Coventry University

Coventry University, Priory Street, Coventry, United Kingdom

London Southbank University

London South Bank University, Borough Road, London, UK

De Montfort University

De Montfort University, Leicester, UK

Cambridge School of Visual and Performing Arts

Cambridge School of Visual & Performing Arts, 14 Round Church St, Cambridge CB5 8AD, United Kingdom

Canterbury Christ Church University

Canterbury Christ Church University, N Holmes Rd, Canterbury CT1 1QU, United Kingdom

HULT International Business School

1 Education St, Cambridge, MA 02141, United States

Ostali fakulteti u Velikoj Britaniji

Bawdsey Manor

Berkshire

Bodiam

Bornmut

Brajton

Effingham

Folkstoun

Grejvsend

Haslemere

Hastings

Ili

Kingham

Krojdon

Liverpul

Mančester

Mickleham Village

Oksford

Oswestry

Portsmut

Ramsgejt

Rendcomb

Rickmansworth

Taunton

Tenbury Wells

Thorpe Underwood

Torki

Torp

Truro

Vinčester

Vorminster

Vorting

Art, Design and Humanities, Business and Law, Health and Life Sciences and Technology

De Montfort University

De Montfort University, Leicester, UK

Osnovne i master studije u Engleskoj na De Monfort University koji  se nalazi na 20. mestu liste univerziteta u Velikoj Britaniji sa najvišom stopom zaposlenosti studenta nakon diplomiranja.  Skoro 96 % DMU diplomaca je u prvih šest meseci nakon diplomiranja u radnom odnosu ili na daljem školovanju (znatno iznad nacionalnog proseka).

Fakultet

De Montfort University

De Montfort University (DMU) 1992. godine dobija status
univerziteta i naziv po Simonu de Montfortu, erlu od Lestera, koji je osnovao prvi parlament 1265. godine. Danas DMU ima oko 20.000 studenata iz celog sveta koji pohađaju jedan od četiri fakulteta: Art, Design and Humanities, Business and Law, Health and Life Sciences i Technology. Univerzitet veliku važnost pridaje razvijanju veština relevantnih za buduću poslovnu karijeru, a nastavni program prati trenutna industrijska dešavanja i zahteve. Zahvaljujući jakim poslovnim vezama univerziteta, veliki broj studenata započinje posao u raznim organizacijama, uključujući BBC, NHS, HP i Deloitte.

Prema izveštaju ankete o visokom obrazovanju iz 2019, DMU se se nalazi na 20. mestu liste univerziteta u Velikoj Britaniji sa najvišom stopom zaposlenosti studenta nakon diplomiranja. Skoro 96 %  diplomaca je u prvih šest meseci nakon diplomiranja u radnom odnosu ili na daljem školovanju (znatno iznad nacionalnog proseka).
DMU 2014. godine pokreće u saradnji sa Oxford International Education Group pridruženi koledž: De Montfort University International College DMUIC, koji internacionalnim studentima omogućava
integrisane studijske programe. DMUIC je smešten na kampusu DMU, što znači da student od trenutka kada započne studije na DMUIC postaje deo DMU – pravog internacionalnog univerziteta sa studentima iz preko 130 zemalja.

Osnovne i master studije Engleskoj DeMonfort University

Lester

Lester (Leicester) je uzbudljiv kosmopolitski grad sa istorijom dugom preko 2000 godina. Deseti je po veličini u Velikoj Britaniji, sa vrhunskim, nagrađivanim objektima kao što su Curve, Highcross Shopping Centre i National Space Centre. U Lesteru se tokom cele godine održavaju različite kulturne manifestacije, nalaze brojni muzeji i galerije, spomenici od istorijskog značaja, vrhunski restorani, predeli koji obiluju prirodnim lepotama. Kao savremeni grad, sa bogatim umetničkim, kulturnim i sportskim zbivanjima, Lester nudi nešto zanimljivo za svakog posetioca. Nalazi se u centru jedne od najlepših oblasti Engleske, Midlands, što ga čini lako dostupnim, a vozom je od Londona udaljen svega sat vremena.

DMU kampus se nalazi na pet minuta hoda od centra grada gde se nalaze brojne prodavnice, kafići i bogat noćni život, dok sam univerzitetski rekreativni centar poseduje brojne objekte otvorene za studente, uključujući zid za penjanje, bazen od 25 m i plesni studio. Za vannastavne aktivnosti, studenti imaju na raspolaganju preko 140 klubova i organizacija, kao i veliki broj predavanja koja drže gostujući predavači, lideri u svojim oblastima, kao što su dizajner cipela Jimmy Choo i pisac i bivša studentkinja DMU Adel Parks. DMU je nedavno uložio 136 miliona funti u obnovu i razvoj svog centra, kako bi se osavremenile učionice, trpezarije, studentski centar, kao i oplemenio zeleni prostor oko kampusa.

