Ostale srednje škole na Kipru

Larnaka

Limasol

Internacionalna srednja škola na Kipru

Pascal English Schools

Program za školsku 2023/24 godinu

Skinite PDF

Podelite:

Srednja škola na Kipru

Nastavni program: IB International Baccalaureate Diploma, GCSE, A-level

Škola

Pascal English Schools

Pascal English School je deo jedne od najvećih obrazovnih organizacija, sa najdužnom tradicijom na Kipru, Pascal Education. Organizacija se sastoji od tri engleske i dve grčke srednje i osnovne škole koje su smeštene u Nikoziji, Limasolu i Larnaki. Škola u Nikoziji je internatska škola koja akreditovana od strane Ministarstva obrazovanja i kulture Kipra, ispitini je centar za Cambridge međunarodne ispite i u školi se nastava odvija na engleskom jeziku. Sa ponosom ističe prolaznost od čak 75% učenika koji nakon završene srednje škole upisuju neke od najboljih univerziteta u Velikoj Britaniji i širom sveta.

Škola zauzima moderan kampus koji se prostire na 11ha zemljišta i koji je smešten u Lakatamiji, pregrađu koji je od centra Nikozije udaljen oko pola sata vožnje. Kampus raspolaže sa 38 savremeno opremljenih učionica, 4 amfiteatra, 5 računarskih laboratorija, 4 laboratorije za prirodne nauke (fizika, hemija, biologija), posebno dizajnirane prostorije za nauku, tehnologiju, muziku, umetnost i ekonomiju. Učenici imaju pristup biblioteci, kantini, kafeu, spavaonicama, sportskim terenima (fudbal, košarka, odbojka) i bazenu na otvorenom koji ima grejanje.

Škola priprema učenike za kiparsku srednjoškolsku diplomu Apolytirion, IB International Baccalaureate Diploma program i britanski  A-level program. Učenici se odlučuju koji internacionalni srednjoškolski program žele da pohađaju i uz njega slušaju i predmete koji su neophodni za Apolytirion. Pored akademskog dela organizuju se vannastavne aktivnosti, učenički klubovi, ekskurzije i putovanja, a posebna pažnja daje se sportovima poput košarke, fudbala, rukometa, plivanja, odbojke, vaterpola, aerobika. Škola svojim učenicima pomaže prilikom odabira i apliciranja na univerzitete, ali i vrši savetovanje u vezi karijere i pronalaženja adekvatnih programa prakse.

srednja škola na Kipru

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Lakatamia, predgrađe Nikozije, Kipar

Godina osnivanja: 1988.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 12-18 godina

Broj učenika: 25% internacionalnih učenika

Najbliži aerodrom: Larnaca International Aiport (oko 35 minuta od škole)

Nastavni program: IB International Baccalaureate Diploma, GCSE, A-level

Cena za internacionalne učenike za 2023/24 godinu: 27.000 € – 30.000 € po godini (u zavisnosti od razreda koji se upisuje).

Cena ukjučuje školarinu, eksterne ispite i dodatne časove, izborne predmete, registraciju, adminsitrativnu taksu za IB program, rad u laboratoriji (za predmete hemija, biologija, fizika, umetnost), sportska taksa, pomoć u izboru i apliciranju na fakultet, knjige i nastavni materijal, uniform, smeštan na bazi punog pansiona, zdravstveno osiguranje, gradski prevoz.

Dodatni troškovi: prijava 15.ooo rsd, viza, avio karte, transferi (60 € po pravcu), smeštaj i hrana tokom raspusta, eksterni ispiti, pozvratni depozit u slučaju štete (300 €), gradski prevoz, troškovi ekskurzija i dodatnih sportskih aktivnosti (oko 150 € mesečno), lični troškovi učenika i drugi nepomenuti troškovi.

privatna srednja škola na Kipru

Izdvajamo

  • Pristupačna cena IB programa, jednog od najzahtevnijih akademskih programa u svetu.
  • Sigurno okruženje sa vrlo prijatnom klimom tokom cele godine.
  • Vrlo bogat program aktivnosti (ronjenje, jedrenje i druge).
  • Najsavremeniji nastavni, vannastani i smeštajni objekti.
  • Pomoć i savetovanje prilikom apliciranja na univerzitete.

Uslovi upisa

Uslovi za upis internacionalnih polaznika prvenstveno su da se prikaže uspeh is prethodnih godina školovanja u vidu svedočanstava za prethodne dve školske godine. Pored toga, svi polaznici rade test engleskog jezika (radi procene jezičkog nivoa) i test matematike. Nakon toga, internacionalni polaznici rade i Skype intervju prilikom kojeg se procenjuje verbalni engleski jezik i radi se izbor predmeta koje će učenik da pohađa (u skladu sa interesovanjima, budućim studijama).

 

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".