Notre-Dame International School

Notre Dame International High School Paris - Boarding School in France, Grande Rue, Verneuil-sur-Seine, France

Državne srednje škole u Francuskoj

France

Ostale srednje škole u Francuskoj

Anitibi

Juan-les-Pins

Kan

Monpelje

Nica

Pariz

Verneuil-sur-Avre

IB srednja škola blizu Pariza

Notre-Dame International School

Program za 2023/24. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Notre Dame International High School Paris - Boarding School in France, Grande Rue, Verneuil-sur-Seine, France

Srednja škola u Francuskoj

Nastavni programi: IB Diploma Program, US High School Curriculum

Škola

Notre-Dame International School

Notre-Dame International School je internacionalna srednja škola koja se nalazi u blizini Pariza. Škola posluje pri Notre-Dame Les Oiseaux, prestižnoj francuskoj srednjoj školi sa dugom istorijom kvalitetnog obrazovanja u vrlo kompetetivnom sistemu privatnih srednjih škola u svetu. Na ovaj način učenicima se pruža izvanredna prilika da kombinuju akademsko znanje dok pohađaju američki nastavni plan na engleskom jeziku, sa učenjem francuskog jezika i kulture nedaleko od Pariza.

Škola se nalazi na kampusu Notre-Dame Les Oiseaux, u gradu  Verneuil-sur-Seine koji je udaljen 38 km od centra Pariza. Ovaj pitomi grad smešten je  na obalama reke Sene, dovoljno blizu metropole, ali i dovoljno udaljen od gradske vreve, što omogućava đacima da se skoncentrišu na učenje. Grad pruža zdravu životnu sredinu sa brojnim parkovima, baštama, rekama i jezerima. Kampus škole predstavlja veliku zajednicu od oko 3000 učenika (učenici koji pohađaju francuski nastavni program zajedno sa oko 50 internacionalnih učenika koji pohađaju američki nastavni program). Već godinama unazad u kampusu se vrše ozbiljna ulaganja u cilju poboljšanja i modernizacije sadržaja koji se nude učenicima. Reč je o višegodišnjem projektu koji finansira sama škola, ali i francuska nacionalna i lokalna uprava. Pored učionica, spavaonica za učenike koji borave u internatu i kafeterije u kojoj se služi ručak, kampus raspolaže medijskim centrom i novom bibliotekom.

Osnovni cilj škole je da pripremi učenike za profesionalni uspeh. Srednjoškolski nastavni plan stavlja naglasak na razvijanje kritičkog mišljenja i intelektualnog razvijanja u okviru priprema za uspešno studiranje. Ova srednja škola veliku važnost daje individualnom učenju. Odnos profesora i učenik  se kreće od 1:6 do 1:20. Male grupe stvaraju atmosferu u kojoj je moguća lična interakcija učenika i profesora i koja dozvoljava da se radi na ličnim intreresovanjima svakog učenika. Cilj škole je da svojim učenicima pruži priliku da razvijaju svoju ličnost, društvenu svesnost i kreativnost kroz mnogobrojne aktivnosti i klubove. Vrlo je bitno da se učenici osećaju prijatno u svom okruženju i da uspostave pozitivnu interakciju sa drugim inostranim đacima, što škola omogućava organizujući brojne izlete, igranke, vannastavne aktivnosti.

srednja škola u Francuskoj

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Verneul-sur-Seine, 38 km od Pariza

Godina osnivanja: 1929.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 14-18 godina po dolasku

Najbliži aerodrom: Charles de Gaulle, Paris Orly

Nastavni programi: US High School Curriculum

 Školarina za internacionalne učenike za 2023/24: 25.600 €- 32.800 € po godini (cena zavisi od godine školovanja koja se upisuje i odabranog tipa smeštaja – smeštaj u internatu ili boravak u lokalnoj porodici).

Cena uključuje: administrativnu taksu, nastavu, ručak u školi, odabranu opciju smeštaja, aerodromski transfer (u dolasku i povratku), pomoć oko procesa viziranja, savetovanje i podrška tokom akademske godine, zdravstveno osiguranje.

 Dodatni troškovi: registracija 10.700 RSD (ili 90 €), dodatni školski troškovi oko 600 € po godini (putovanja, ispiti, klubovi i drugo), obavezna taksa za US i IB program, gradski prevoz 400 €, putno osiguranje (gubitak prtljaga, kašnjenje leta), viza, ručak vikendom za polaznike koji borave u rezidenciji, avio karte, vanredni transferi, lični troškovi polaznika, bankarski troškovi i ostali nepomenuti troškovi.

srednja škola blizu Pariza

Izdvajamo

  • Privatna internatska škola u okolini Pariza
  • Jedinstvena mogućnost za pohađanje američkog programa u Evropi
  • Nudi obiman kulturološki i lingvistički program na francuskom jeziku
  • Dodatni časovi engleskog jezika uključeni su u cenu školarine.

Uslovi upisa

Za internacionalne učenike uslovi upisa su minimum dve godine učenja engleskog jezika i dobri akademski rezultati. Nije neophodno znanje francuskog jezika.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se  najviše svidele.

Notre-Dame International School

Notre Dame International High School Paris - Boarding School in France, Grande Rue, Verneuil-sur-Seine, France

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".