Ostali fakulteti u Francuskoj

Anitib

Francuska

Juan-les-Pins

Kan

Monpelje

Nica

Verneuil-sur-Avre

Verneul-sur-Seine

Fakultet

International Fashion Academy

International Fashion Academy Paris (IFA Paris) je savremena škola za dizajn i biznis osnovana 1982. godine u Parizu. Nalazi se na čelu modne i luksuzne edukacije i nudi programe koji odražavaju svu širinu mogućnosti dostupnih u ovoj oblasti. Kroz programe IFA Paris stiče se globalni uvid u modnu industriju i veštine koje su neophodne za rad na međunarodnoj modnoj sceni. Programe u Parizu godišnje pohađa preko 1000 polaznika iz više od 50 zemalja sveta. IFA partneri su neka od najpoznatijih svetskih modnih imena poput Calvin Klein, D&G, Chloe, Giorgio Armani, L’Oreal, Louis Vuitton, Max Mara, Prada, Swarovski, Replay i drugi.

fakultet dizajn biznis Parizu

Destinacija

Pariz

IFA kampus u Parizu smešten je u srcu 19. arondismana i sadrži mnoštvo pogodnosti za studente – prostrane kabinete, studentske prostorije za odmor i relaksaciju, istraživački centar, ateljee, krojačnice, centar za dizajniranje, kafe bar i ono što je najvažnije – nekoliko veoma prostranih modnih radionica u kojima se razvijaju projekti studenata. Okruženje kampusa je umetničko i živopisno, jer je mesto mnogih kulturnih znamenitosti, koncerata i baletskih predstava, a ovaj deo grada prepoznatljiv je i po drugim prestižnim školama kreativne umetnost.

IFA danas sa ponosom ističe još dva svoja kampusa – u Šangaju i Istanbulu. Akademsku ponudu čini širok izbor jedinstvenih programa koji su kreirani u odnosnu na potražnju u modnoj industriji, u cilju pripreme studenata za život, izazove i posao nakon što završe svoje obrazovanje. Nastavu drže međunarodni predavači koji imaju izuzetno iskustvo u industriji – kako u visokoj modi, tako i u avangardnim pristupima.

Osnovne studije

Osnovne studije traju tri godine, nose ukupno 180 ESPB bodova i predavanja se odvijaju na engleskom jeziku. Studijski programi dostupi su i online i programi počinju u septembru ili januaru. Osnovne studije dostupne su u sledećim oblastima:

  • BA Fashion Design & Technology,
  • BA Fashion Marketing,
  • BA Fashion Sustainability (major: Design ili Marketing).

 

Program za 2023/24. godinu

Skinite PDF

Master studije

Master studije traju 1,5 – 2 godine u zavisnosti od odabranog programa (15 ili 24 meseca) i predavanja se odvijaju na engleskom jeziku. Master programi dostupni su u sledećim oblastima:  MA Contermporary Fashion Design, MBA Fashion Management (major: Luxury, Apparel ili Media), MBA Fashion Technology. Programi počinju u septembru (neki programi počinju i u januaru). Svi master programi osim MA Contermporary Fashion Design dostupni su i za online studiranje.

 

 

Pripremni program

Pripremni program Fashion Design & Marketing je namenjen onim polaznicima koji pre upisa na osnovne studije nisu sigurni za koju oblast žele da se odluče. Tokom ove pripremne godine student dobija uvid u sve aspekte modne industrije – biznis i dizajn, a osim toga ima priliku i da pohađa kurs francuskog i upoznaje se sa svetom mode u Parizu. Program se odvija na engleskom jeziku i traje 7 meseci.

Kratki kursevi

Ovi programi traju od 5 dana do 7 nedelja, u zavisnosti od odabranog kursa, i odvijaju se na engleskom jeziku (pretežno u martu, julu i oktobru). Programi su dostupni u sledećim oblastima: Future Fashion, Upcycling Fashion, Fashion Event Planning, Creative Director, Fashion Luxury Business, Fashion Studio, Fashion Portfolio, Fashion Design Discovery, Fashion & Luxury Business. Svi kursevi su dostupni i u online formatu (osim Fashion Portfolio), ali traju kraće i samim tim su znatno sažetiji.

 

Letnji kursevi

Ovo su intenzivni desetodnevni programi koji se odvijaju na engleskom jeziku u julu. Programi se održavaju i uživo i u online formatu i dostupni su u sledećim oblastima: Fashion Design Discovery i Fashion & Luxury Business.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti sertifikat o jezičkom nivou, jer se nastava odvija na engleskom jeziku (minimum IELTS 5.5 ili ekvivalent za osnovne studije i pripremni program, minimum IELTS 6.5 ili ekvivalent za master studije). Usled zatvaranja mnogih ispitnih centara zbog pandemije Covid-19, IFA prihvata i IELTS Indicator test, koji se polaže online. Za osnovne studije i pripremni program neophodno je priložiti svedočanstva iz prethodne dve godine školovanja, diplomu srednje škole (ako su već završili školu, inače može naknadno), motivaciono pismo, CV i portfolio. Za apliciranje na master studije prilaže se transkript položenih ispita i diploma osnovnih studija (ako je student već diplomirao), radno iskustvo u relevantnoj oblasti (može I praksa), motivaciono pismo, CV i portfolio. Svi kandidati pozivaju se na intervju putem Skype-a.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2023/2024

Osnovne studije: 9.400 € na kampusu ili 6.500 € online po godini

Master studije/MBA: 12.800 € 14.800 € po godini; 9.500 € online programi po godini

Pripremni program: 6.000 € za 7 meseci

Kratki kursevi: 1.500 € – 4.000 €, u zavisnosti od odabranog kursa; 500 € – 1800 € online kursevi.

Letnji kursevi: 1.000 € na kampusu, 500 € online

Dodatni troškovi: taksa za apliciranje na program (50 € – 150 € u zavisnosti od programa), administrativna taksa (200 € u zavisnosti od programa), studentska viza, boravišna dozvola, nastavni materijal (400 €), knjige, troškovi života u Parizu, zdravstveno osiguranje, avio karte, transferi, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

IFA nudi izbor od nekoliko stipendija, a student može aplicirati samo za jednu. Iznos stipendije može biti 20%, 40% ili 100% na cenu školarine (troškove smeštaja i života u Parizu pokriva student).

Smeštaj i troškovi života

IFA nema svoje rezidencije u ponudi, ali za nove studente nudi platformu za pretragu smeštaja u Parizu. Cene smeštaja u Parizu relativno su skupe, ali se znatno može uštedeti izborom smeštaja u zajedničkom stanu van centra grada (student ima svoju sobu, dok ostale prostorije deli sa drugim stanarima – kuhinja, kupatilo). Prema IFA kalkulaciji, za troškove smeštaja potrebno je odvojiti oko 700 € mesečno, dok je za hranu, zabavu, režije i gradski prevoz potrebno odvojiti oko 600 €.

MOGUĆNOST RADA

Sa važećom studentskom vizom i boravišnom dozvolom, studenti imaju pravo na studentske poslove ili radne prakse maksimalno 18,5 sati nedeljno (najviše 52 nedelje).

International Fashion Academy

8-24 quai de la Marne, 75019 Paris, France

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".