Hellenic Language School Alexander The Great

Selinou 92, Chania 731 31, Greece

Hellenic Language School Alexander The Great Atina

Mavrommateon 25, Athens 104 34, Greece

Kursevi grčkog jezika u Atini

Hellenic Language School Alexander The Great Atina

Program za 2020. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Cenovnik

Mavrommateon 25, Athens 104 34, Greece

Škola grčkog u Atini nalazi se u samom centru grada u modernoj zgradi pored čuvenog državnog arheološkog muzeja i na 50 m od parka Pedio tou Areos. Kursevi se organizuju tokom cele godine, za sve nivoe znanja.

Škola

Hellenic Language School Alexander The Great Atina

Ova škola osnovana je 1972. godine i nosi ime Aleksandar Veliki uzeto kao podsetnik na vreme Aleksandrove vladavine kada je grčki jezik bio veoma široko rasprostranjen. Ovo je prva škola u Grčkoj koja se posvetila podučavanju jezika, pa je od samog početka škola razvijala program za rad sa stranim polaznicima.  Škola je danas članica Delta Educational Group, a ima i svoje ogranke u Atini, Solunu i Hanji (Krit) u Grčkoj, te Sofiji i Plovdivu u Bugarskoj.

Škola grčkog jezika u Atini nalazi se u samom centru grada u modernoj zgradi pored čuvenog državnog arheološkog muzeja i na 50 m od parka Pedio tou Areos. U okruženju škole nalazi se na stotinu restorana, barova i kafića, što polaznicima daje pristup svim važnim mestima centra grada. Škola raspolaže sa izvrsnim uslovima za učenje, najmodernijom opremom, klimatizovanim učionicama, prostorijom sa kompjuterima, kafeterijom i bibliotekom.

Nastava se zasniva na komunikativnom pristupu učenja jezika, a kroz dijaloge među polaznicima u određenom socijalnom okruženju (u skladu sa temom koja se obrađuje na času). Program je dizajniran tako da obuhvata sve četiri jezičke veštine, a one su čitanje, pisanje, slušanje i govor.

Polaznici uobičajeno stižu jedan dan ranije pred početak nastave. Školsko osoblje kontaktira pristiglog polaznika i pomaže mu oko formalnosti u vezi sa smeštajem i daje mu informacije, instrukcije i obaveštenja o gradu. Nastava počinje u 09:00 h, a prvog dana (sem za potpune početnike) radi se test koji pokazuje nivo znanja prema kojem se polaznik raspoređuje u odgovarajuću grupu. Na kraju kursa radi se test o postignutom znanju i dobija se sertifikat škole.

Vreme van nastave – Pored časova grčkog jezika, škola organizuje pohađanje i časova iz tradicionalnog grčkog folklornog plesa koje drže profesionalni instruktori plesa – što znači da se polaznik može zabaviti učeći tradicionalne korake Grka Zorbe. Pored časova plesa mogu se posećivati i predavanja iz grčke muzike gde se uči sviranje na nekom od tradicionalnih instrumenata. Škola takođe organizuje i ekskurzije po Atini ili posete Delfima i nekim ostrvima.

Destinacija

Atina

Kao glavni grad Grčke i grad izuzetne istorije, Atina je kolevka evropske civilizacije i kulture. Grad predstavlja koncentraciju istorijskih znamenitosti iz perioda slavne antike, njene umetnosti i filozofije, a u okviru grada nalazi se veliki broj pravoslavnih hramova, muzeja i galerija. Ova metropola sa svojih 4 miliona stanovnika danas predstavlja jedan od modernijih gradova u Evropi, a tekovine savremene Atine primetne su na raznim trgovima, restoranima, tavernama, noćnim klubovima i drugim atrakcijama ovog grada.

Samo neke od znamenitosti koje su obeležja ovog grada svakako su prepoznatljivi Partenon, Akropolj, staro pozorište i planina Likavitos. Pored navedenih istorijskih mesta, na raspolaganju su i zanimljive turističke atrakcije poput fudbalskog stadiona Panathenaic Stadium, muzeja Hellenic Motor Museum, pozorišta Pallas i Olympia, bioskopa Attikon & Apollon, zabavnog parka Allou Fun Park i mnogih drugih.

škola grčkog u Atini

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve grčkog jezika:

Standardni grčki

Standardni grčki jezik u malim odeljenjima (kompaktni kurs, prošireni kurs, individualna nastava)

Biznis grčki

Individualna nastava podređena specifičnim potrebama polaznika

Antički grčki

Individualna nastava podređena specifičnim potrebama polaznika

Program za profesore grčkog

Individualna nastava podređena specifičnim potrebama polaznika

Letnji kurs

Smeštaj

Škola pažljivo bira tipične grčke porodice koje žive u predgrađu i od kojih se lako stiže do škole i gradskog centra. Boravak u grčkoj porodici omogućava blizak kontakt sa grčkom svakodnevicom, ali i mogućnost da se tokom čitavog dana vežba grčki jezik. Polaznici imaju svoje privatne sobe, doručkuju sa porodicom i koriste zajedničke prostorije za dnevni boravak. Polaznici uobičajno stižu u porodicu nedeljom, dan pred početak kursa jezika, i ostaju do subote, dan posle kursa jezika.

Hotelski smeštaj je takođe na raspolaganju. Polaznici mogu da biraju hotele različitih kategorija.

Hellenic Language School Alexander The Great Atina

Mavrommateon 25, Athens 104 34, Greece

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".