Hellenic Language School Alexander The Great

Selinou 92, Chania 731 31, Greece

Hellenic Language School Alexander The Great Atina

Mavrommateon 25, Athens 104 34, Greece

Kursevi grčkog jezika u Atini

Hellenic Language School Alexander The Great Atina

Program za 2022. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Cena: od 770 €

Cenovnik

Mavrommateon 25, Athens 104 34, Greece

Škola grčkog u Atini nalazi se u samom centru grada u modernoj zgradi pored čuvenog državnog arheološkog muzeja i na 50 m od parka Pedio tou Areos. Kursevi se organizuju tokom cele godine, za sve nivoe znanja.

Škola

Hellenic Language School Alexander The Great Atina

Ova škola osnovana je 1972. godine i nosi ime Aleksandar Veliki uzeto kao podsetnik na vreme Aleksandrove vladavine kada je grčki jezik bio veoma široko rasprostranjen. Ovo je prva škola u Grčkoj koja se posvetila podučavanju jezika, pa je od samog početka škola razvijala program za rad sa stranim polaznicima.  Škola je danas članica Delta Educational Group, a ima i svoje ogranke u Atini, Solunu i Hanji (Krit) u Grčkoj, te Sofiji i Plovdivu u Bugarskoj.

Škola grčkog jezika u Atini nalazi se u samom centru grada u modernoj zgradi pored čuvenog državnog arheološkog muzeja i na 50 m od parka Pedio tou Areos. U okruženju škole nalazi se na stotinu restorana, barova i kafića, što polaznicima daje pristup svim važnim mestima centra grada. Škola raspolaže sa izvrsnim uslovima za učenje, najmodernijom opremom, klimatizovanim učionicama, prostorijom sa kompjuterima, kafeterijom i bibliotekom.

Nastava se zasniva na komunikativnom pristupu učenja jezika, a kroz dijaloge među polaznicima u određenom socijalnom okruženju (u skladu sa temom koja se obrađuje na času). Program je dizajniran tako da obuhvata sve četiri jezičke veštine, a one su čitanje, pisanje, slušanje i govor.

Polaznici uobičajeno stižu jedan dan ranije pred početak nastave. Školsko osoblje kontaktira pristiglog polaznika i pomaže mu oko formalnosti u vezi sa smeštajem i daje mu informacije, instrukcije i obaveštenja o gradu. Nastava počinje u 09:00 h, a prvog dana (sem za potpune početnike) radi se test koji pokazuje nivo znanja prema kojem se polaznik raspoređuje u odgovarajuću grupu. Na kraju kursa radi se test o postignutom znanju i dobija se sertifikat škole.

Vreme van nastave – Pored časova grčkog jezika, škola organizuje pohađanje i časova iz tradicionalnog grčkog folklornog plesa koje drže profesionalni instruktori plesa – što znači da se polaznik može zabaviti učeći tradicionalne korake Grka Zorbe. Pored časova plesa mogu se posećivati i predavanja iz grčke muzike gde se uči sviranje na nekom od tradicionalnih instrumenata. Škola takođe organizuje i ekskurzije po Atini ili posete Delfima i nekim ostrvima.

Destinacija

Atina

Kao glavni grad Grčke i grad izuzetne istorije, Atina je kolevka evropske civilizacije i kulture. Grad predstavlja koncentraciju istorijskih znamenitosti iz perioda slavne antike, njene umetnosti i filozofije, a u okviru grada nalazi se veliki broj pravoslavnih hramova, muzeja i galerija. Ova metropola sa svojih 4 miliona stanovnika danas predstavlja jedan od modernijih gradova u Evropi, a tekovine savremene Atine primetne su na raznim trgovima, restoranima, tavernama, noćnim klubovima i drugim atrakcijama ovog grada.

Samo neke od znamenitosti koje su obeležja ovog grada svakako su prepoznatljivi Partenon, Akropolj, staro pozorište i planina Likavitos. Pored navedenih istorijskih mesta, na raspolaganju su i zanimljive turističke atrakcije poput fudbalskog stadiona Panathenaic Stadium, muzeja Hellenic Motor Museum, pozorišta Pallas i Olympia, bioskopa Attikon & Apollon, zabavnog parka Allou Fun Park i mnogih drugih.

škola grčkog u Atini

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve grčkog jezika:

Standardni grčki

Standardni grčki jezik u malim odeljenjima (kompaktni kurs, prošireni kurs, individualna nastava)

Poslovni grčki

(preduzetništvo, turizam..) u trajanju od 4 nedelje. Nastava može biti i individualna;

Program za profesore grčkog

Individualna nastava podređena specifičnim potrebama polaznika

Letnji kursevi

Smeštaj

Smeštaj u Atini u lokalnim prodicama je odlična izbor za one koji pored učenja jezika, žele da se upoznaju sa tradicijom i načinom života loklanog stanovništva. Porodice se nalaze u cenytru Atine, dobro povezane gradskim prevozom sa školom. U okviru porodice, polaznik je smešten u jednokrevetnoj sobi i sa ostalimčalnovima domaćonstva dele zajedničke prostorije (kupatilo, dnvena soba,  kuhinja). Isharan je u porodici noćenje sa doručkom. Za one koji žele veću samostalnost i privatnost imaju mogućnost smeštaja u apartmanima, koji se nalaze u blizini škole. Apartmani ili studija su nameštena, sa 1 ili 2 sobe, kuhinjom, dnevnim boravkom. Posteljina i peškiri su obezbeđeni. Smeštaj je bez hrane.

Hellenic Language School Alexander The Great Atina

Mavrommateon 25, Athens 104 34, Greece

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".