Ostali fakulteti u Francuskoj

Anitib

Francuska

Juan-les-Pins

Kan

Monpelje

Nica

Verneuil-sur-Avre

Verneul-sur-Seine

Fakultet

Istituto Marangoni Paris

Istituto Marangoni predstavlja jednu od vodećih evropskih škola za modu i dizajn, koja mladim, kreativnim ljudima omogućava da usavršavaju stečene veštine i razviju nove, uz rad sa najvećim imenima iz sveta mode i dizajna.  Franco Moschino, Domenico Dolce, Stefano Guerriero, Maurizio Pecoraro, Alessandro Palombo, Rocco Iannone (Giorgio Armani) i mnogi drugi bili su studenti Instituta Marangoni i pripadaju dugoj listi svetski priznatih kreatora i dizajnera.

Studenti Instituta predvođeni su timom predavača, koji čine akademski profesori, dizajneri, modni kreatori, brend menadžeri, marketing stručnjaci, modni urednici – ljudi koji najbolje znaju kako zaista izgleda i funkcioniše kreativna industrija. Eksperti u svojim oblastima, sa dugogodišnjim iskustvom, dolaze iz centra dešavanja – renomiranih kompanija, studija za dizajn, modnih i izdavačkih kuća. Devedeset i dve zemlje sveta, odakle dolazi 2.500 studenata Marangonija, stvara kreativnu internacionalnu atmosferu mešanjem različitih kultura. Studentima je omogućen pristup sajmovima, prezentacijama, seminarima, promocijama i modnim revijama, uz rad i učenje, sa neophodnim nastavnim materijalom i opremom.

Institut svojim studentima otvara mnoga vrata, kroz odlične veze sa vrhunskim imenima u modi i dizajnu. Ove kompanije nude praktično iskustvo i trening, a kroz njih i biraju svoje buduće saradnike među studentima Instituta. Kroz spajanje kompanija i studenata otvaraju se nove mogućnosti za razvoj karijere. Svake godine Institut Marangoni svojim studentima organizuje preko 500 radnih praksi i poslova u vrhunskim modnim kućama, uključujući: Giorgio Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Prada, Gianfranco Ferre, Gucci, Architetto, Valentino, Max Mara, Yves Saint Laurent, Donna Karan NY, Jil Sander, Kookai i desetine drugih.

Institut je osnovan u Milanu 1935. godine. Status profesionalne umetničke škole ima od samog osnivanja, a važnu ulogu u razvitku modne industrije i dizajna opravdava tradicijom dugom više od 78 godina. Uspeh u njihovom radu predstavlja preimenovanje škole u Institut od strane Ministarstva obrazovanja 1951. Diplome i sertifikati stečeni na Marangoniju visoko su vrednovani u svetu mode i dizajna, jer je reč o akademiji sa reputacijom koja ima specijalizovani i ekskluzivni nastavni plan i program.

marangoni škola za modu dizajn Parizu

Destinacija

Pariz

Institut Marangoni ima kampuse u Milanu, Parizu, Londonu i Majamiju, glavnim gradovima svetske mode i dizajna sa mogućnošću kombinovanjem kampusa.

PARIZ – Grad svetlosti i istorijska prestonica visoke mode, Pariz je grad u kome je rođena moda. Naravno, danas je Pariz mnogo više – centar dizajna enterijera i novih trendova u dizajnu. Zgrada škole nalazi se u centru grada, kod 16-og arondismana, u blizini Trokadera i Ajfelovog tornja, kao i  prestižnih modnih kuća.

 

Instituto Marangoni Paris

Programi

U zavisnosti od centra, programi se mogu pohađati na engleskom, italijanskom ili francuskom jeziku.

SEMESTRALNI PROGRAMI Namenjeni su studentima koji već imaju jednu godinu studija na matičnom fakultetu i žele da imaju iskustva studija u drugoj zemlji. IM pripa studente na jednosemestralnu razmenu u drugog godini BA programa.

