Universidad Europea

Universidad Europea de Madrid (Campus Villaviciosa), Calle Tajo, Villaviciosa de Odón, Spain

ESEI International Business School Barcelona

Carrer de Montevideo, 31, 08034 Barcelona, Spain

Les Roches Marbella

Les Roches Marbella, Spain, Global Hospitality Education, Carretera Istán, Marbella, Spain

Universidad Católica San Antonio de Murcia

UCAM Universidad Católica San Antonio de Murcia Campus de los Jerónimos, Guadalupe 30107 (Murcia) - España

EU Business School

Theresienhöhe 28, 80339 München, Germany

Ostali fakulteti u Španiji

Studije hotelijerstva u Španiji sa obaveznom radnom praksom

Les Roches Marbella

Les Roches Marbella, Spain, Global Hospitality Education, Carretera Istán, Marbella, Spain

Les Roches fakultet rangiran je u top 3 najbolje svetske obrazovne institucije za studije iz oblasti Hospitality & Leisure Management, po rezultatima QS World University Ranking. Međutim, ono što je ovom fakultetu možda i najbolja preporuka, jeste činjenica da čak 94% studenata na dan diplomiranja ima jednu ili više ponuda za posao! Les Roches Marbella je jedna od tri lokacije ove prestižne škole.

Fakultet

Les Roches Marbella

Les Roches fakultet osnovan je u Švajcarskoj 1954. godine i pruža osnovne i master studije u oblasti ugostiteljstva, turizma i event menadžmenta i poseduju američku akreditaciju NECHE (New England Commission of Higher Education).  Rangiran je u top 3 najbolje svetske obrazovne institucije iz oblasti Hospitality & Leisure Management, po rezultatima QS World University Ranking. Međutim, ono što je ovom fakultetu možda i najbolja preporuka, jeste činjenica da čak 94% studenata na dan diplomiranja ima jednu ili više ponuda za posao!

Fakultet prati švajcarski model edukacije, koji stavlja akcenat na praktično učenje. Les Roches ima tri internacionalna kampusa: Krans-Montana (Švajcarska), Marbelja (Španija) i Šangaj (Kina) koji obezbeđuju jedinstveno okruženje za učenje, sačinjeno od 100 različitih nacionalnosti.

Les Roches Marbella kampus lociran je na oko 10 minuta hoda od plaže i oko 30 minuta prevozom od centra Marbelje. Kampus raspolaže vrhunskim trening kapacitetima za praktično učenje: profesionalnim kuhinjam, demonstracionim barom, recepcijom, hotelskom sobom i housekeeping kancelarijom. Akademski kapaciteti podrazumevaju učionice sa Apple kompjuterima, Mac Lab, kao i amfiteatar sa mogućnošću da se u realnom vremenu poveže sa kampusom u Švajcarskoj. Školska biblioteka sadrži preko 6.000 knjiga i profesionalnih publikacija, dok studenti takođe imaju pristup onlajn biblioteci sa preko 135.000 onlajn knjiga. Svi student imaju mogućnost korišćenja obližnjeg Manolo Santana Racquets sportskog kluba sa teniskim terenima, bazenom i teretanom.

Les Roches Marbella najbolje studije

Destinacija

Marbelja

U Marbelji student imaju priliku da se upoznaju i druže sa studentima iz celog sveta, da se bavi svojim hobijima, učestvuje u organizovanju sportskih, kulturalnih i ostalih aktivnosti. Prelepe gradske peščane plaže idealne su za kupanje, sunčanje i uživanje, a studenti mogu da se oprobaju u raznim sportovima na vodi. Grad je bogat vrhunskim prodavnicama, kafićima, klubovima. Marbelja se nalazi na južnoj obali Španije na čuvenoj Obali Sunca (Costa del Sol ) koja je domaćin svetskim sportskim događajima, koncertima i kulturnim sadržajima.

Les Roches Marbella najbolje studije

Osnovne studije

Progam osnovnih studija BBA in Global Hospitality Management traje 3,5 godina (7 semestara).

Tokom programa, studenti pohađaju dve obavezne prakse u trajanju od jednog semestral (2. i 5. semestar). Fakultet sarađuje sa najprestižnijim kompanijama iz ove delatnosti i student imaju mogućnost da praksu obave širom sveta.

U toku 3. i 4. semestra studenti imaju mogućnost odlaska u jedan od ostalih kampusa Les Roches fakulteta.

