Internship u Austriji

Vienna, Austria

Webster University

Praterstraße 23, 1020 Wien, Austria

Ostali fakulteti u Austriji

Austrija

Salcburg

Sent Gilgen

Zell am See

Studije u Austriji, u Beču

Modul University

Studije u Beču na Modul univerzitetu, internacionalnom privatnom univerzitetu, koji je osnovala Privredna komora Beča.

Fakultet

Modul University

MODUL University je internacionalni privatni univerzitet, koji je osnovala Privredna komora Beča. Stručna škola MODUL College osnovana je još 1908. godine i jedna je od škola sa najdužom tradicijom obrazovanja u oblasti turizma i ugostiteljstva u celom svetu. Od 2007. godine MODUL univerzitet nudi vrhunsko visoko obrazovanje (BBA, BSc, MSc, MBA i PhD programe) u različitim oblastima. Preko 70% internacionalnih studenata obezbeđuje multikulturalno okruženje bitno za razvoj individualne ličnosti i razumevanje globalizacije. Sva predavanja su isključivo na engleskom jeziku, a predavači su visokokvalifikovani stručnjaci iz odabranih oblasti sa internacionalnim iskustvom.

Svi programi su akreditovani od strane Agencije za osiguranje kvaliteta i imaju akreditaciju Austrije, članice Evropske asocijacije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA).

studije u Beču

Beč

Univerzitetski kampus se nalazi na živopisnom brdu Kahlenberg, sa koga se pruža spektakularan pogled na austrijsku prestonicu. Na obroncima bečke šume, lokacija univerziteta nudi mirno okruženje idealno za učenje, a istovremeno boravak studenata u jednom od najlepših svetskih gradova. Pored mnogobrojnih učionica, zgrada univerziteta poseduje i panoramsku terasu sa koje se pruža najlepši pogled na grad. Svojim studentima MODUL nudi i razne vannastavne aktivnosti i ohrabruje ih u učestvovanju na njima. Vannastavne aktivnosti podrazumevaju različite studentske klubove, sportske turnire, društveno koristan rad, izlete i ekskurzije.

 

Osnovne studije

Programi osnovnih studija podeljeni su na BBA Bachelor of Business Administration i BSc Bachelor of Science. Ono što im je zajedničko jeste prva godina studija koja je opšta za sve smerove i obuhvata osnovne biznisa i menadžmenta poput poslovne administracije, prava, ekonomije, komunikacije, finansijskog menadžmenta i ličnog razvoja. BBA je usmeren na praktične veštine,  dok BSc programi obuhvataju usvajanje osnovnih principa nauke.

BBA Bachelor of Business Administration programi obuhvataju znanja o turističkoj, ugostiteljskoj ili industriji organizacije događaja. Sastavni deo programa jeste obavezna radna praksa koja pruža priliku da se integrišu teorijski koncepti u profesionalnom okruženju. Radni deo programa traje 4-6 meseci, odnosno oko 900 sati i omogućava studentima da steknu iskustvo u realnom poslovnom okruženju. Dostupni su sledeći smerovi studija:

  • BBA in Tourism and Hospitality Management (3 godine) sa specijalizacijom u            

                 – Tourism and Event Management

                 – Hotel Management

  • BBA in Tourism, Hotel Management and Operations (4 godine)

BSc Bachelor of Science in International Management je trogodišnji program na kome studenti stiču vrhunske rukovodeće veštine za poslovanje u internacionalnom okruženju. Ovaj program je idealan izbor za studente koji žele da grade karijeru u oblastima marketinga, prodaje i odnosima sa javnošću, finansijama, ljudskim resursima ili žele da pokrenu sopstveni posao. BSc program nudi specijalizaciju u sledećim oblastima:

– International Marketing

– Entrepreneurship and Leadership

– International Management

Master studije

Programi master studija podeljeni su na MSc Master of Science i MBA Master of Business Administration. Svi programi ukupno traju dve godine, s tim što se MBA program odvija jednom mesečno (2-3 dana), dok su MSc full-time program i predavanja se odvijaju sve vreme bez prekida.