PRIPREMNA GODINA ZA OSNOVNE STUDIJE MODE je kurs koji će utvrditi prethodno stečena iskustva i veštine. Kurs se bazira i na usavršavanju engleskog jezika u smislu terminologije potrebne za studiranje. Nakon uspešno završene pripremne godine studenti će imati zadovoljavajući nivo znanja kako bi započeli osnovne studije. Pripremna godina se održava u Milanu i Londonu i počinje u januaru i oktobru.

JEDNOGODIŠNJI PROGRAMI – Intenzivni program (u trajanju od osam meseci) namenjen je osobama koje imaju ograničeno vreme i nemaju posebno pripremno znanje. Program je osmišljen sa ciljem da se unaprede postojeće i steknu nove veštine i znanja. Nakon ovih studija, moguće je nastaviti osnovne (trogodišnje) studije. Organizuju se u Milanu, Firenci i Parizu, svaki centar organizuje programe iz određenih oblasti.

Moda –  Fashion Design, Fashion Styling & Photography, Fashion Business & Marketing, Accessories Design, Shoe Design, Global Fashion, Fashion Product Management

DizajnInterior Design (Milano)

OSNOVNE (TROGODIŠNJE) STUDIJE – Namenjene su osobama koje su završile srednju školu i nemaju prethodno iskustvo i predznanje.

Polaznici koji uspešno završe program osnovnih studija na engleskom jeziku u Parizu i Londonu, steći će diplomu BA (Hons) Degree koju će dodeliti britanski Manchester Metropolitan University. Polaznici koji završe trogodišnje programe u Milanu i Firenci steći će AFAM First Level Academic Diploma. Koju priznaje Ministarstvo obrazovanja Italije kao akademsku diplomu ekvivalentnu univerzitetskom diplomi osnovnih studija. Polaznici će steći 180 CFA (crediti formativi accademici) koji su ekvivalent 180 ECTS. Studenti koji uspešno završe programe u Firenci dobijaju Instituto Marangoni sertifikat.  Škola u Majamiju je akreditovana od Florida Commission of Independent Education (FCIE) i Florida Department of Education i može da dodeljuje sledeće diplome: Associates of Arts (2 godine AA), Bachelors of Arts (4 godine BA) and Masters of Arts (2 godine MA).

Smerovi u ponudi:

Moda – Fashion Design, Fashion Design & Womenswear, Fashion Design & Accessories, Fashion Design & Menswear, Fashion Styling & Creative Direction, Fashion Styling & Visual Merchandising, Fashion Business, Fashion Business & Buying, Fashion Business, Communication & Media, Fashion Design & Marketing, Fashion Studies, Art History & Culture,

Umetnost – Multimedia Arts, Arts History & Culture (Firenca)

Dizajn – Interior Design/Interiors, Interior Design & Lighting, Product Design/Design for Products, Product Design & Furniture, Visual Design.

MASTER OF ARTS PROGRAMI I MASTER KURSEVI– Specijalizovani master programi namenjen je studentima koji poseduju prethodno obrazovanje, veštine i iskustvo, ne obavezno iz oblasti mode i dizajna. Od osam do 15 meseci precizno definisanog programa pruža, pored sticanja znanja, mogućnost razvoja karijere u prestonicama mode, stila i luksuza.

Studenti koji uspešno završe ove programe u Firenci i Milanu dobijaju Instituto Marangoni sertifikat. Polaznici koji uspešno završe program master studija u Londonu, steći će diplomu Master’s Degree koju će dodeliti britanski Škola u Majamiju je akreditovana od Florida Commission of Independent Education (FCIE) i Florida Department of Education i može da dodeljuje sledeće diplome: Associates of Arts (2 godine AA), Bachelors of Arts (4 godine BA) and Masters of Arts (2 godine MA).

