Fakultet

Corvinus University

Corvinus University, koji pohađa preko 10.000 studenata, je najeminentnija mađarska visokoškolska ustanova u oblasti ekonomije, menadžmenta i društvenih nauka. Osnovan je još 1920. godine kao nezavisni fakultet za ekonomiju i nauku pod nazivom Economics Faculty of the Hungarian Royal University of Science. Danas predstavlja jednu od najuspešnijih obrazovnih institucija u Mađarskoj koja je akreditovana od strane nezavisnog akreditivnog komiteta zemlje i jer se nalazi među prvih deset ustanova visokog obrazovanja prema nacionalnoj rang list (HVG Diploma).

Corvinus ima dva kampusa u Mađarskoj: Közgáz i Székesfehérvár. Közgáz je glavni kampus i nalazi se u Budimpešti, a njegove tri zgrade centralno su locirane na obali Dunava, odmah uz Most slobode. Od ukupnog broja studenata čak 20% predstavljaju internacionalni studenti I studenti na razmeni koji potiču iz 88 zemalja sveta. Akademsku ponudu čini preko 50 programa osnovnih, master i doktorskih studija koji se odvijaju na engleskom ili mađarskom jeziku

corvinus university

Osnovne studije

Osnovne  studije (Bachelor of Arts, Bachelor of Science) mogu da  traju 3, 3.5 ili 4 godine (6, 7 ili 8 semestara) u  zavisnosti od odabranog programa, pa samim tim mogu da nose 180, 210 ili 240 ESPB bodova. Dužina traja programa zavisiće od sadržaja. Većina programa traje 3 godine (standardni bachelor programi), dok neki programi traju semestar ili dva semestra duže zbog obavezne radne prakse i radne prakse + specijalizacije. Na engleskom jeziku dostupno je osam programa osnovnih studija:

 • BSc Applied Economics (3 godine/6 semestara)
 • BSc Business & Management (3.5 godine/7 semestara)
 • BA Communication & Media Science (3 godine/6 semestara)
 • BA Data Science in Business (4 godine/8 semestara)
 • BSc International Business (4 godine/8 semestara)
 • BA International Relations (3 godine/6 semestara)
 • BA Psilosophy, Politics, Economics (3 godine/6 semestara)
 • BA Sociology (3 godine/6 semestara)

Program za 2023/2024. godinu

Skinite PDF

Master i doktorske studije

Master  studije (Master of Arts, Master of Science) traju 2 godine, odnosno 4 semestra I nose ukupno 120 ESPB bodova. Na engleskom jeziku dostupno je 13 programa master studija I oni su sledeći: MSc Business Informatics, MA Communication and Media Studies, MSc Economic Analysis, MSc Finance, MSc Health Policy, Planning and Financing, MSc International Economy and Business, MA International Relations, MSc Management and Leadership, MSc Marketing, MA Political Economy, MSc Public Policy and Management, MSc Regional and Environmental Economic Studies, MA Sociology.

DOKTORSKE STUDIJE

Doktorske studije traju 4 godine (8 semestara) i odvijaju se na engleskom ili mađarskom jeziku. Corvinus ima četiri doktorske škole u sledećim oblastima: Business and Management, Economics Business and Informatics, International Relations and Political Science, Sociology and Communication Science. Svaka škola ima izbor različitih specijalizacija.

Uslovi Upisa

Engleski jezik: neophodno je priložiti jedan od navedenih sertifikata (IELTS 6.0, Cambridge FCE, TOEFL 65). Oni studenti koji nisu u mogućnosti da prilože sertifikat, fakultet će organizovati internu proveru tokom procesa apliciranja.

Prethodno obrazovanje: diploma srednje škole za osnovne studije i diploma osnovnih studija za master studije.

Za upis osnovnih studija iz oblasti Applied Economics, Business and Management i International Business, potrebno je priložiti i dokaz o položenom matematičkom ispitu (Advanced Placement exam, SAT ili ACT). Studenti koji nisu u mogućnosti da prilože jedan od navedenih testova, fakultet će organizovati interni test matematike.

Cena

ŠKOLARINA 2023/2024 za internacionalne studente:

Osnovne studije: 2500 € – 3200 € po semestru

Master studije: 2900 € – 3600 € po semestru

Doktorske studije: školarina je na upit.

Dodatni troškovi: apliciranje na studije (75 €), zdravstveno osiguranje, nastavni materijal, troškovi viziranja pasoša, avio-karte/prevoz, transferi, smeštaj, lični troškovi polaznika i drugi nepomenuti troškovi.

NAPOMENE

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Stipendija

Corvinus University je jedan od 25 visokoškolskih ustanova u Mađarskoj koje su deo programa Stipendium Hungaricum.

U pitanju je program organizovan od strane mađarske vlade u cilju internacionalizacije mađarskog visokog obrazovanja. Apliciranje za ovu stipendiju obavlja se direktno preko portala uz podršku Egide, a pokriva sledeće troškove: školarinu (osnovne i master studije), mesečni džeparac u iznosu od oko 120€ mesečno, određeni iznos za smeštaj studenta (oko 100€ mesečno) i troškove zdravstvenog osiguranja (oko 275€ godišnje).

Pored navedene, dostupno je još nekoliko delimičnih stipendija koje obezbeđuje sam fakultet. Više informacija o stipendijama dostupno je na upit.

Mogućnost rada

Internacionalni studenti (non-EU) koji imaju boravišnu dozvolu za potrebe studija mogu da rade u Mađarskoj najviše 24 sata nedeljno tokom akademske godine ili 90 dana (66 radnih dana sa standardnim radnim vremenom) tokom raspusta.

Smeštaj i troškovi života

Fakultet poseduje tri studentske rezidencije, koje mogu da prime oko 1.100 studenta. Sobe u rezidencijama su dvokrevetne do petokrevetne. Tarkaréti rezidencija nalazi se u 10. distriktu, na oko 40 minuta prevozom od fakulteta.  Studenti prve godine studija mogu biti smešteni isključivo u ovoj rezidenciji. Rezidencija Ferenc Földes locirana je na oko 10 minuta pešačke udaljenosti od glavne zgrade kampusa. Poseduje 1/2, 1/3 i 1/4 sobe, i većinom dve sobe dele jedno kupatilo. Kinizsi rezidencija nalazi se u neposrednoj blizini glavne zgrade univerziteta, sa većinski dvokrevetnim sobama. Cene smeštaja zavise od odabrane rezidencije I tipa sobe, a kreću se od 26.500 HUF do 47.500 HUF mesečno (oko 65 € do 115 € mesečno). Procenjuje se da ukupni troškovi života koje treba odvojiti iznose 700 € -900 € mesečno.

Corvinus University

Budapest, Corvinus University of Budapest, Fővám tér, Hungary

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".