Ostali fakulteti u Španiji

Fakultet

Les Roches Marbella

Les Roches fakultet osnovan je u Švajcarskoj 1954. godine i pruža osnovne i master studije u oblasti ugostiteljstva, turizma i event menadžmenta i poseduju američku akreditaciju NECHE (New England Commission of Higher Education).  Rangiran je u top 3 najbolje svetske obrazovne institucije iz oblasti Hospitality & Leisure Management, po rezultatima QS World University Ranking. Međutim, ono što je ovom fakultetu možda i najbolja preporuka, jeste činjenica da čak 94% studenata na dan diplomiranja ima jednu ili više ponuda za posao!

Fakultet prati švajcarski model edukacije, koji stavlja akcenat na praktično učenje. Les Roches ima tri internacionalna kampusa: Krans-Montana (Švajcarska), Marbelja (Španija) i Šangaj (Kina) koji obezbeđuju jedinstveno okruženje za učenje, sačinjeno od 100 različitih nacionalnosti.

Les Roches Marbella kampus lociran je na oko 10 minuta hoda od plaže i oko 30 minuta prevozom od centra Marbelje. Kampus raspolaže vrhunskim trening kapacitetima za praktično učenje: profesionalnim kuhinjam, demonstracionim barom, recepcijom, hotelskom sobom i housekeeping kancelarijom. Akademski kapaciteti podrazumevaju učionice sa Apple kompjuterima, Mac Lab, kao i amfiteatar sa mogućnošću da se u realnom vremenu poveže sa kampusom u Švajcarskoj. Školska biblioteka sadrži preko 6.000 knjiga i profesionalnih publikacija, dok studenti takođe imaju pristup onlajn biblioteci sa preko 135.000 onlajn knjiga. Svi student imaju mogućnost korišćenja obližnjeg Manolo Santana Racquets sportskog kluba sa teniskim terenima, bazenom i teretanom.

Les Roches Marbella najbolje studije

Destinacija

Marbelja

U Marbelji student imaju priliku da se upoznaju i druže sa studentima iz celog sveta, da se bavi svojim hobijima, učestvuje u organizovanju sportskih, kulturalnih i ostalih aktivnosti. Prelepe gradske peščane plaže idealne su za kupanje, sunčanje i uživanje, a studenti mogu da se oprobaju u raznim sportovima na vodi. Grad je bogat vrhunskim prodavnicama, kafićima, klubovima. Marbelja se nalazi na južnoj obali Španije na čuvenoj Obali Sunca (Costa del Sol ) koja je domaćin svetskim sportskim događajima, koncertima i kulturnim sadržajima.

Les Roches Marbella najbolje studije

Osnovne studije

Progam osnovnih studija BBA in Global Hospitality Management traje 3,5 godina (7 semestara).

Tokom programa, studenti pohađaju dve obavezne prakse u trajanju od jednog semestral (2. i 5. semestar). Fakultet sarađuje sa najprestižnijim kompanijama iz ove delatnosti i student imaju mogućnost da praksu obave širom sveta.

U toku 3. i 4. semestra studenti imaju mogućnost odlaska u jedan od ostalih kampusa Les Roches fakulteta.

U poslednjem semestru, studenti se odlučuju za jednu od 3 specijalizacije: Enterpreneuship & Business Development, Digital Marketing Strategies, Resort Development and Management.

Program za 2023/24. godinu

Skinite PDF

Master studije

Master programi traju 9 meseci (6 + 3). Na kampusu u Marbelji dostupna su dva master programa:

 • Master’s in International Hotel Management (MIHM)
 • Master’s in Marketing and Management in Luxury Tourism (MML)

Tokom drugog dela mastera, studenti rade na sopstvenom poslovnom projektu, dok program MIHM dodatno podrazumeva i stručni put u Dubai i posetu luksuznim hotelima i sastanke i razgovore sa glavnim menadžerima. Po završetku master programa, studenti se mogu odlučiti za opciono pohađanje prakse u trajanju od 6 meseci, kako bi primenili stečeno znanje.

 

Letnji program

Les Roches kampus u Marbelji organizuje letnji program za one polaznike koji na kratko žele da iskuse akademski i studentski život na ovom fakultetu i na taj način eventualno olakšaju donošenje odluke o upisu nekog od akademskih programa. Postoji opcija pohađanja jedne ili dve nedelje, za dve uzrasne grupe (15-17 i 18-26). Za pohađanje programa potreban je sertifikat o nivou engleskog (IELTS 4.5, TOEFL 450) ili preporuka profesora engleskog jezika.

Uslovi upisa

Osnovne studije:

 • minimum 17,5 godina u trenutku početka programa,
 • diploma srednje škole,
 • sertifikat o nivou engleskog jezika ne stariji od 1 godine (TOEFL 525, IELTS 5.5, Cambridge FCE: Grade C), ),
 • CV, esej od 300 reči,
 • prijemni ispit (pisana vežba i intervju).

Master studije:

 • minimum 21 godina,
 • diploma osnovnih studija,
 • sertifikat o nivou engleskog jezika, ne stariji od 1 godine (TOEFL 525, IELTS 5.5, Cambridge).

Cene i stipendija

ŠKOLARINA za 2023/2024 godinu:

Program osnovnih studija (3, 5 godina): ukupno 98.745 € (1. semestar – 23.195 €, 3. semestar – 20.385 €, 4. semestar – 20.900 €, 6. semestar – 17.225 €,  7. semestar – 17.040 €). U cenu programa uključeno je: nastava, nastavni materijal i knjige, obavezne profesionalne uniforme, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nesreće.

Master program: 28.480 € (MIHM); 27.940 € (MML). U troškove programa uključeno je: nastava, nastavni materijal i knjige, zdravstveno osiguranje, osiguranje od nesreće i put u Dubai za program MIHM (povratna avio-karta, smeštaj, polupansion, poseta kompanijiama).

Dodatni troškovi: troškovi slanja aplikacije (275€), povratni depozit (500€), troškovi smeštaja, eventualno dodatno osiguranje, opciona doplata za praking na kampusu (175€ po semestru; 225€ za MML progam), životni troškovi i lični troškovi studenta, viza, avio-karte i drugi nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Fakultet ima ograničen broj i iznos stipendija, koje se određuju individualno. Studenti koji se prvi put upisiju mogu da apliciraju za stipendiju za prvi semestar, koja može iznositi 10%, 15% ili 20%.

NAPOMENE

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Smeštaj i troškovi života

Smeštaj i ishrana (pun pansion) na kampusu je obavezan za studente 1. i 3. semestra. U ponudi su dvokrevetne i trokrevetne sobe, koje imaju sopstveno kupatilo, radni sto, klima uređaj i sef. Wi-Fi je dostupan u celom kampusu. Studentima su na raspolaganju perionice veša (gde je besplatno pranje radne uniforme), kao i zajedničke prostorije za druženje i slobodno vreme. Kampus raspolaže sa 4 restorana za svoje studente, od onih sa švedskim stolom, do “a la carte” restorana. Smeštaj van kampusa u zajedničkim stanovima u okviru rizort tipa smeštaja, dostupnu samo studentima 4, 6. i 7. semestra . Za ovu opciju obezbeđen je i autobus koji prevozi studente od smeštaja od kampusa radnim danima. Za studente ovih semestara, obavezan je polupansion u kampusu. Studenti master programa u obavezi su da bukiraju obroke (polupansion), dok je bukiranje smeštaja opciono.

Les Roches Marbella

Les Roches Marbella, Spain, Global Hospitality Education, Carretera Istán, Marbella, Spain

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".