Humboldt Institut

Humboldt-Institut Berlin, Invalidenstraße, Berlin, Germany

DID Deutsch-Institut, Hamburg

Esplanade 6, 20354 Hamburg, Germany

DID Deutsch-Institut, Munich

did deutsch-Institut München, Arnulfstraße, Munich, Germany

DID Deutsch-Institut, Berlin

did deutsch-institut Berlin, Novalisstraße, Berlin, Germany

DID Deutsch-Institut, Frankfurt

did deutsch-institut Frankfurt, Großer Hasenpfad 1, 60598 Frankfurt, Germany

Horizonte

Rote-Hahnen-Gasse 12, 93047 Regensburg,Germany

GLS German Language School

Kastanienallee 82, 10435 Berlin, Germany

Ostale škole Programi za odrasle - škole jezika u inostranstvu

Škola nemačkog jezika za odrasle u Berlinu

Humboldt Institut

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Cena: 2260 €

Cenovnik

Humboldt-Institut Berlin, Invalidenstraße, Berlin, Germany

Humboldt Institut kursevi nemačkog u Berlinu, od osnivanja 1977. godine, kurseve nemačkog jezika je pohađalo preko 80.000 zadovoljnih polaznika iz 160 zemalja sveta, što ovu školu čini jednom od najvećih i najiskusnijih u Nemačkoj.

Škola

Humboldt Institut

Humboldt Institut osnovan je 1977. godine za podučavanje nemačkog kao stranog jezika u Nemačkoj. Decenijama unazad kurseve je pohađalo preko 80.000 zadovoljnih polaznika iz 160 zemalja sveta, što ovu školu čini jednom od najvećih i najiskusnijih u zemlji.

Školski centar Berlin-Mitte namenjen je odraslim polaznicima od 18 i više godina. Nalazi se u samom srcu grada i polaznicima nudi sve što im je potrebno na jednom mestu – učenje nemačkog jezika u modernim učionicama, aktivnosti posle nastave, komforan smeštaj, dnevnu sobu za druženje i relaksaciju, krovnu terasu sa panoramskim pogledom na Berlin, besplatan WiFi, kao i restoran u kom se služe obroci.

Vreme posle nastave predviđeno je za različite obilaske i aktivnosti u cilju praktikovanja jezika i posle časova. Cenom programa obuhvaćene su dnevne aktivnosti poput šetnja kroz stari deo grada, različiti sportovi, vožnja brodom u parku Treptower, vožnja bicikla do dvorca Charlottenburg, obilazak Reichstag, filmsko veče, plivanje, filmsko veče, odlazak u bioskop, roštilj na krovnoj terasi, bilijar i druge aktivnosti. Subotom se organizuje celodnevna ekskurzija u okolna mesta i gradovi, a primer je Potsdam, Lajpcig, Drezden ili drugi. Napomena: sve aktivnosti su uključene u cenu izuzev ulaznica u znamenitosti.

Humboldt Institut kursevi nemačkog Berlinu

Destinacija

Berlin

Preko 3,5 miliona stanovnika čini Berlin najvećim gradom u Nemačkoj i srcem umetničkog, političkog i ekonomskog ćivota zemlje. Za internacionalne polaznike, ova informacija Berlin čini savršenim mestom za učenje nemačkog jezika, istorije, kulture i načina života.

Posetiocima se preporučuje da obavezno obiđu neke od sledećih znamenitosti: Berlinski zid, TV toranj, dom prve skupštine nemačkog carstva Reichstag, park Tiergarten, impresivna Brandenburška kapija, zoološki vrt, Berlinska katedrala, muzejsko ostrvo (gde ima čak 5 muzeja), Holokaust memorijal, istočna galerija (najduža otvorena galerija na svetu i deo Berlinskog zida), Aleksandrov trg, palata Šarlotenburg, spomen crkva cara Vilhelma i drugo.

Kursevi

Nastava je vrlo intenzivna i obuhvata 30 časova nemačkog jezika nedeljno, 5 dana u nedelji. Namenjena je polaznicima svih nivoa znanja, od potpunih početnika do polaznika sa naprednim nivoom nemačkog jezika. Prvi dan po dolasku u školu svi polaznici rade test jezika i na osnovu rezultata se svrstavaju u različite internacionalne grupe (maks. 10 polaznika). Časovi pokrivaju sve oblasti jezika, od čitanja, slušanja i govora, do pisanja i gramatike. Kurs počinje skoro svakog ponedeljka i može da traje od 2 do 48 nedelje, a škola radi tokom cele godine (izuzev kad su nacionalni i lokalni praznici).

Intenzivni kurs

30 časova nastave nedeljno

Privatni časovi (1na1)

25, 30 ili 40 časova nedeljno

Poslovni nemački

30 ili 40 časova nedeljno

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizovan je u školskoj zrezidenciji u zgradi škole ili u lokalnim porodicama.

Smeštaj u školskoj rezidenciji podrazumeva boravak u jednokrevetnim, dvokrevetnim i nekada trokrevetnim sobama od kojih svaka ima privatno kupatilo. Sobe su moderno opremljene i pored nameštaja imaju TV i WiFi Internet. Cenom su obuhvaćena tri obroka dnevno, kao i izbor različitog voća tokokm celog dana.

Porodični smeštaj dobar je način vežbanja jezika i učenja o načinu života i kulturi lokalnog stanovništva. Smeštaj podrazummeva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu, dok sve ostale prostorije polaznik deli sa svojim domaćinom (kuhinja, kupatilo, dnevna soba, terasa ili druge). Smeštaj obuhvata tri obroka dnevno, pri čemu se doručak i večera služe u porodici, a ručak je organizovan u školskom centru. Porodice mogu živeti i do sat vremena prevozom od škole.

Aerodromski transfer uključen je u cenu programa kao povratna usluga kada je kurs i smeštaj bukiran preko škole (Berlin Brandenburg aerodrom). Transfer podrazumeva doček polaznika na aerodromu u dolasku i ispraćaj na aerodrom u povratku.

Humboldt Institut

Humboldt-Institut Berlin, Invalidenstraße, Berlin, Germany

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".