Ostali fakulteti u Austriji

Salcburg

Sent Gilgen

Zell am See

Studiranje u Beču, u Austriji

Webster University

Studiranje u Beču  na Webster univerzitetu. Univerzitet je akreditovan od strane HLC u Americi (Higher Learning Commission). Priznat je i od strane austrijskog Ministarstva nauke i istraživanja kao privatni fakultet (AQ Austria).

Fakultet

Webster University

Webster University je američki univerzitet osnovan 1915. godine u SAD u St.Louis-u, u državi Misuri, a danas ima mnogobrojne kampuse širom sveta u čak 8 zemalja i 60 gradova (Amerika, Evropa, Azija i Afrika). Fokusira se na spoj teorije i prakse, male nastavne grupe i razvoj samostalnih mladih ljudi koji će biti spremni da se integrišu u međunarodno društvo.

Webster University nudi osnovne i master studije u sledećim oblastima: Management (Business, Marketing), International Relations, Media Communications, Psychology, Business Administration. Misija univerziteta je da osigura visok kvalitet nastave kroz razvoj programa koji daju internacionalnu perspektivu studentima. Budući da nudi američki obrazovni sistem liberal arts, studenti imaju mogućnost da sami kreiraju svoj obrazovni profil u skladu sa svojim interesovanjima (veliki broj izbornih predmeta).

Izuzev studijskih programa, u ponudi su različiti sistemi studentskih usluga poput programa Global Citizenship, zatim WVPU Research Methods Roadmap, akademske podrške, karijernog savetovanja, pomoći u učenju i mnoštvo klubova i organizacija (sportski klubovi, šah, medijski klub, ples, kuvanje, fitnes, studentska unija, društvo fotografa, muzka, klub psihologa i mnogi drugi).

Bez obzira da li planirate karijeru u bankarstvu, finansijama, konsaltingu, IT-u, telekomunikacijama ili preduzetništvu, diploma Webster University otvoriće vam vrata. Studenti ovog univerziteta svoje karijere izgradili su u kompanijama poput Bank Austria, Erste Group, Hewlett Packard, IBM, Microsoft, NIKE, Philips, Siemens i u mnogim drugima.

studiranje u Beču

Beč

Kampus univerziteta u Beču osnovan je 1981. godine. Akreditovan je od strane HLC u Americi (Higher Learning Commission) i priznat je od strane austrijskog Ministarstva nauke i istraživanja kao privatni fakultet (AQ Austria). Fakultet se nalazi u prelepom istorijskom zdanju Palais Wenkheim, u drugom distriktu Beča i neposrednoj blizini centra grada. Iako je palata jedna od najstarijih zgrada u Beču, kampus je moderan, renoviran i prilagođen savremenoj nastavi 21. veka. Poseduje video-konferencijske učionice, studio za snimanje, kabinete za nastavu sa interaktivnim tablama, studio za produkciju, IT kabinet sa Windows i Mac računarima, bilblioteku i studentski prostor u prizemlju namenjen relaksaciji, druženju i odmoru nakon nastave.

Osnovne studije

UNDERGRADUATE PROGRAMS (BA, BSc)

Osnovne studije na Webster University univerzitetu dostupne su u različitim, društveno usmerenim, oblastima i traju 3 ili 4 godine u zavisnosti od prethodnog obrazovanja studenta. Programi koji se nude su sledeći: BSc Business Administration, BA International Relations, BA Management, Ba Media Communication, BA Strategic Communication i BA Psychology. Datumi početka programa su avgust, oktobar, januar i mart, u zavisnosti od odabranog smera.

Master studije

GRADUATE PROGRAMS (MA, MSc, MBA)

Master studije na Webster University su programi koji traju od 14 meseci do 2 godine u zavisnosti od smera i prethodnog obrazovanja studenta. U ponudi su sledeći master programi: MSc Finance, MSc Marketing, MBA Master of Business Administration, MA Psychology with emphasis in Counseling Psychology i MA International Relations. Datumi početka programa su avgust i januar, u zavisnosti od odabranog smera.

Uslovi upisa

  • Osnovne studije: Diploma srednje škole sa zadovoljavajućim uspehom i engleski jezik (IETLS 6.0, TOEFL iBT 80, CAE).
  • Master/MBA studije: Diploma osnovnih studija i engleski jezik (IELTS 6.5, TOEFL iBT 80, CAE) i 2 godine radnog iskustva za MBA.

Rok za prijavu: Non-EU najkasnije 6 meseci pre početka programa; EU najkasnije 1,5 meseci pre početka programa.

Cene i stipendije

CENE za 2020/21. akademsku godinu (za upise u avgustu i oktobru 2020, i januaru i martu 2021.)

Osnovne studije: 20.900 € po godini

MA/MSc/MBA studije: 27.900 € i 37.200 € (psihologija)

Dodatni troškovi: diplomiranje 100 €, registracija smeštaja 120 €, zdravstveno osiguranje, avio karte, transferi, troškovi života, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.  Napomena: Troškove školarine nije moguće u potpunosti precizirati, jer zavisi od izbornih predmeta i ukupnog broja bodova (kredita) predmeta koje je student odslušao.

STIPENDIJE

Webster University nudi stipendije brucošima, ali i studentima koji su već upisani na neki program fakulteta. Stipendije mogu biti od 750 € do čak 100% na cenu školarine, ali zavise od propisanih uslova (uspeh studenta, jezički nivo, finansijska situacija i drugi).

Smeštaj

Beč nudi širok izbor studentskih rezidencija, sa različitim smeštajnim mogućnostima i kapacitetima. U mnogim rezidencijama studenti Webster univerziteta imaju popust. U zavisnosti od rezidencije, tipa sobe i opremnljenosti cene se kreću od oko 300 € do oko 700 € mesečno. Studenti mogu da odaberu da žive u zajedničkim stanovima, gde mesečna renta može biti i niža.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".