U poslednjem semestru, studenti se odlučuju za jednu od 3 specijalizacije: Enterpreneuship & Business Development, Digital Marketing Strategies, Resort Development and Management.

Master studije

Master programi traju 9 meseci (6 + 3). Na kampusu u Marbelji dostupna su dva master programa:

 • Master’s in International Hotel Management (MIHM)
 • Master’s in Marketing and Management in Luxury Tourism (MML)

Tokom drugog dela mastera, studenti rade na sopstvenom poslovnom projektu, dok program MIHM dodatno podrazumeva i stručni put u Dubai i posetu luksuznim hotelima i sastanke i razgovore sa glavnim menadžerima. Po završetku master programa, studenti se mogu odlučiti za opciono pohađanje prakse u trajanju od 6 meseci, kako bi primenili stečeno znanje.

 

Letnji program

Les Roches kampus u Marbelji organizuje letnji program za one polaznike koji na kratko žele da iskuse akademski i studentski život na ovom fakultetu i na taj način eventualno olakšaju donošenje odluke o upisu nekog od akademskih programa. Postoji opcija pohađanja jedne ili dve nedelje, za dve uzrasne grupe (15-17 i 18-26). Za pohađanje programa potreban je sertifikat o nivou engleskog (IELTS 4.5, TOEFL 450) ili preporuka profesora engleskog jezika.

Uslovi upisa

Osnovne studije:

 • minimum 17,5 godina u trenutku početka programa,
 • diploma srednje škole,
 • sertifikat o nivou engleskog jezika ne stariji od 1 godine (TOEFL 525, IELTS 5.5, Cambridge FCE: Grade C), ),
 • CV, esej od 300 reči,
 • prijemni ispit (pisana vežba i intervju).

Master studije:

 • minimum 21 godina,
 • diploma osnovnih studija,
 • sertifikat o nivou engleskog jezika, ne stariji od 1 godine (TOEFL 525, IELTS 5.5, Cambridge).

Cene i stipendija

ŠKOLARINA za 2023/2024 godinu:

Program osnovnih studija (3, 5 godina): ukupno 98.745 € (1. semestar – 23.195 €, 3. semestar – 20.385 €, 4. semestar – 20.900 €, 6. semestar – 17.225 €,  7. semestar – 17.040 €). U cenu programa uključeno je: nastava, nastavni materijal i knjige, obavezne profesionalne uniforme, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nesreće.

Master program: 28.480 € (MIHM); 27.940 € (MML). U troškove programa uključeno je: nastava, nastavni materijal i knjige, zdravstveno osiguranje, osiguranje od nesreće i put u Dubai za program MIHM (povratna avio-karta, smeštaj, polupansion, poseta kompanijiama).

Dodatni troškovi: troškovi slanja aplikacije (275€), povratni depozit (500€), troškovi smeštaja, eventualno dodatno osiguranje, opciona doplata za praking na kampusu (175€ po semestru; 225€ za MML progam), životni troškovi i lični troškovi studenta, viza, avio-karte i drugi nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Fakultet ima ograničen broj i iznos stipendija, koje se određuju individualno. Studenti koji se prvi put upisiju mogu da apliciraju za stipendiju za prvi semestar, koja može iznositi 10%, 15% ili 20%.

NAPOMENE

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Smeštaj i troškovi života

Smeštaj i ishrana (pun pansion) na kampusu je obavezan za studente 1. i 3. semestra. U ponudi su dvokrevetne i trokrevetne sobe, koje imaju sopstveno kupatilo, radni sto, klima uređaj i sef. Wi-Fi je dostupan u celom kampusu. Studentima su na raspolaganju perionice veša (gde je besplatno pranje radne uniforme), kao i zajedničke prostorije za druženje i slobodno vreme. Kampus raspolaže sa 4 restorana za svoje studente, od onih sa švedskim stolom, do “a la carte” restorana. Smeštaj van kampusa u zajedničkim stanovima u okviru rizort tipa smeštaja, dostupnu samo studentima 4, 6. i 7. semestra . Za ovu opciju obezbeđen je i autobus koji prevozi studente od smeštaja od kampusa radnim danima. Za studente ovih semestara, obavezan je polupansion u kampusu. Studenti master programa u obavezi su da bukiraju obroke (polupansion), dok je bukiranje smeštaja opciono.

Les Roches Marbella

Les Roches Marbella, Spain, Global Hospitality Education, Carretera Istán, Marbella, Spain

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".