portfolio ili audicija.

Foundation Diploma: nivo engleskog jezika IELTS 4.5 i lični portfolio polaznika ili audicija u zavisnosti od odabranog programa.

Pre-Master program: završene osnovne studije, minimum IELTS 6.0 i lični portfolio koji se procenjuje.

Početak programa: septembar

Cene i stipendije

ŠKOLARINA ZA 2020/2021.

Osnovne studije: 16.990 £ po godini za internacionalne studente.

Master studije: 21.990 £ po godini za internacionalne studente

Extended Diploma: 29.995 £ za godinu dana (3 tromesečja).

Foundation Diploma: 29.995 £ za godinu dana (3 tromesečja).

Pre-Master program: 8.495 £

Letnji kursevi: od 1450 £ do 3900 £ u zavisnosti od odabranog programa i dužine trajanja.

Dodatni troškovi: registracija 300 £, povratni depozit 2.200 £ (samo za akademske programe),bankarski troškovi, osiguranje, transfer od/do aerodroma (od 115 £ do 195 £ po pravcu, Londonski aerodromi), troškovi ispita, depozit za knjige i drugi eventualni lični troškovi.

Smeštaj

U ponudi su različite rezidencije u zavisnosti od uzrasta polaznika. Sobe u rezidencijama su jednokrevetne ili dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom (kuhinju deli više soba) i većina ih se nalazi na pešačkoj udaljenostiili kratku autobusku vožnju od škole. U zavisnosti od uzrasta polaznika, smeštaj može biti sa ili bez obroka. Na raspolaganju je i porodični smeštaj u porodici u Kembridžu. Smeštaj podrazumeva jednokrevetnu sobu, dok su ostale prostorije u domaćinstvu zajedničke. Porodice su proverene i imaju iskustvo u ugošćavanju polaznika u svoje domove.

Cene smeštaja kreću se od od 8.800 £ do 17.250 £ po godini u zavisnosti od programa, odabranog tipa smeštaja i uzrasta.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".