MSc Master of Science programi usmereni su na razvoj kritičkog mišljenja i kolaborativnog učenja u susret izazovima 21. veka. Pored obaveznih predmeta za odabranu oblast, studenti imaju mogućnost da pohađaju dodatne kurseve jezika na jednoj do partnerskih institucija potpuno besplatno, kao i enrichment kurseve koji pomažu u ličnom i profesionalnom razvoju. Bez obzira na odabrani smer, dostupne su specijalizacije iz sledećih oblasti: Digital Marketing; Entrepreneurship, Innovation & Leadership; Innovation & Experience Design for Tourism; Real Estate Management; Sustainable Management & Policy; Tourism & Services Management. Na raspolaganju su sledeći smerovi:

  • MSc in Management
  • MSc in International Tourism Management
  • MSc in Sustainability Management

MBA Master of Business Administration program posebno je osmišljen za profesionalce koji žele da unaprede svoju karijeru budući da je dosta fleksibilan i moguće je uskladiti ga sa poslovnim i prvatnim obavezama. Ovo je dvogodišnji program kroz koji se usavršavaju osnovne poslovne discipline poput menadžmenta, ljudskih resursa, organizacionog ponašanja, računovodstva i finansija. Ukoliko MBA student završi sve obavezne kurseve u prvih 12 meseci programa, može dobiti MBA diplomu već nakon 18 meseci (uključujući 4 meseca posvećena pisanju disertacije).

Doktorske studije

Program je dostupan u oblasti Doctor of Philosophy (PhD) in Business and Socioeconomic Sciences. Reč je o četvorogodišnjem programu koji priprema kandidata za inovativan doprinos u istraživanju u specijalizacijama koje su vezane za industriju. Program obuhvata teoriju, metolodologiju i dizajn istraživanja, ali i specijalizovane istraživačke seminare koji se temelje na potrebama. Nakon završetka programa, student priprema disertaciju.

Pripremni program

Takozvani Foundation program studentu obezbeđuje pripremu za predstojeće osnovne studije na MODULU. Tokom pohađanja studenti usavršavanju engleski jezik, matematiku i određene aspekte biznisa, administracije, ekonomije i geografije. Paralelno sa adaptacijom i programom uči se o Austriji, kulturi i načinu života. Program traje jedan semestar (septembar-januar ili februar-jun) i odvija se na engleskom jeziku.

Uslovi upisa

Engleski jezik:  IELTS 5.5 za Foundation, 6.0 za BBA/BSc, 6.5 za MSc i MBA, 7.0 za doktorske studije.

Prethodno obrazovanje: diploma srednje škole i transkripti (Foundation/BA, BSc) diploma osnovnih studija (MSc, MBA).

Početak programa: februar, septembar.

Napomena: fakultet zadržava pravo da traži dodatna dokumenta za upis.

Cene i stipendija

Osnovne studije: 12.332 € po godini (trogodišnji program), 13.000 € (četvorogodišnji program).

Master studije:  9.500 € po godini (dve godine).

MBA program: 12.500 € po godini (dve godine).

Foundation program: 5.900 € za 1 semestar.

Doktorske studije: 11.250 € po godini (4 godine).

Dodatni troškovi: zdravstveno osiguranje 650 €, boravišna dozvola 120 €, karta za gradski prevoz 225 €, nastavni materijal 350 €, troškovi viziranja pasoša, avio karte/prevoz, , transferi, lični troškovi polaznika i drugi nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Modul univerzitet pruža i mogućnost dobijanja STIPENDIJA i umanjenja troškova školarine u iznosu 1.000 € – 16.000.

MOGUĆNOST RADA

Studenti imaju mogućnost zaposlenja na do 20 sati nedeljno. Takođe, po završetku studija imaju pravo da ostanu u Austriji do 12 meseci u svrhu traženja posla.

Smeštaj

MODUL univerzitet nema svoj privatni smeštaj, ali ima uspostavljenu saradnju sa dva lokalna provajdera smeštaja za studente. Moguće je biti smešten u studentskim rezidencijama, ali i privatnim opcijama smeštaja (studio, privatni stan, soba u zajedničkom stanu). Cena smeštaja zavisi od odabrane opcije (privatni/zajednički smeštaj, jednokrevetna/dvokrevetna soba). Savet je da se smeštaj rezerviše što ranije, jer je Beč vrlo popularan univerzitetski grad. Smeštaj: oko 3.600 € po godini, u zavisnosti od odabrane opcije. Troškovi života oko se kreću od oko 400€ mesečno (bez smeštaja).

Video

Kako izgleda studiranje na ovom fakultetu saznajte kroz epizodu našeg serijala “Svet je moje mesto”. Egidin TV serijal emitovan je na Radio Televiziji Vojvodine.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".