Ostale škole u Italiji

Firenca

Italija

Kolorno

Lanćano

Linjano

Milano

Orbetelo

Rim

Taormina

Trevizo

Trst

Verona

Vijaređo

Škola

Accademia Italiana

Accademia Italiana  je jezički i kulturni centar, osnovan 1997. godine i specijalizovan za podučavanje italijanskog kao stranog jezika. Predstavlja jednu od najakreditovanijih institucija na jugu Italije. Svi zaposleni i nastavnici su visoko kvalifikovani i specijalizovani za podučavanje italijanskog kao stranog jezika. Accademia Italiana je takođe ispitni centar za DITALS, CILS i CELI i ovlašćena je od strane Univerziteta za strance u Sijeni i Univerziteta za strance u Peruđi.

Polaznici škole čine odličan spoj nacionalnosti i uzrasta. Odeljenja se sastoje od najmanje 4 i najviše 10 učenika, čime se stvara prijateljsko i podržavajuće okruženje u kojem nastavnici mogu da prate jezički napredak svakog učenika.

Školska zgrada se nalazi odmah pored mora i na 2 minuta hoda od starog grada i glavnih gradskih spomenika. Škola ima 14 učionica, 1 multimedijalnu salu, bioskopsku salu, biblioteku sa knjigama i video zapisima i kafić.

Destinacija

Salerno

Salerno je fascinantan primer mediteranske atmosfere i pravo je mesto za one koji žele da bolje upoznaju jug Italije. Salerno je siguran i živahan grad i nudi mnogo mogućnosti za zabavu, kulturne aktivnosti i kupovinu u kojem se može doživeti prava italijanska gostoprimljivost s obzirom na činjenicu da nije preplavljen turistima. To je grad srednje veličine (oko 150.000 stanovnika) i od škole i od smeštaj možete prošetati do centra. Grad je sačuvao veliki deo svoje prošlosti što se može videti iz njegovih brojnih spomenika i folklorne tradicije – prelepi stari grad sa romaničkom katedralom, zamkom Areči, vrtovima Minerva, pozorištem Verdi.

Salerno ima strateški geografski položaj koji ga čini poalznom tačkom za izlete u druge delove južne Italije: Kapri, Pompeji, Herkulanum, Paestum, Amalfi, Ravelo, Pozitano, Sorento, Ischia, Caserta, Vesuvio i Napulj su neke od glavnih destinacija do kojih se može lako doći iz Salerna automobilom, autobusom, vozom ili trajektom. Oblast Salerna (obale Amalfi i Cilento) je poznata po svojim prelepim plažama, mnoge su dobile eko-oznaku „Plava zastava“.

Boravak u Salernu počinje obilaskom grada i otkrivanjem lepote srednjovekovnog starog grada, u pratnji profesora italijanskog jezika specijalizovanog za istoriju i umetnost ovog područja.

Porodični kurs italijanskog - roditelj i dete

Porodični program je namenjen roditeljima sa decom (od 7 do 16 godina) koji žele da kombinuju odmor u Italiji sa učenjem italijanskog jezika uz upoznavanje kulture južne Italije. Deca uzrasta 16+ se smatraju odraslim polaznicima. Program podučava i roditelje i/ili decu, Časovi jezika se održavaju u prepodnevnim satima, uz čitav niz kulturnih aktivnosti i ekskurzija popodne i vikendom. Izleti i aktivnosti koji su uključeni u program: 1 obilazak Salerna, 1 poludnevni izlet van grada, 1 seminar italijanske kulture, 2 poslepodnevne/večernje kulturološke aktivnosti ili društvene igre.

Roditelj pohađa grupni kurs (20 grupnih časova nedeljno), zajedno sa drugim odraslim učenicima. U međuvremenu, dete je u grupu sa drugim mladim učenicima mlađim od 16 godina, osiguravajući da imaju isti jezički nivo. Međutim, ako nema učenika sa istim jezičkim nivoom, škola će svakako obezbediti kurs za dete sa istim rasporedom nastave (individualni časovi).

Ovo je jednonedeljni kurs i datumi održavanja u 2024. godini su: 2. januar, 12. februar, 25. mart, 22. april, 06. maj, 20. maj, 17. jun, 01. jul, 17. jul, 29. jul, 12. avgust, 26. avgust, 04. novembar, 30. decembar

Ako porodica želi da pohađa kurs duže od jedne nedelje, za sledeće sedmice se predlaže standardni grupni kurs italijanskog jezika (20 časova nedeljno) za rodtelja i Individualni kurs (20 časova nedeljno) za dete. Ovakav program bi sadržao 4 časa dnevno od 9.00 do 12.30 časova sa pauzom od 11.00 do 11.30 časova. Ako tokom druge nedelje pohađanja ima drugih učenika uzrasta deteta sa istim lingvističkim nivoom, organizovali bi im grupni kurs.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Smeštaj

Smeštaj

Škola nudi različite opcije za smeštaj u Salernu: u italijanskim porodicama domaćinima, u zajedničkim apartmanima, u hotelima. Smeštaj je u centru grada na pešačkoj udaljenosti od škole (maks. 20/25 minuta hoda). Prenoćište je dostupno od nedelje pre početka kursa (od 12.00) do subote (10.00) posle kursa.

Accademia Italiana - kurs italijanskog roditelj i dete

Accademia Italiana Salerno

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".