Ostali fakulteti u Francuskoj

Anitib

Francuska

Juan-les-Pins

Kan

Monpelje

Nica

Verneuil-sur-Avre

Verneul-sur-Seine

Fakultet

Ecole Ferrières

Château de Ferrières se smatra najvećim i najraskošnijim zamkom iz 19. veka i nalazi se na 20 km od Pariza. Sagrađen je za Rothschild porodicu i bio je u njihovom vlasništvu sve do 1975. godine, kada je poklonjen Univerzitetu u Parizu. Danas se u čuvenom zamku nalazi Ecole Ferrières škola za hotelijerstvo, gastronomiju i menadžment luksuznih delatnosti. Zamak Ferrières odražava osnivačka načela škole: izuzetnost, tradiciju, otvorenost uma i inovativnost.

Na 500 m od zamka se nalazi luksuzni hotel sa 4 zvezdice Le Paxton Resort & Spa, koji je partner škole. Studenti tako mogu, pod nadzorom iskusnih profesionalaca, da steknu praktično znanje savladane teorijske obuke različitih operativnih i rukovodećih pozicija u luksuznim hotelima.

ecole ferrieres pariz

Kampus

Kampus

Škola je kompletno renovirala zamak i prilagodila ga potrebama studenata. Zamak je pretvoren u jedinstven i luksuzan kampus od 20.000 m² koji može da primi oko 1.000 studenata i na kome se mogu pohađati i teorijski i praktični delovi programa. U sklopu kampusa se nalaze učionice, auditorijum sa 500 sedišta, 1.000 m² radnog prostora u najsavremenije opremljenim profesionalnim kuhinjama, vinski podrumi i dva restorana. Studentima je na raspolaganju i recepcija, studentska kafeterija, obimna biblioteka, kao i zajedničke prostorije isključivo namenjene studentima i njihovim aktivnostima. Savremena tehnologija je u velikoj meri zastupljena u pedagoškim programima i IT obrazovanje je vrlo zastupljeno u nastavnom planu.

hotelijerstvo pariz

Osnovne studije

Ferrières nudi dva tipa osnovnih studija – Bachelor Ferrières (tri godine) i International Bachelor of Business Administration (četiri godine). Programi pripremaju studente da postanu efikasni profesionalci u odabranoj oblasti, a studije se odvijaju na engleskom ili francuskom jeziku. Prve dve godine pružaju studentima jake tehničke i akademske veštine koje im omogućavaju da odaberu oblast specijalizacije koju će pohađati tokom treće ili treće i četvrte godine. Oblasti specijalizacije za trogodišnje osnovne sudije su: Culinary Arts & Cuisine; Culinary Arts & Pastry; Sommelier; Room Division / Houskeeping; Food & Beverage; Front office / Receptionist. Oblasti specijalizacije za četvorogodišnje osnovne studije su: Hospitality ”Luxury and Lifestyle”; Events ”Design & Operations”; Hospitality Talent and Development; Digital Marketing, Hospitality Innovation; Food Service ”Culinary Arts Service & Sommelier”; Revenue Management “Operations and Distribution”; Luxury & Retail Omnicanal Marketing; Wine Management and Marketing.

Program osnovnih studija uključuje i internacionalno iskustvo – radnu praksu i razmenu studenata, u ukupnom trajanju do 16 meseci. Na završetku svake akademske godine student imaju radnu praksu u trajanju od minimum 4 meseca. Škola omogućava i transfer studenata na drugu ili treću godinu studija. Za direktan upis druge godine studija neophodno je imati i minimum 60 stečenih ESPB; za direktan upis na treću godinu studija neophodno je imati i minimum 120 ESPB.

Program za akademsku 2022./23. godinu

Skinite PDF

PAP Program

Programme Accélérateur de Pratique ili Practice Accelerated Programme je jedinstven program prakse specifičan za Ferrières. Tokom studija aktivno se primenjuje stečeno znanje kroz realan rad u školskim restoranima i hotelima. Dva do tri dana nedeljno studenti rade sa profesionalcima iz svoje odabrane oblasti specijalizacije kako bi usavršili svoje veštine u realnom poslovnom okruženju.

Master studije

Program kombinuje snažan akademski plan sa indivudualnim projektima. Metodologija nastave uključuje pristup ”učenje kroz upravljanje projektima” i fokusira se na realne poslovne situacije. Ovaj master program je jedinstven budući da student imaju mogućnost da na organizovanim radionicama i u centrima za razvoj karijere pohađaju programe kojima stiču samopouzdanje u korišćenju poslovnih veština. Program traje jednu ili dve godine, s tim što dvogodišnji master daje mogućnost da se u drugoj godini student opredeli za jednu od pet specijalizacija. Takođe, dvogodišnji master program uključuje i obavezan radni deo programa, 5 meseci nakon prve godine i 6 meseci nakon druge godine. Specijalizacije su:

Luxury Hospitality & Innovation
• Food Service & Event Design
• Wine Marketing & Distribution
• Revenue & Distribution
• Hospitality Talent Development

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti sertifikat o nivou jezika na kojem se odvija nastava (francuskog ili engleskog IELTS 6.0 ili ekvivalent). Pored jezičkog sertifikata za osnovne studije prilaže se i diploma srednje škole, dok je za master studije neopodna diploma osnovnih studija (180 ESPB za MSc 1 ili 240 ESPB za MSc 2). Svi kandidati pozivaju se na Skype intervju sa odborom škole.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2022/2023 za non-EU studente:
Osnovne studije: 18.400 € po godini
Master studije: 27.600 € po godini
Smeštaj: 350 € – 550 € mesečno
Dodatni troškovi: obavezne registracije, zdravstveno osiguranje, viziranje pasoša, knjige I nastavni material, bankarski troškovi, avio karte, transferi, lični troškovi studenta I ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA
Tokom prve tri godine osnovnih studija, studentima se odobrava specijalna stipendija od fondacije Ferrières koja iznosi do 6.000 € po godini. Stipendija se dodeljuje na osnovu sledećih kriterijuma: vreme aplikacije, kvalitet aplikacije i godišnji prihodi aplikanta ili roditelja.

Smeštaj i troškovi života

Studentima je obezbeđen smeštaj u zajedničkim stanovima u blizini škole. Škola organizuje dnevni prevoz do škole. Cena smeštaja zavisi od vrste i standarda odabranog smeštaja i kreće se od 350 € do 550 € mesečno.

Ecole Ferrières

Rue du Château, 77164 Ferrières-en-Brie, France

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".