Ostale stipendije za fakultete u Velikoj Britaniji

Bawdsey Manor

Berkamsted

Bodiam

Bornmut

Brajton

Edinburg

Effingham

Falmut

Folkstoun

Grejvsend

Haslemere

Hastings

Ili

Kembridž

Kenterberi

Kingham

Koventri

Krojdon

Lejk Distrikt

Lester

Lidington

Liverpul

London

Mančester

Mickleham Village

Oksford

Oswestry

Portsmut

Ramsgejt

Rendcomb

Rickmansworth

Taunton

Tenbury Wells

Thorpe Underwood

Torki

Torp

Truro

Velington

Vinčester

Vorminster

Vorting

Stipendije za univerzitete u Velikoj Britaniji

Podelite:

Obrazovanje u Velikoj Britaniji otvara vrata gde god da ste u svetu. Od svetski priznatih univerziteta do inovativnog nastavnog pristupa i vodecih umova koji ga pružaju, Velika Britanija ima ono što je potrebno da svaki pojedinac dostigne svoj puni potencijal. Ova zemlja bila je izbor za neke od najvažnijih umova u istoriji, pa ukoliko razmišljate u pravcu postizanja velikih stvari, možete biti sigurni da ste na pravom mestu. Britanski univerziteti imaju neprikosnovenu reputaciju, akademsku izvrsnost i na hiljade kvalitenih programa koji su dostupni kako lokalnim tako i internacioalnim studentima iz različitih krajeva sveta.

Studenti imaju mogućnost da steknu veštine koje savremeni poslodavci traže, od samouverenog analitičkog razmišljanja do odličnih veština komunikacije. Potrebno je imati na umu da su školarine u Velikoj Britaniji visoke i pored njih treba planirati budžet i za dodatne troškove poput smesštaja, hrane, vize, avio karte, ličnih troskova. Međutim, visoke školarine nisu razlog da odustajete od snova i planova, a dobra vest je da postoji veliki broj odličnih stipendija i finansijske podrske za internacionalne studente koji žele da studiraju u u ovoj zemlji.

Pored raznih vrsta stipendija za školarine koje nude sami fakulteti, tu je i širok izbor stipendija koje propisuje vlada Velike Britanije, takozvane “Chevening Scholarships”. Gotovo sve stipendije temelje se na visokom postignuću, a ono može biti akademsko u smislu školskog uspeha i takmicenja, vannastavno u smislu sportskih i muzičkih uspeha, volontiranja, finansijske stipendije za one sa manjim prihodom, ali i stipendije za internacionalne učenike. Najčešće obuhvataju popust na školarinu, u nekim slučajevima i stipendiju na ceo iznos školarine, ali mogu biti i finansijska sredstva koja se koriste za regulisanje troškova smeštaja i hrane.

Stipendije su dostupne za osnovne i master studije i za njih se uglavnom aplicira pre apliciranja na fakultet, pa je važno razlikovati njihove rokove. Rokovi za stipendije najčešće su period od oktobra do februara, dok je rok za apliciranje na fakultet u većini slucajeva do marta ili aprila (ovde postoje odstupanja u zavisnosti od propisa same institucijea ali i tipa stipendije za koju se aplicira). U slučaju top univerziteta poput Oksforda i Kembridža prvo morate biti primljeni na studije da biste stekli uslov za apliciranje za stipendiju, a rok za apliciranje je jesen (najčešće oktobar), odnosno čak godinu dana pred početak samih studija.

Zbog svih pomenutih činjenica važno je na vreme početi sa planovima i analizom svih dostupnih opcija.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".