International Year Zero

International Year Zero (IYZ) je prva godina četvorogodišnjeg  International Incorporated Bachelor’s programa. Ovo je program za studente koji ne ispunjavaju kriterjim za direktan upis na trogodišnji Bachelor program (niži nivo engleskog, slab prosek u srednjoj školina). Ova godina se pohađa na Leicester International Pathway College posle koje se napreduje na prvu godinu osnovnih studija na DMU u nekoj od sledećih oblasti: Art and Design, Business and Law, Engineering and Computing, Life Sciences/Psychology, Media, Pharmacy.

International First Year

Program pruža kombinaciju predmeta prve godine osnovnih studija sa dodatnim časovima usavršavanja jezičkih veština. IFY je prva godina trogodišnjeg International Incorporated Bachelor’s  programa. Po uspešnom završetku IFY student kreće sa drugom godinom osnovnih studija na DMU na nekom od sledećih smerovima: Business and Management, Engineering and Computing.

Osnovne studije

Studenti koji zadovoljavaju uslove upisa, mogu direktno da krenu sa programom Bachelor studije iz sledećih oblasti: Art, Design and Humanities, Business and Law, Health and life Sciences i Technology.

Master studije

DMU programi postdiplomskih studija dobijaju konstantne smernice od vodećih poslodavaca i stručnih tela i potkrepljeni su savremenim vodećim svetskim istraživanjima. Ovo osigurava da su programi uvek relevantni i savremeni i da studentima pružaju veštine i iskustva koje poslodavci očekuju. Trajanje master programa je uglavnom 12 meseci.

Fakulteti (katedre) na kojima se mogu pohađati master programi: Art, Design and Humanities, Business and Law, Health and Life Sciences i Technology.

Uslovi upisa

International Year Zero: IELTS 5.5 (nijedan segment ispod 5.5), diploma srednje škole.

Početak programa: septembar, januar, april

International First Year: IELTS 5.5 (nijedan segment ispod 5.5), diploma srednje škole sa minimalnim prosekom 3.00.

Početak programa: septembar, januar

Osnovne studije: diploma srednje škole sa minimalnim prosekom 4.00, IELTS 6.0 za Art, Design,  Technology, IELTS 6.5 za Business, Law, Pharmacy, Social Sciences, Sciences, Humanities, IELTS 7.0 za Nursing, Midwifery, Audiology, Speech and Language Therapy.

Početak programa: septembar, januar

Master studije: diploma osnovnih studija prosek minimum 7, IELTS 6.0 ili 6.5 u zavisnosti od odabranog smera.

Početak programa: septembar, januar

Cene i stipendije

ŠKOLARINA ZA 2019/2020.

International Year Zero: 14.250 £ (International Year Zero Pharmacy 15.995 £)

International First Year:14.000 £

Osnovne studije: 13.750 £ do 14.250 £, u zavisnosti od smera.

Master studije: 13.600 £ do 16.000 £, u zavisnosti od smera.

Dodatni troškovi: troškovi viziranja pasoša, zdravstveno osiguranje, avio karte, transferi, nastavni materijal i knjige, troškovi života i lični troškovi studenta.

STIPENDIJA

DMUIC svojim nadarenim studentima nudi određeni broj stipendija koje se dobijaju na osnovu prethodnog akademskog uspeha. Stipendije za IIB- IYZ i IFY se dodeljuju od strane Oxford International i mogu da iznose do 50% jednogodišnje školarine. Studenti koji su primljeni direktno na DMU imaju veliki izbor stipendija za koje mogu da apliciraju. Iznos stipendija varira i zavisi od smera na koji se odnose.

Smeštaj

Svim novim internacionalnim studentima, bilo osnovnih bilo master studija, DMU garantuje smeštaj u studentskim domovima tokom prve akademske godine studija. Univerzitet nudi smeštaj u nekoliko studentskih rezidencija u samom kampusu ili neposrednoj okolini. Cena smeštaja se kreće od 4.000 £ do 7.000 £, u zavisnosti od kategorizacije i dužine boravka u smeštaju (za internacionalne studente minimum je 42 nedelje).

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".