Škola

Piccola Universita Italiana

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 12-17 godina

Termin programa: 28.07-10.08.2024.

Piccola Università Italiana je osnovana 1993. godine, a danas ima dve škole za odrasle, na severu Italije u Trstu i na jugu u Tropei i organizuje letnji kamp za tinejdžere u Trstu. Škola je akreditovana od vodećih nacionalnih i internacionalnih organizacija, priznata od strane italijanskog Ministarstva obrazovanja i centar je za polaganje međunarodno priznatih ispita italijanskog jezika.

Program za tinejžere se organizuje u samom centru Trsta, u kampusu koji se nalazi na 10 minuta udaljenosti od glavnog gradskog trga Piazza Unità d’Italia. Učenici su smešteni u rezidenciji Opera Figli del Popolo, građevini neobaroknog stila u kojoj se nalaze sobe, kantina, velika sportska hala, teretana, prostorija za relaksaciju i zabavu, kabinet za samostalno učenje i bašta u kojoj polaznici mogu da se druže. Nastava se odvija u učionicama Univerziteta u Trstu, koji se nalazi neposredno uz zgradu rezidencije.

Destinacija

Trst

Trst je grad umetnosti, kulture, sporta i prirode i zahvaljujući svojoj bogatoj prošlosti nosi epitet najkosmopolitskijeg grada u Italiji. U gradu se i dalje osete uticaji Habzburške monarhije čiji je Trst bio jedan od vodećih centara, a sve to je zahvaljujući mešavini naroda, kultura i religija centralne Evrope i Mediterana. Trst je danas moderan grad, univerzitetski i poslovni centar regije Friuli-Venecija-Đulija, sa preko 200.000 stanovnika. Već godinama se nalazi pri vrhu ili na samom vrhu liste gradova u Italiji sa najboljim kvalitetom života.

Letnja škola italijanskog u Trstu

Nastava

Nastava se sastoji od 15h nedeljno (20 časova, od ponedeljka do petka), čas traje 45 minuta. Odvija se u malim grupama od maksimalno 12 polaznika (prosečno 6) i namenjena je polaznicima svih nivoa znanja italijanskog jezika. Časovi su podeljeni u dva bloka sa pauzom od 30 minuta, svaki blok predaje drugi profesor. Prvi deo nastave je posvećen gramatici, a drugi konverzaciji. Nastavu vode kvalifikovani profesori koji imaju univerzitetske diplome i koji su prošli specijalnu obuku da predaju italijanski jezik stranim polaznicima tinejdžerskog uzrasta.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti podrazumevaju zanimljiv program, učenici organizovano odlaze u potrage za blagom u kojima upoznaju i uče o znamenitostima Trsta (dvorci Miramare, Duino, San Giusto), organizuju se šetnje i planinarenje, različiti sportovi (odbojka, košarka, ples…), odlasci na plaže i akva parkove… Tokom obilazaka učestvuje se u radionicama u oblasti arheologije, istorije, muzike, nauke i umetnosti. Tokom vikenda se odlazi na izlete u okolne gradove. Večeri su predviđene za druženje uz zvuke gitare, karaoke i zabave.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Smeštaj i ishrana

Polaznici su smešteni u  dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa privatnim kupatilom. Sa učenicima radi čitav tim ljudi, od osoblja škole, do organizatora vannastavnog programa. Programom je obuhvaćen i pun pansion, a obroci se služe u kantini koja je pri kampusu, ručak i večera su toplo jelo. Celokupna ishrana temelji se na mediteranskom načinu ishrane, tipična je tradicionalna kuhinja zemalja poput Italije i podrazumeva ribu, povrće, krompir, razne vrste hlebova, crveno meso, morske plodove, jaja, sireve, jogurt, pripremu hrane na maslinovom ulju.

Cena programa

Trst, Piccola Universita Italiana

Cena: 2.320 € + 10.000 RSD (90 €)

Termin programa: 28.07-10.08.2024.

Obilasci i izleti: 9 poludnevnih i 2 celodnevna

Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu i materijal za nastavu, sertifikat škole o pohađanom kursu;
 • Rezidencijalni smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom i punim pansionom;
 • Obilasci i ekskurzije, rekreativne aktivnosti i večernje aktivnosti;
 • Povratni transfer od/do aerodroma u Italiji;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje:

 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Putno osiguranje;
 • Opcione dodatne izlete (15 – 30€);
 • Depozit za smeštaj 30-50 €, vraća na kraju programa, u slučaju da nema oštećenja;
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc.
 • Pasoš mora da važi najmanje 3 meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije Italije.
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika, organizator može otkazati program 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa Piccola Universita Italiana i Egida International llc.

TRST, Piccola Universita Italiana

Famiglia Universitaria AUXILIUM - Opera Figli Del Popolo, Largo Papa Giovanni XXIII, Trieste, Province of Trieste, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".