Programi u ponudi na master studijama su:

Moda – Fashion Design Womenswear, Fashion Design Menswear, Fashion Design Collection & Marketing, Fashion Styling, Photography & Film, Fashion Promotion, Communication & Media, Fashion & Luxury Brand Management, Fashion Buying & Merchandising, Fashion Product Management, Fashion Business & Entrepreneurship, Luxury Accessories Design & Management, Sportswear Design, Fashion Business, Technology & Innovation

Umetnost– Art Management, Curatorial Management,

Dizajn – Contemporary Interior Design/Interior Design, Surface & Textile Design, Product & Furniture Design, Product Design, Fine Jewelry Design, Design Management, Digital Art Direction

Uslovi upisa

Pored potrebnog znanja jezika na kom se želi pohađati nastava, uz prijavu su potrebna sledeća dokumenta:

  • Za letnje kurseve – nije potrebno predznanje, niti portfolio sa radovima, samo kreativnost, želja za napredovanjem i sticanjem znanja iz oblasti mode i dizajna; poželjno radno iskustvo u odabranim oblastima.
  • Za osnovne trogodišnje i jednogodišnje studije – diploma srednje ili više škole, motivaciono pismo, položen ulazni test, portfolio (za kreativne smerove), IELTS5 – 6.0 pa naviše.
  • Za master studije – fakultetska diploma, CV, motivaciono pismo, dve do tri akademske i radne preporuke, portfolio od 10 do 12 radova koje mogu da prikažu potencijale, kreativnost i mogućnosti koje student poseduje (za pojedine smerove), nivo engleskog jezika IELTS5 pa naviše.

Takođe se obavlja i intervju profesionalne orijentacije. Istitut Marangoni ima organizovan studentski servis čija je svrha pomoć budućim studentima, kako bi odabrali studijsku grupu koja odgovara njihovom talentu, idejama i planovima. Studenti akademije umetnosti mogu da nastave školovanje na Institutu Marangoni. Prilikom upisa na Institut, prilaže se portfolio sa radovima i obavlja se intervju orijentacije. Student se može upisati nakon izvršene procene.

Cene i stipendije

Institut Marangoni ima kampuse u Milanu, Parizu, Londonu i Majamiju, valuta se odnosi na zemlju u kojoj je kampus.

PROGRAM cene za 2021/22.  
Pripremna godina Registracija 4.000 € /3.300  £

Nastava:  13.500 € / 13.240 £

Jednogodišnje programi

MODA

DIZAJN

Registracija 4.000 €

22.360 € –  24.230 €

20.280 €  – 22.360 €

 

Osnovne (trogodišnje) studije

MODA

UMETNOST

DIZAJN

Registracija 4.000 € / 3.300 £ / 100$

17.800€-22.600€ / 14.600£ – 18.750£ / 28.800$ – 36.000$

9.700€ – 12.300€

14.200€ – 20.400€ / 11.800£ – 13.600£

 

 

Master studije i kursevi

MODA

UMETNOST

DIZAJN

 

Registracija 5.500 € / 4.400 £ / 100 $

26.200€-30.100€ / 21.400 £ / 24.300$

17.500 €

22.000€ – 26.100 € / 19.800£ – 21.500£

STIPENDIJA Istituto Marangoni nudi mogućnost odobravanja stipendija polaznicima programa osnovnih i master kurseva, u zavisnosti od talenta polaznika. Stipendija mogu da budu 5000 € popusta na nastavu ili 50% popusta na cenu nastave.

 SMEŠTAJ – Studentima je pružena mogućnost izbora smeštaja tokom studiranja. Ponudu čine: rezidencije, apartmani i hoteli.

 Napomena: U cenu su uključeni registracija i nastava. U cenu nije uključeno: smeštaj, bankarski troškovi, avio karte, vize, transferi i ostali nepomenuti troškovi.

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni - Paris Fashion School, Rue de Miromesnil, Paris, France

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".