Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

USLOVI ULASKA U VELIKU BRITANIJU

Velika Britanija je 11.05.2021. objavila plan otvaranja granica za međunarodna putovanja, koji počinje da važi od 17.05.2021. Uslovi ulaska u Veliku Britaniju zavise od toga na kojoj listi se nalazi država iz koje putnik dolazi.

Liste će se revidirati i menjati svakih 21 dan, počev od 17.05.2021. do momenta kada budu skroz ukinute (najavljeno je da će 28.06.2021. doneti odluku da li se ovaj sistem nastavlja ili ukida).

  • Zelena lista (Green list) – ulazak dozvoljen uz obavezan PCR test 72h pre dolaska i PCR test drugog dana boravka u Velikoj Britaniji.
  • Narandžasta lista (Amber list) – ulazak dozvoljen uz obavezan PCR test 72h pre dolaska, obavezan PCR test drugog i osmog dana boravka u Velikoj Britaniji i 10 dana karantina u smeštaju putnika. Karantin može da se prekine uz negativan rezulata dodatnog PCR testa, koji se radi 5. dan boravka ( i dalje ostaje obaveza testiranja i 8. dana).
  • Crvena lista (Red list) – ulazak dozvoljen uz 10 dana samoizolacije u državnim karantin-hotelima.

Obaveza svih putnika (bez obzira na listu na kojoj se nalazi država) je da pre puta popune online Passanger locator form, u koji se unose podaci gde će boraviti u Velikoj Britaniji.

Plaćanje PCR testova u Velikoj Britaniji je trošak putnika. Trenutna cena RT-PCR testa je 100-120 £, očekuje se da će tokom leta cena biti oko 50-60 £ po testu.

Na Zelenoj listi se trenutno nalazi samo 12 država: Portugal, Israel, Singapore, Australia, New Zealand, Brunei, Iceland, Gibraltar, Falkland Islands, Faroe Islands, South Georgia and the South Sandwich Islands & St Helena, Tristan de Cunha, Ascension Island.

Više informacija i detaljne liste možete pratiti na ovoj stranici.

Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina, kao i većina država Evrope se nalaze na Narandžastoj (Amber) listi.

Egida doo sarađuje sa velikim brojem škola u Velikoj Britaniji, a mnoge od njih su pripremile i programe sa karantinom (5 dana do dobijanja rezultata testa neophodnog za ukidanje karantina), za putnike iz zemalja koje budu na Narandžastoj (Amber) listi.

LETNJE ŠKOLE ENGLESKOG JEZIKA ZA MLADE SA PRATIOCEM, ovo leto organizujemo na Malti i na Kipru.

Prijave su u toku, programe možete pogledati na linkovima:

Letnja škola engleskog jezika Malta

Letnja škola engleskog jezika Kipar

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam