Škola

MLA, University of Galway

POLAZAK SA PRATNJOM, Uzrast polaznika 11-17 godina

POPUNJENA GRUPA, ZATVORENE PRIJAVE

Organizacija MLA realizuje ovu letnju školu na tradicionalnom kampusu  University of Galway, koji se nalazi na samo 5 minuta šetnje od istorijskog centra grada. Centar je veoma posećen polaznicima iz Evrope (italijani, španci, francuzi…), ali su zastupljene i ostale nacije.

Svakodnevno druženje je obavezni deo programa, a škola ga inicira ponudom zanimljivih aktivnosti tokom kojih su učenici motivisani da koriste engleski jezik. Program uključuje irski tradicionalni ples, pripremu lokalnih jela, sportska druženja, kreativne radionice, a večernje aktivnosti  su  karaoke zabave, tematske žurke, kvizove, filmske večeri…

Destinacija

Galvej

Irska očarava svojim zelenim brežuljcima i mističnim pejzažima, gde se svaka staza prepliće s pričama o vilenjacima i herojima…

Galvej (Galway) je gradić na zapadnoj obali „smaragdnog ostrva“ kako još nazivaju Irsku i pruža  posetiocima priliku da istraže irsku kulturu u autentičnom okruženju. Njegova srednjovekovna arhitektura, živopisna tržnica i brojni kulturni događaji privlače posetioce, dok blizina priobalnih pejzaža daje dodatni šarm ovom slikovitom mestu. Život je sporiji u Galveju, ljudi su opušteni i veseli, prijatni prema posetiocima i rado i lako započinju razgovor. Galvej je omiljena destinacija domaćim i stranim turistima, poznat je po brojnim festivalima, kaldrmisanim ulicama i trgovima  i uličnim izvođačima tradicionalne muzike.

Nastava

Kurs jezika (15h nedeljno) prati interaktivnu metodologiju kreiranu od škole MLA, koja čini učenje zabavnijim te se učenici rado uključuju u sve diskusije. Nastavni materijal je digitalni i učenici ga imaju na svojim tabletima ili mobilnim telefonima. Pre dolaska na program, obavlja se onlajn utvrđivanje znanja, a na kraju programa učenici dobijaju detaljan izveštaj, njihov napredak i ukupnu prisutnost na nastavi.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Sa Galvejem će se učenici upoznati kroz klasične obilaske, ali i kroz zabavnu igaru City Scavenger Hunt kada samostalno otkrivaju određene lokalitete. Srednjevekovno iskustvo će doživeti odlaskom u gradić Atenri (Athenry) i obilaskom istorijskih lokacija i muzeja gde će se zabaviti kostimiranjem u srednjevekovnu odeću i oprobati se u streličarstvu. Obići će se jedan od najprepoznatljivijih i najlepših lokaliteta Irske – Klifovi Mohera, impresivne litice na obali Atlanskog okeana, a u nacionalnom parku Konemara (Connemara) će se upoznati sa divljom prirodom ostrva.

Tokom dvodnevnog izleta u Dablin, učenici će se upoznati sa znamenitostima glavnog grada, imati prilike za šoping, a uključena je i ulaznica za jedinstvenu atrakciju – muzej vikinga Dublinia.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Smeštaj i ishrana

Polaznici su smešteni u univerzitetskom kompleksu Corrib Village, u apartmanima sa nekoliko jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, zajedničkim kupatilom i dnevnim boravakom. Smeštajni blok se nalazi na 15 minuta od glavnog kampusa univerziteta, na kojem je organizovana nastava i ishrana.

Upoznavanje sa kuturom i tradicijom zemlje u kojoj se boravi ne bi bilo kompletno bez upoznavanja i sa hranom, a što će doživeti kroz tradicionalni irski doručak koji uključuje prženu slaninu, kobasicu, palačinke od krompira, pasulj, grilovani paradajz i pečurke i black pudding, koji nije desert već specifični proizvod od mesa, žitarica i začina. Na izletima mogu da kupe ručak po svom izboru, u restoranima lokalne i internacionalne hrane, s obzirom na to da će umesto lanč paketa dobiti  platnu karticu sa uplaćenim sredstvima.

Tokom boravka u Dablinu (dve noći), polaznici će biti smešteni u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilom, na bazi polupansiona.

Cena programa

University of Galway

Cena: 2.450 € + 10.000 RSD (90 €)

Termin programa: 17.07-30.07.2024.

Obilasci i izleti: 4 celodnevna i 3 poludnevna

 Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu, portfolio učenika o pohađanom kursu, MLA ranac;
 • Rezidencijalni smeštaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilom i punim pansionom u Galveju i dvokrevetnim sobama i polupansionom u Dablinu
 • Celodnevne i poludnevne ekskurzije, rekreativne i večernje aktivnosti;
 • Povratni transfer do/od aerodroma u Dablinu;
 • Proces apliciranja i zakazivanje termina za vizu;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje:

 • Taksu irskog konzulata za obradu zahteva za vizu- 3600 RSD (30 €);
 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Putno osiguranje;
 • Opcione dodatne izlete na destinaciji (cena izleta od 15 € do 30 €);
 • Depozit za smeštaj 50 €, vraća se na kraju programa, u slučaju da nema oštećenja;
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc.
 • Za polaznike kojime je neophodna viza za putovanje u Irsku, pasoš mora da važi 6 meseci nakon datuma povratka;
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika, organizator može otkazati program 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa MLA Move Language Ahead  i Egida International llc.

GALVEJ, MLA University of Galway

University of Galway, University Road, Galway, Ireland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".